desember 2011

Noen som kan HTML-koder?

Ehh, folkens! Vi har en case... Har prøvd å søke det opp, men jeg finner ikke helt det jeg leter etter. Så da håper jeg at det er noen av leserne mine som kan hjelpe meg:)

Altså, når jeg legger ut bilder i innleggene mine, ønsker jeg å ha dem på 600 px. Før har jeg brukt 400 px, og da har det ikke vært noe problem. Men nå som jeg økte størrelsen kommer bildet utenom ramma på innleggene mine. Du kan se det på det forrige innlegget jeg la ut. Jeg vet jo hvordan jeg får ramme rundt innleggene mine, men det jeg ikke vet er hvordan jeg får den ramma litt bredere, sånn at bildene ikke går utenom den.

Er dette forståelig, eller er det helt på jordet og kanskje til og med på feil jorde? Håper noen kan hjelpe meg. Slike småting irriterer meg noe så inni svarteste blinkende juletreet midt på stuegulvet til ho mor. Hvis noen vet hva jeg må gjøre, vær så snill å skrik ut! Helst forklar det detaljert, hvis ikke er det svært stor fare for at jeg må spørre opp igjen, og da føler jeg meg dum :)

Nytt broderi

Da var jeg ferdig med enda et broderi gitt, og godt er det. Dette gav meg mange senebetennelser før jeg ble ferdig med det. Haha, klarer ikke å stoppe før det gjør uutholdelig vondt. Men jeg ble i alle fall fornøyd med resultatet :)Det er kjempemorsomt å lage de, men etterpå blir det litt verre. Vet liksom ikke hva jeg skal med dem, eller hvor jeg skal gjøre av dem. Haha, slik er det med den saken. Nå har jeg bare to påbegynte prosjekt igjen, og dem skal jeg gjøre ferdig før jeg begynner på noe nytt.

Slenger med et bilde av mine to mest betydningsfulle som ligger på sofaen og koser seg:)Hva synes du?

Hobby

Siden jeg var liten har jeg alltid likt å bruke hendene mine. Jeg begynte tidlig å brodere, strikke og hekle, og nå de siste par årene har jeg begynt så smått med det igjen. Det er jo så moro, og ikke minst så er det et godt tidsfordriv ;) Tenkte jeg skulle begynne å legge ut det jeg lager her.Broderingen over broderte jeg og ga i julegave til min kjære svigermor. Dessverre så var opphengene hakket for små, men da får man enten jukse det til eller få tak i større. Dette er forresten den første broderingen jeg har laget, hvis en ser bort i fra en liten en da jeg var rundt 6 år.


Denne gjorde jeg rett etter jul i fjor. Fikk den i julegave.

Har flere prosjekt på gang, men kjenner jeg må bli flinkere til å gjøre ferdig en ting før jeg begynner på en annen. Hvis ikke blir det bare kaos og jeg blir ikke ferdig med noe som helst! Kommer til å fortsette å legge ut etterhvert som jeg blir ferdig.

Liker du å brodere o.l?

Første julen!

Dette var en spesiell julaften for oss. Forrige jul visste vi at jeg nylig hadde blitt gravid, mens nå var gulljenta med og feiret sammen med oss. Det var koselig det! Kjenner jeg gleder meg masse til neste jul når hun skjønner litt mer av alt. Både Carina, jeg og Kjetil fikk veldig mye fint, aldri vært så mye gaver før tror jeg! Slenger med noen bilder fra kvelden :)


Meg og Carina før middagen


Stua klargjort til en fantastisk kveld
Kjetil og meg


My everything
Det var godt med litt mat på senga etter en lang og innholdsrik dag!


Her er det jeg og Kjetil fikk. Vi fikk noen klær og sko også som jeg ikke har fått tatt bilde av enda.

I tillegg til termodress fikk Kjetil også en annen "gave" med meg, som ligger sensurert nede i høyre hjørne. Det er noe jeg ikke ønsker å dele enda, men er det noen som kan gjette hva det er? ;)


Denne råstilige klokka var vi også så heldige å få.


Her er det Carina fikk. Hun er så heldig som får så mange fine ting, og etterhvert skal hun få lære at det ikke er alle barn som er så heldige...


Synes ridebuksa var såå stilig! Visste ikke at de fantes i så små størrelser en gang jeg.

Jeg må bare få takke for en fin kveld og ikke minst takke for alt det vi fikk. Håper alle hadde en fin dag igår. Midt oppi all kosen gjør tanken på hvor heldige vi er, meg nesten kvalm. Vi sitter med så mye mat og diverse andre ting at det tyter ut av ørene på oss, mens mange andre er både hjemløse, matløse og foreldreløse. Det er ikke mye det hjelper, men mine tanker gikk og går til dem.

Hadde du en fin julefeiring?

Mystiske hendelser på lillejulaften

Idag tror jeg altså vi har hatt besøk av min kjære avdøde bestemor. Nede i første etasje, hvor mamma, Jonas og Joakim bor, har det skjedd et par ting som ikke helt kan forklares på naturlig vis. I andre etasje, hos meg, Kjetil og Carina har det vært rolig.

Litt tidligere på dagen idag, mens både mamma, Jonas og Joakim satt på stua og snakket, slo TV'en seg på, og slo seg av igjen litt etterpå. Det var ingen av dem som hadde skrudd den på, så alle satt visst bare og kikket rart på hverandre og ikke forstod noen ting. Litt senere på dagen passet mamma Carina en liten stund for oss, og da tok hun også med vippestolen hennes ned og satte den i sofaen. Da jeg kom ned og hentet Carina igjen etterpå, ble vippestolen bare stående i sofaen. Etter en liten stund, da mamma satt ved siden av den og strikket, slo vibreringen seg plutselig på. Det er en bryter på stolen som må dyttes over for at den skal begynne å vibrere. For det første var ikke mamma borti den bryteren, og for det andre så har batteriet vært flatt i lengre tid.

Bestemor gjorde dette for å vise at hun er her med oss, og for å ønske oss en god jul. Det er jeg sikker på ♥

Synes det er morsomt med disse hendelsene, synes det kan skje mer av de. For et par dager siden forsvant plutselig teipen til mamma da hun pakket inn julegaver. Den fantes ikke noen steder. Ting som at komfyren har skrudd seg på har også skjedd opptil flere ganger. Det kan bli skummelt hvis det plutselig står noe mat inni der, haha.

Forresten! Begynte å tenke på en ting. På lillejulaften i fjor fant vi akkurat ut at jeg var gravid, og nå i år har vi det lille vidunderet her sammen med oss :) Kan ikke forstå at det er så lenge siden. Men det er vel slik at tiden går fort når man koser seg og har det bra, er det ikke det? Familien min ♥


Meg og Kjetil på julaften ifjor :) Pluss lille Carina inni magen som ikke vises

Nå skal jeg legge meg, så dere får ha ei god natt, og ikke minst ønsker jeg dere alle sammen en fantastisk fin dag i morgen! God Jul :)

Har du opplevd noe lignende?

Mimrer

Sitter og ser på bilder fra da Lykke var lita, og fikk lyst til å dele noen av dem :)


Her er hun bare noen dager gammel, fremdeles hjemme med oppdretteren.


Første dagen i nytt hjem


Kjetil og Lykke tar seg en powernap.


Skal vi bokse?


Uskyldig ja, prøver å dra med seg matta!


Hjertenese
Sliten etter den lange turen hjem.Herregud, så lita og nett hun var :D Nå er hun blitt stor og skulle selv ønske hun var baby igjen...Har du hund, og i så fall hvilken?

Påminnelse!

For en ganske god stund siden skrev jeg at jeg er åpen for å motta leserinnlegg fra leserne mine. Det kan være hva som helst, fra glade historier til triste historier, oppdiktet eller tatt fra virkeligheten; fødsel, mobbing, kjærlighet, hat, fortvilelse, you name it. Hvis du synes dette høres interessant ut, klikk på linken nedover så kommer du til et litt mer utdypende innlegg.

http://heltlindz.blogg.no/1301764304_vil_du_sende_inn_lese.html

Hva synes du om dette?

4 måneder er gått

Carina har idag levd fire måneder av sitt liv. Det er skummelt å tenke på hvor fort tiden egentlig går. Det er vel ikke lenge til vi blir nødt til å kjøre henne ut på fest tenker jeg. Koselig er det i alle fall, å se hvordan hun blir mer og mer bevisst på alt, og ikke minst det å se at hun vokser, trives og har det bra :)

Jeg og Kjetil tok med oss Carina på helsestasjonen idag for å måle og veie henne, og hun har nok en gang lagt på seg nesten 1 kg i løpet av én måned.

Lillegull har blitt 6660 gram, og da hun kom til var hun bare 2850 gram. Tenk på det da! Hun er også blitt 62 cm lang, noe som vil si at hun har vokst 2 cm den siste måneden.


Vi likte ikke helt å bli målt så da ble vi veldig lei oss.


Dumme målebenken!

Senere på kvelden fikk vi besøk av Cathrine (tremenningen min), Stian og lille Oliver. Vi koste oss med lasagne, brus og TV, mens de små koste seg på babygymmen :)De er så herlige sammen :)

Nå skal vi straks finne sengen, så dere får fortsatt ha en fin fredagskveld!

Hva har du gjort idag? Hvor tung og lang var din baby fire måneder gammel?

Hva synes du?

I februar i år tok jeg industrial:Jeg så på mange forskjellige smykker, men jeg endte opp med å ta den originale. Det finnes så mye fint, men også mye som ikke er fullt så fint. Synes selv den originale er ganske stilig i seg selv. Det enkle er ofte det beste, men ikke alltid. Slenger med noen eksempler på slike ørebarbeller.


Bildene er hentet fra http://www.kroppskunst.no/default.asp?page=shop&L1=1&L2=52 og http://www.superkul.no/piercing-1/orepiercing-73/orepiercing-113/.

Selv digger jeg den med terning og rose på. Liker også den siste veldig godt, men hadde likt den enda bedre dersom hodeskallen ikke hadde vært der.

Hvilken synes du er finest og hvordan ser evt. din ut?

Adam og Eva

Tenkte jeg skulle prøve å være med på en konkurranse igjen. Er litt større vinnermuligheter nå som det er mange som kan vinne, og ikke bare en :) Jeg elsker Redken sine produkter og det er det flere i huset her som gjør også :p

adamkonk
 Er du med?
 

Kveldskos

Kveldskos i badekaret :) Tror bildene sier sitt.


Gladjenta som koser seg så når pappa er med og bader


Stolt pappa 
Da var vi ferdige


Godt å få tullet seg inn i håndduken.


Heii pappa:)


Og der ble vi sure fordi vi vil bade mer. Hver eneste gang :)

Badenymfa vår

Liker barnet ditt å bade?

Tilfeldig?

I dag overrasket jeg meg selv. Lillegull hadde ikke noe lyst til å sove i gårkveld, hun sovnet ikke før i 01tiden, og da fikk ikke jeg og Kjetil lagt oss før 02:30 siden vi skulle se en film. Carina våknet 08:35 og da ammet jeg henne i senga og stod opp 09:00, uthvilt(!!). Jeg som normalt sett må ha 9 timer for i det hele tatt å fungere. Vet ikke om Carina var like uthvilt som meg, hun tok seg nemlig en tretimers hvil fra 10 til 13 idag. Var godt med litt avslapping uten noe skriking eller noe som helst :) Men nok om det.

Jeg tenkte jeg skulle gjennomføre en "kjønnstest" for å finne ut hvilket kjønn barnet i magen er, bare slik for moro skyld. Nå er jo ikke jeg gravid, men siden jeg har fått jenta mi kan jeg finne ut hvor korrekt denne testen egentlig er.

Hovent ansikt. Hovner du opp i ansiktet de siste ukene før termin blir det jente, og hvis ikke blir det gutt.
Jeg hovnet ikke opp i ansiktet. Gutt.

Hjertefrekvens. Mange mener at babyens hjertefrekvens sier om der er gutt eller jente. Jenter skal da, til termin, ha 140 slag per minutt eller over, mens gutter ligger på rundt 120 slag per minutt.
Carina lå på rundt 140 hele veien. Jente.

Hofter eller mage. Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.
Magen var lav og vistes ikke bakfra. Gutt.

Hår på leggene. Vokser håret på leggene fortere enn ellers venter du en gutt, er det derimot ingen endring, blir det en jente.
Merket ingen endring. Jente.

Søvn. Sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt, mot sør en jente.
Her blir det nok nord. Gutt.

Sovestilling. Hvilken side liker du å sove på under graviditeten? Liker du best å sove på høyre side blir det ei jente, mens dersom du foretrekker venstre side blir det en gutt.
Jeg likte/liker best å sove på venstresiden. Gutt.

Føtter. Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.
Jeg er alltid kald på føttene, graviditeten intet unntak. Jente.

Kvalme. Er du kvalm de første ukene av svangerskapet, venter du jente, er du ikke kvalm de første ukene, får du gutt.
Jeg ble ikke kvalm før uke 9 og det varte til uke 12 ca. Gutt.

Hodepine. Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.
Jeg slet med hopepine, men det gjorde jeg også til vanlig, før jeg fikk meg briller. Gutt.

Dilla.
Har du dilla på sure og friske ting, blir det en jente, har du derimot dilla på salte og fete ting, blir det en gutt.
Hadde ikke dilla på noe som helst, men likte fet mat like godt som til vanlig. Gutt.

Halsbrann. Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.
Jeg slet med halsbrann mot slutten. Jente.

Spark. Er barnet særdeles livlig under svangerskapet, blir det nok en gutt. Jenter er mer bedagelige.
Veldig mye liv hver eneste dag. Gutt.

Kosthold.
Hev mor i seg kjøtt, potetgull og brus før unnfangelsen, blir det en gutt. Var hun sunnere, spiste mye fisk og grønnsaker, men kanskje koste seg med godteri i blant, venter dere en jente.
Jeg var og er vel mer usunn eGutt.

Utseendet. Føler du deg vakrere enn noen gang under svangerskapet, får du en gutt, siden jenter skal ha motsatt effekt og «stjele» mors skjønnhet.
Følte ikke at jeg ble verre under svangerskapet. Fra midten og utover mot slutten fikk jeg en mye finere hud, mer glød på en måte. Gutt.

Brystene. Vokser brystene mye, venter du en jente. Vokser de lite, venter du en gutt.
De vokste minimalt. Først etter fødselen at de skøyt fart. Gutt.

Far. Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.
Nei, han la ikke på seg. Jente.

Bekymringer. Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.
Jeg var rolig og avslappet hele tiden, ikke nervøs for noe som helst. Jente.

Har hentet punktene fra: http://www.klikk.no/foreldre/barnimagen/article519567.ece og http://forum.snartmamma.com/showthread.php?t=347797

Ut i fra denne testen skulle vi egentlig ha fått en gutt. I følge det kinesiske fødselskartet skulle vi også ha hatt en gutt. Ut av 17 punkt sa 11 av dem at det ble gutt, mens bare 6 tilsa jente. Vel, det ble ei jente på oss, så hvorvidt denne testen er sann vet jeg ikke. Selv om det kan stemme godt for mange, tror jeg nok dette bare er tilfeldigheter.


Hva tror du? Hva stemte med deg?

Pakke i posten og Moldetur!

Tidligere sa jeg jo at jeg hadde bestilt meg noe, og idag fikk jeg det :D Det var en pakke fra superkul.no. Jeg skulle egentlig bare se etter et par sko som passet til den hvite julekjolen min, men endte opp med å kjøpe ei bukse og en topp også. Tenkte å slenge med et par bilder av fangsten.


Det bleike morgentrynet mitt glemte visst å smile.


Bare så synd at ene reima på venstreskoen var ødelagt da jeg åpnet esken.. Finner vel en løsning.

Er litt i tvil om jeg skal ha buksa eller om jeg skal returnere den. Str. 36 skal egentlig passe til meg, men den var vel liten i størrelsen sikkert. Jeg har gått ned til 57 kg nå, og jeg kommer sikkert til å gå opp igjen når jeg er ferdig med å amme. Jeg kan i grunn ikke legge på meg ett gram, da er buksa garantert for liten. Så er som sagt litt i tvil om hva jeg burde gjøre.

I går tok jeg og Kjetil med oss Carina til Molde på juleshopping, og det var så koselig! Må innrømme at jeg var litt nervøs for at det skulle bli mye skriking hvis hun ble lei eller noe, men hun var stille og tilfreds hele tiden. Da hun ikke skulle sove fikk hun ligge med vognen helt åpen, og da lå hun og smilte og så seg rundt. Har lyst til å gjøre det igjen, koste oss så veldig:)

Vi fikk kjøpt resten av julegavene på lista vår og i tillegg kjøpte vi litt pynt til hjemmet, blant annet dette:Synes det ble ganske fint i grunn:) Før har jeg liksom ikke hatt noe spesielt forhold til nettopp det å pynte så mye til jul, men nå etter at jeg fikk Carina merker jeg at jeg synes det er kjempekoselig. Aldri i verden om jeg hadde kjøpt meg ny julepynt før, men nå er det helt annerledes. Rart det der altså, men det er vel kjerringemnet som trenger seg på ;)

Nå skal jeg bare kose meg resten av kvelden sammen med den lille familien min, Hangover 2 og yoghurt ♥ Dere får fortsatt ha en fin kveld alle sammen!

Snø for første gang

2. desember så lille Carina snø for første gang i sitt liv:D Da måtte vi selvfølgelig ta oss en liten tur ut for å hilse på den og ta noen bilder.


Goddressen har kommet på!


På benken satt hun fint, haha.


Liker stilen hennes.


Lykkejenta ville også ut å hilse på snøen.


Utsikten fra trappa vår.

Det var med vilje at jeg ikke tok på henne votter, ville at hun skulle ta på snøen og kjenne hvordan den var. Tror det var litt rart for henne, alt var jo plutselig så hvitt. Så ut til at hun koste seg de få minuttene vi var ute hvertfall. Gleder meg til hun begynner å skjønne hva det er og vi kan kaste snøballer og lage snøengler jeg :D

Har snøen kommet der du bor?

Dagens middag!

Ikveld skal jeg og Kjetil lage oss grillspyd med diverse godt på:D Det er kjempeenkelt og for ikke å snakke om godt!Her har jeg skjært opp kyllingfilet, ytrefilet av svin og storfekjøtt, så nå skal det få stå og godgjøre seg litt til Kjetil kommer hjem om et kvarters tid. Da blir det å steke kjøttet, skjære opp løk og diverse grønnsaker og salat, og hive hele greia inn i ovnen. Bare så synd at mitt spyd blir en del amputert på grunn av amming. Men det tar jeg igjen senere ;)

Kjetil har også med seg noe hjem når han kommer:D Hva kan det være?

Hva spiser du ikveld?

Verdens heldigste!!

For et par dager siden kjøpte Kjetil julegave til meg. Han har snakket mye om den og sa at han gledet seg til å se meg åpne den. Jeg var såå nysgjerrig på hva det var at jeg visste i grunn ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det er det flere grunner til. For det første sa han at han måtte få hjelp av sin mor til å pakke den inn. Jaha, tenkte jeg, hvorfor skulle det være nødvendig. Jeg fikk svaret da de kom hjem med den. Den var jo gedigen og kjempetung! Jeg hadde hatt en mistanke om hva det var tidligere, men da jeg så størrelsen på pakken skjønte jeg at det ikke kunne være det jeg hadde trodd. For det andre sa både mamma, svigermor, Kjetil, rett og slett alle sammen, at jeg burde åpne den nå med en gang. Jeg fikk egentlig ikke lov til å vente til julaften med å åpne den, selv om det var det jeg hadde mest lyst til. Jeg spurte fortvilet om hvorfor jeg burde åpne den nå, er det så viktig liksom? Jeg fikk beskjed om at det kom til å bli mye arbeid med den og at julaften ikke var det rette tidspunktet å drive på med den greia. I tillegg sa Kjetil til meg at dersom jeg bestemte meg for at jeg ville åpne den før julaften så kom han til å ringe til sin mor, sånn at hele familien hans skulle komme å se meg åpne den. Hvorfor i alle dager skulle DET være nødvendig da, tenkte jeg.. Ikke rart jeg ble nysgjerrig!! Dessuten hater jeg tilskuere når jeg skal åpne pakker.. :p

Tankene svirret fælt, og jeg ble bare mer og mer nysgjerrig. Det ble til at de fikk overtalt meg til å åpne den 1. desember, selv om jeg egentlig var fast bestemt på å vente. Det var en pinlig stund da mamma, Kjetil, svigermor, svigerfar, ene broren til Kjetil, for ikke snakke om lille Carina og Lykke, satt og så på at jeg skulle åpne den gava. Med tanke på at alle ville se det, trodde jeg nesten at det var noe som skulle ta livet av meg oppi der. Det første jeg ser når jeg åpner er mange godteristaver formet som hjerter. Det var jo greit nok, de tok ikke livet av meg for de var teipet fast til pappen og satt bom fast. Det samme gjaldt melkesjokoladeplata. Alle humret og lo. Oppi den lille pappesken lå den en godteripose, og den var også fredelig av seg. De lo fortsatt. Jeg fortsatte nedover og fant ei lita bjelle med hjertehåndtak på, som i ettertid ble svært populær til Carina. De lo enda mer. Lenger ned i den store pappesken lå det sikkert hundre håndklær. Jeg løftet vekk femti av dem og fant enda ei pakke. Nå lo de hvertfall. Den var innpakket så jeg så ikke hva det var. Jeg tok den ut og var nesten helt sikker på at jeg faktisk hadde tippet rett fra begynnelsen av. Etter å ha fått av litt av papiret ser jeg det står HP på pappesken. Da skjønte jeg at jeg hadde rett. Min kjære er ikke tam.

Han hadde kjøpt en PC til meg!! Jeg fikk sjokk, jeg klarte ikke si noe, jeg bare vekslet mellom å stirre på PC'en som jeg hadde i hendene mine og på Kjetil som stod foran meg. Jeg hadde vært foruten PC siden juli, så jeg har hatt litt dårlig samvittighet for å ha brukt Kjetil sin så mye og lenge. Nå skulle jeg slippe det mer, sa han. Jeg bare stod der og strakte ut armene mine, og han gikk inn i dem og holdt rundt meg. Jeg hvisket tusen tusen tusen takk og han sa at jeg fortjente det. Det kan jeg ikke forstå. Jeg har ikke gjort noe som kunne "gjort" at jeg fortjener en gave av den sort.

Jeg er så heldig, og jeg er så takknemlig. Vil du skal vite det vennen. Elsker deg :)


:D

Har du fått noen førjulsgaver?

*Venter*

For et par dager siden bestilte jeg meg noe, så nå venter jeg i spenning på å få hentelapp i posten. Håper den kommer i morgen. Gleder meg!!

Hva tror du det er? Venter du på å få noe i posten?

Et spørsmål krever et svar.

Hvorfor blogger du?
Jeg blogger fordi jeg liker å skrive og fordi det er en fin måte for venner og familie å følge med på hvordan det går med oss, spesielt med tanke på at vi nettopp har fått ei lita jente. Dessuten synes jeg det er kjekt å kunne dele mine opplevelser og erfaringer med andre, slik at jeg kan få respons og tips tilbake om jeg trenger det. Foruten om det elsker jeg å skrive, så det blir som en liten hobby. Kan også nevne at jeg synes det er gøy å se tilbake på ting som jeg skrev eller lagde for mange år siden, det samme gjelder nok dette med blogging. Det blir som en åpen dagbok jeg kan se tilbake på når lille jenta vår har blitt større og vi ønsker å mimre litt.

Hva liker du å lese, om du leser noe?
Nå som jeg ikke går på skole lenger, leser jeg veldig lite. Jeg leser naturligvis blogger, og foruten om det går det i nettaviser og artikler om alt mulig rart. Jeg liker å lese grøssere, krim og komedier, men har som oftest andre ting som tar opp tiden min, så jeg får egentlig aldri satt meg ned og lest.

Hvorfor er du så glad i å skrive?
Hvorfor, er egentlig er vanskelig spørsmål. Det kan ha noe å gjøre med at jeg ofte fikk veldig god tilbakemeldig på det jeg skrev på skolen, at det fungerte som en motivasjon for meg. Jeg synes det er gøy å formidle noe og samtidig kunne finne nye og andre måter å si ting på. Lære meg nye uttrykk og ikke minst lære meg å bruke dem. Når jeg skriver føler jeg at jeg får ut mye som jeg går og bærer på. Om jeg er skikkelig sint setter jeg meg ned og skriver akkurat det jeg føler uten å legge skjul på noe som helst, og når blyanten stopper opp har jeg fått tømt meg og jeg føler meg mye bedre. Den metoden brukte jeg ofte da jeg var en vrang tenåringsjente og var sint på foreldrene mine for at jeg ikke fikk det akkurat som jeg ville. Så skriver jeg bare fordi jeg liker det, enkelt og greit.

Hva er det beste du vet?
Du, det kan være så mangt. Ting som står høyt opp på lista er en koselig kveld hjemme i sofaen med forloveden og jenta vår med god mat og drikke samt en film, reise på øyhopping et par uker i et varmt og trivelig land og bare slappe av, trene hardt og intenst og ta seg en deilig kald dusj etterpå. Ellers er jeg veldig glad i familietider som julaften. Er også glad i å ta meg en fest i ny og ne.

Hva er det verste du vet?
Det verste jeg vet kan også være forskjellige ting. Jeg hater dyremishandling, pelsindustri, tortur av både dyr og mennesker og alt av slike saker mer enn alt her i verden. Jeg vet ikke om jeg skal nevne mer, for dette er det mest ufordragelige som fins. Folk som rakker ned på andre på grunn av sykdommer, syndromer, andre mangler, hudfarge osv osv stiller heller ikke særlig høyt hos meg.

Hvor mange spørsmål er nok?
Akkurat passe må vel være nok?

Var det planlagt at dere skulle bli foreldre da dere ble d?
Ja, det var planlagt. Hadde hatt lyst på en liten en en stund, men måtte passe på å bli ferdig med videregående før vi fikk. Så i september sluttet jeg på pillen, og i november ble jeg gravid :)

Va er de beste med å være foreldre? :)
Det må være følelsen av å være så betydningsfull for noe så lite som er helt hjelpesløst uten deg. Det å se at barnet vokser, trives og har det bra. Det å tenke på alt man kan gjøre sammen etter hvert som tiden går og hun blir eldre.

Får du tid til venner osv, nå som du har ei datter og ta vare på?
Ja, så klart jeg får tid til det, det er alt hva en gjør det til selv det. Er ikke noe problem å la bestemor passe henne litt, og det er heller ikke noe problem å ta henne med eller å få besøk hit. En er jo naturligvis mer bundet enn før, men det er jo noe vi har valgt selv:)

Skal du gå mer skole?
Jeg vet ikke helt enda hva jeg skal. Det var meningen at jeg skulle gå opp som privatist hjemme, men vi fikk så dårlig informasjon om det på skolen, så det ble ikke noe av. Jeg begynner å arbeide fra og med januar så vi får se etter hvert om jeg skal ta noe mer utdanning eller ikke.

Har du utdanning?
Jeg har gått tre år studiespesialisering på videregående, så nei, kan ikke kalle det utdanning.

Hva ønsker du å bli? :)
Det vet jeg ikke! Mest lyst har jeg lyst til å jobbe med noe innenfor dyr, noe ala dyrepoliti; reise rundt og redde dyr fra forskjellige situasjoner. Har også tenkt på psykolog, men foreløbig vet jeg ikke. Jeg får ta det som det kommer og se an sitasjonen min litt.

Hvis du har fått 100 000 kr, hva ville du brukt pengene på?
Jeg har bestemt meg for at dersom jeg noen gang vinner en stor sum med penger, enten i lotto eller noe lignende, skal jeg bygge et nytt hus til den lille familien min. I tillegg skal jeg "fikse" litt på tomta og gården her og få oppfylt noen ønsker både fra vår og min mors side. Nå i 2011 kommer en ikke så langt med 100 000 kr at en får gjort det jeg har nevnt nå, så jeg har nok kommet til å diskutert med alle i familien min, og tenkt nøye gjennom hva pengene eventuelt skulles brukes på. Jeg klarer ikke å komme på noe akkurat nå, men det jeg kan si sikkert er at det har blitt en deilig sydentur på oss alle sammen:)

Yndlingsbutikk? :)
Er det klesbutikk jeg skal gå ut ifra? Nå er ikke jeg så veldig moteinteressert at det gjør noe. Jeg liker jo fine, dyre klær, men siden jeg ikke har noen inntekt har jeg heller ikke penger til å kjøpe så dyre, fine klær som jeg til normalt kunne ha gjort. Jeg kjøper bare klær hvis jeg trenger det. "Utskeielser" tar jeg meg ikke råd til. Så Cubus er en butikk jeg liker. De har fine, gode klær til en litt billigere penge.

Hvordan var fødselen?
Fødselen var en fantastisk opplevelse. Folk fortalte meg jo skrekkhistorier så det stod etter, men jeg tok aldri til meg noe av det de sa. Alle fødsler er forskjellige, det går ikke an å vite hvordan det går med akkurat deg før det skjer. Skal jeg være ærlig trodde jeg det kom til å bli mye verre. Det var verken så vondt eller så slitsomt som jeg hadde trodd det skulle være, men så hadde jeg ikke akkurat en vanskelig fødsel heller da. Jeg kunne gjort det igjen dagen etter, og jeg skulle ønske den dag idag at jeg kunne fått gjenopplevd den. Det var utrolig!

Hvorfor valgte du å få barn så ung?
En liten baby var noe jeg gikk og tenkte på hele tiden. Jeg drømte om det om natta, og i tillegg følte Kjetil det samme som meg. Til og med han begynte jo å drømme om det om natta. Vi satt og diskuterte hvor godt vi hadde klart oss økonomisk og vi diskuterte litt frem og tilbake, og så på fordeler og ulemper. Det var noe som manglet i livet vårt, derfor valgte vi som vi gjorde. Mange tenker at de som får barn i ung alder ikke får opplevd verden og den greia der, men jeg tenker litt annerledes. Så klart kunne jeg tenkt meg å oppleve alle verdensdeler og reist og hatt det gøy, men kan jeg ikke det når ungen(e) min(e) har blitt litt eldre da? Jobbe når man er ung, spare seg opp penger og heller reise sammen med sin kjære om noen år. Jeg gleder meg til jeg blir pensjonist, da skal vi reise mye da:) Ser for meg å kjøpe et hus i Italia eller noe slik;)

Har kroppen din forandret seg etter du fikk Carina? (strekkmerker, kg, løshud osv.)
Tja, skal ikke skryte på meg at den er like "fin" som før. Vil ikke si at jeg har noe særlig med løshud, men så ble jeg jo ikke så stor heller da jeg fødte én mnd før tiden. I tillegg gikk jeg bare opp 8 kg, og jeg har i ettertid gått ned 9 kg, så det skal jeg ikke klage på. Var 59 kg før jeg ble drektig, på slutten var jeg 67 kg og nå er jeg 58 kg. Har jo de som går opp 20 kg og sliter med å komme seg ned igjen også.. Strekkmerker er nok det eneste jeg sitter igjen med. Rumpa, øverst på lårene, øverst på leggene (!!) og litt rundt puppene. Den første dagen på sykehuset kunne en nesten sitte å se på at strekkmerkene ble større og større på puppene, de vokste jo så fort at jeg trodde ikke det var mulig en gang.

Hva skal du gjøre etter permisjonen?
Som sagt litt lenger opp så begynner jeg å arbeide fra januar av. Vi starter opp med døgnåpent barnepass, en mellomting mellom barnehage og dagmamma, vet ikke helt hva jeg skal kalle det. Men dersom noen savner barnehageplass; gjerne ta kontakt med oss, det setter vi pris på. Så jeg blir nok værende i den jobben en god stund:)

Er det å ha barn mer jobb enn hva du så for deg?
Nei, det er mindre jobb enn det jeg så for meg. Uansett hva det gjelder er jeg alltid forberedt på det verste sånn at jeg heller blir positivt overrasket. Så klart er det en del arbeid, men det er jo bare koselig arbeid som jeg gjør med glede. Jeg har mye mer "fritid" enn det jeg trodde jeg kom til å ha.

Bor du og kjæresten hjemme hos mora di?
Ja, det gjør vi. Vi bor i andre etasje på gården, mens mamma og de to fosterhjemsbrødrene mine bor i første etasje :)

Jeg fikk også forespørsel om å lage en videoblogg eller svare på denne spørsmålsrunden på video, men da må jeg nok skuffe.. Jeg er nok for sjenert til det:p I alle fall enda. Får se om jeg får psyket meg opp til å gjøre det i en annen sammenheng. Beklager :)

Da vil jeg si takk til de som gadd å slenge inn et par spørsmål til meg, så håper jeg at jeg svarte bra nok. Er det noe ellers dere lurer på er det bare å ta kontakt enten i innboksen min eller på mail. Og med dette sier jeg god natt :)


Gammelt bilde, men hey! Snart jul :D

Fikk du svar på det du lurte på? Noe du kjenner deg igjen i eller noe som forundret deg?

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits