Oppskrifter

Hjemmelaget babymat - tre retter!

God kveld! Har vært noe tull på blogg.no de siste dagene, så har vært så og si umulig å komme seg inn. Derfor kommer dette innlegget litt senere enn planlagt. Men bedre sent enn aldri, er ikke det noe?

Tenkte jeg skulle vise noen middagsretter som har falt veldig i smak hos Carina, og det er kjøtt og pasta, kylling og ris, og fiskeboller i hvit saus. Sistnevnte har vi forøvrig ikke fått testet ut enda, da jeg lagde den i går, men er hun lik mammaen sin elsker hun det.

Vi har vært så heldige å få masse hjorte- og elgkjøtt med familien til Kjetil, og det er kjempekjekt. Så til pastaen brukte vi da altså viltkjøtt som vi brunte i en kasserolle og moste med stavmikseren. I tillegg kokte vi opp pasta, sammen med bittelitt salt, og grønnsakssblanding (gulrot, purre, selleri, blomkål, brokkoli). Kjørte deretter dette også gjennom stavmikseren. Siden Carina begynner å bli så stor var jeg ikke så nøye med å få ut alle klumpene.

Kyllingen vi brukte er den frosne kyllingfileten fra Farmen som en hvertfall får kjøpt på Rimi. Billig og helt naturlig. Jeg skjærte opp kyllingen i delvis store terninger og kokte det i en kasserolle i ca. 15 min. Kokte også opp ris og grønnsaker som beskrevet over. Stavmikseren til slutt.


Kylling til venstre og pasta til høyre.Til fiskebollene lagde vi først hvit saus fra bunnen av sammen med litt av væsken til fiskebollene. Da vi var fornøyde med sausen, helte vi fiskebollene oppi og kokte opp. Kokte også opp litt potet og en grønnsakspose 500g. Da alt var ferdigkokt var det igjen stavmikseren sin tur.

Viktig å huske å avkjøle smørja før den helles oppi beholdere og fryses. Hvis maten fryses mens den fremdeles er varm, blir den sur. Jeg satte bollen med smørja i iskaldt vannbad og rørte om av og til. Da går det relativt fort å avkjøle. Jeg bruker fremdeles de middagsglassene som vi kjøpte da Carina først begynte med slik mat, og er fornøyd med de. Ett glass er ett måltid, så det er enkelt å vite hvor mye hun får i seg. I tillegg er det enkelt å merke glassene med hva det inneholder ved å sette på en teipbit.

Jeg får vel også ønske alle mine herlige lesere en fantastisk påske! Vi er enda litt usikre på hva vi skal i påska, men vi finner vel ut av det i løpet av morgendagen tenker jeg :) Hva skal du gjøre?

Har du lagd dette? Har du noen tips til andre middager jeg kan prøve ut?

Hjemmelaget fruktmos!

Hei heii! Da er det endelig helg og tid for litt ekstra kos igjen gitt! Herlig:)

For et par dager siden lagde jeg og Kjetil fruktmos til Carina, og jeg tenkte å lage et lite innlegg om det. Glemte så klart å ta bilder underveis, så vi får klare oss uten. Er også flere måter å gjøre det på, men dette er da altså vår versjon.

Det vi kjøpte var:

- 7 epler
- 6 pærer
- Èn pose tørket aprikos

Skrell eplene og pærene, og skjær dem i båter. Ha båtene oppi en kjele sammen med en god del vann og kok opp. Ha eplene, minimalt med sukker + litt av kokevannet oppi en beholder og gi dem en skikkelig omgang med stavmikseren. (Bruk kokevannet, ikke annet vann. I kokevannet befinner alle vitaminene seg). Deretter gjør det samme med pærene. Når begge fruktene er ferdigmost, ha halvparten av eplemosen oppi pæremosen og bland det inn. Ha aprikosen oppi resten av eplemosen. Aprikosen må selvfølgelig også gjennom stavmikseren en tur. Aprikosen brukte vi for at eplene alene kunne blitt svært sur på smak. Når ønsket konsistens er oppnådd er det bare å avkjøle, ha mosen i beholdere og hive det inn i fryseren :) 

Hadde veldig lyst til å lage mos av banan også, men Carina blir dessverre så tilstoppet av det. Av det vi hadde av ingredienser nå, ble det til sammen 5 glass med eple og aprikos, og 6 glass med eple og pære. Av ett stort glass som på bildet over har Carina tre måltider (hun får såklart pupp rett etterpå). Det hører kanskje lite ut, men hvis hun får mer gulper hun i flere timer etterpå. Dvs at hun har 33 fruktmåltider av dette. Vi regnet litt på det, og vi fant ut at vi får ca dobbelt så mange måltid til samme pris når vi lager det selv. Så det er ganske mye billigere å lage det selv, og i tillegg vet man jo akkurat hva det er man gir til barnet sitt :)

Lykke til, dersom du skulle finne på å prøve det!

Lager du fruktmos selv?Hjemmelaget babymat!

Heihei kjære lesere! Hatt en fin dag hittil? Jeg har en skikkelig vårfølelse i dag jeg. Det er så varmt ute og det lukter vår! Snøen som endelig la seg her i Sunndal forsvinner mer og mer for hver dag. Så jeg er glaad i dag :D

Jeg og Kjetil bestemte oss for å prøve å lage babymat selv i dag. Vi har brukt å kjøpt middagsglass til Carina, men det blir jo så mye billigere å gjøre det selv. I tillegg til at du vet nøyaktig hva barnet ditt får i seg. Tenke å vise dere hvordan vi gjorde det.

Vi kjøpte enkelt og greit frossede grønnsaker. Én pose 800g lapskausblanding med potet, gulrot, sellerirot og purre, og én pose 500g brokkoliblanding med brokkoli, blomkål og gulrot. I tillegg kjøpte vi fire store tomater.

Skrell først av det ytterste laget på tomatene. Det er veldig seigt så det tar vi ikke med. Deretter ha posene med grønnsaker oppi en stor kjele sammen med tomatene og masse vann. Tomatene skal være hele når de kokes for å beholde alle godsakene i seg. Ha deretter oppi biiittelitt salt, og kok det opp til grønnsakene er bløte og myke.

Når det er kokt opp, hell noe av vannet oppi ei mugge i tilfelle resultatet skulle vise seg å være for tykt. Hell mesteparten av vannet ut, og la resten være igjen oppi kjelen sammen med grønnsakene. Så er det fram med stavmikseren. Viktig å få most godt, spesielt når babyen er liten. Vi brukte et lite 10minutt, og da så smørja slik ut:Vi traff på første forsøk, så smørja var verken for tynn eller for tykk. Da er det bare å helle ut vannet du tok vare på.Da er det bare å helle smørja oppi noen beholdere. Vi har tatt vare på alle middagsglassene vi har kjøpt, så vi brukte dem.Det som gjenstår da er å merke glassene og få dem inn i fryseren. Skriv på hva som er oppi, og dersom du lager veldig mye på en gang kan det være lurt å skrive på dato. Dette vi lagde nå utgjør ca. 12 middager for Carina. Økonomisk sett hadde vi fått bare tre middagsglass for det vi betalte for disse ingrediensene. Så det blir en del billigere!Nå lagde vi bare babymat av grønnsaker, men en kan såklart bruke fiskeboller, kjøtt, ris, spaghetti osv. Det skal vi gjøre neste gang i alle fall.

Så da avslutter jeg her, for nå skal Carina nemlig ha sin første hjemmelaget middag :D Ha en fortsatt fin mandag alle sammen!

Har du fått vårfølelse enda? Lager du babymat selv?

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits