hits

august 2012

Carina 1 år!!!

Hei og hopp!

I går, 16. august, fylte gulljenta vår Carina sitt første år!! Tenk på det! I ett helt år har jeg og Kjetil vært mamma og pappa til det herligste vesenet på jord. I ett helt år har vi hatt et enormt mye større ansvar enn det vi noen gang har hatt før. I ett helt år har vi prøvd å være to fornuftige eksempler for jenta vår. Det har ikke alltid vært like enkelt, men jammen meg synes jeg vi har gjort en god jobb ;)

De siste tre dagene har Carina vært dårlig med feber, nysing og rennende nese, men i dag synes jeg hun virket mye bedre. Kvelden før bursdagen sin hadde hun 40°C i feber og det var ikke noe kjekt nei. Flytende paracet var tingen da, og gud så kjekt at det funker på så kort tid. Hun hadde tre hviler om dagen og sov veldig dårlig og lite om natten. Hun har også siklet ufattelig mye, så sjuken skyldes nok tannframbrudd. Hun har jo bare de to midterste tennene nedi enda hun. Kanskje på tide at det dukker opp flere snart!

Bursdagen ble tilbragt hos bestemor på Øra. Carina overnattet der, så da spiste vi lunsj og kake der før Kjetil måtte dra på jobb. Det ble ikke noe ordentlig feiring den dagen, siden Kjetil ikke kunne være der. Så det blir vel i løpet av neste uke tenker jeg. Tenkte å dele noen bilder av kakespising og litt gaveoppakking!

 
Ei trøtt og sliten, men fremdeles blid bursdagsjente pakker gladelig opp pakkene sine èn etter èn.


Må også smake litt på de nye tingene.
På kjøretur med den nye babyborndukka!
Det er såå gøy å gåå!


Lille engelen. Var nok ikke dette gaven var ment til men ;)


Må se på de fine kortene.


En stk trøtt Lykke stjal dyna til Carina.
Carina og bestemor Oddrun blåser ut lyset på bursdagskakaLitt usikker på hvordan man skal angripe denne.


På dette bildet er hun nøyaktig ett år gammel! 13:13 for ett år siden ble hun født, 13:13 nå sitter hun og spiser kakeTrollet til mamma og pappa!!

Alltids gøy å sjekke blomsterbedet til bestemor.


I fullt firsprang!


Opp og ned, opp og ned...


Drikke i denne varmen må man ha.


Og litt til.


Og enda litt til!

Det var en fin dag, men som sagt blir det en litt "finere" feiring neste uke. Da kommer det et mer detaljert innlegg om gaver og slik også. Førstkommende torsdag har vi time hos helsesøster, og da er det tid for vaksine igjen.. Huffameg. Denne gangen har jeg ingen pupp som trøst heller! Jaja, vi får ta det som det kommer.

Forresten! Gjerne ta en titt innom fødselshistorien min! Ønsker dere alle sammen en fantastisk fredagskveld! ♥

Hvor mange tenner hadde barnet ditt på ettårsdagen sin? Hvor mange tenner har barnet ditt nå? Noen gode råd angående trøst etter vaksine tas i mot med stor takk!

Carinas utvikling

De par siste gangene vi har vært hos helsesøster har jeg ikke laget noen oppdatering på det, så tenkte jeg kunne gjøre det nå :)

Carina har fulgt kurven sin fint og vokst godt og mye hele veien. Hun lå jo på den nederste kurven, langt under gjennomsnittet, da hun var født, men hun tok seg fort inn igjen, og nå ligger hun så godt som midt på gjennomsnittet. Da hun var 10 måneder, i juni, veide hun 9 245g, var 71,5cm lang og hadde en hodeomkrets på 43,5cm. En måned senere veide hun 9 930g og var 72cm lang. Jenta vår er glad i mat, og det er jeg så glad for. Synes synd i de som ikke får i barna sine noen ting. Det er godt om de har litt å gå på i tilfelle de skulle bli syke eller noe. Så det er vi glade for :)

Og så har jeg en kjempenyhet! Noen vet det allerede siden jeg skrev det på facebook. Carina har tatt sine to første skritt! 26. juli rundt 20:30 på kvelden gjorde hun det. Jeg og Kjetil fikk dessverre ikke se det da vi drev på i hagen på feriestedet vårt, men mamma fortalte at hun reiste seg opp fra midt på gulvet, uten å holde seg fast, sto i ro i 8 sekunder før hun tok to skritt bort til mamma. Helt fantastisk! Så når øver vi som bare det på å slippe oss og gå ♥


Lille rampen 10 måneder


Tenk at om to uker er denne gulljenta ett helt år!! Som tiden flyr!

Hun forstår veldig mye av det vi sier til henne. F.eks:
- Hva sier pusen? Da sier hun "mao" med en veeldig lys stemme.
- Hva sier hesten? Da lager hun den lyden hestene gjør når de pruster.
- Hva sier Lykke (hunden vår)? Da knurrer hun skikkelig. Carina har nemlig funnet ut at Lykke knurrer hvis hun slår og drar veldig i henne. Vi er heldige som har en så tålmodig hund. Uansett hvor lenge Carina irriterer henne, gjør hun ikke mer enn å knurre til henne. Aldri har hun prøvd å bitt eller noe. Vi passer så klart på og tar henne vekk så Lykke skal få fred, men det er ikke så enkelt nå som Carina har funnet ut at Lykke kan knurre. Ofte krabber Carina bort til Lykke og knurrer til henne. Uffameg!
- Hva sier rompa til *navn*? Da stikker hun ut tunga og freser så spyttet hagler :p
- Mamma/pappa få nuss? Da gaper hun og bretter ut tunga så langt hun kan og "kysser" oss. Det kan hun finne på å gjøre selv om vi ikke spør også. Det er koselig :)
- Være good/kose? Da storgliser hun og slenger hodet rett ned og koser. For ikke å snakke om å stikke hendene foran på magen. Sitter hun på gulvet legger hun seg ned og koser med gulvet. Bærer vi henne, legger hun hodet på bringa vår og koser.
- Når vi begynner å telle, tar hun pekefingeren sin og er med å telle.
- Når vi sier hadet, gliser og vinker hun med hele armen, om ikke med begge armene.
- Når vi sier hallo, legger hun hånda si inntil øret akkurat som med en telefon.
- Når vi ler, ler og hyler hun også.
- Hvis vi er langt unna henne og roper til henne, roper hun høyt tilbake.
- Ellers når pusen mjauer, hanen galer, eller hesten vrinsker så svarer hun med omtrent akkurat likens lyd. Opptil flere ganger om dagen. Det er gøy å se på:D

Det er tydelig at hun er veldig glad i musikk og sang. Når vi begynner å synge "Bake kake søte" så slipper hun det hun har i hendene og klapper med. Det har hun også begynt å gjøre stående, så nå kan hun stå leenge og klappe i takt uten å holde seg fast i noe. Vet ikke om hun er helt klar over det selv at hun faktisk står uten å holde seg ;) Det er èn sang hun bare elsker, og det er "Ai se eu te pego" med Michel Telò. Med en gang den kommer på, hopper, danser, klapper og ler hun som bare det! Når det er sovetid og vi synger vuggesanger til henne, blir hun med en gang rolig og koser seg skikkelig i armene til mamma/pappa.

babyverden står det dette om barn på 11 måneder:

 • Sier gjerne sine første tydelige "ord".
 • Lærer å peke på nese, munn, ører osv. når spurt.
 • Vil ha tryggheten ved å være nær deg, men løsriver seg stadig oftere.
 • Nå klarer barnet å formidle de første tydelige beskjedene om at det er noe det vil ha, f.eks mer melk eller mat, eller at det trenger hjelp til noe. Det henvender seg gjerne til den personen som har hovedomsorgen.
 • Barnet babler eller snakker oftere, særlig når det leker. Det nynner og prøver ut stemmebåndene, hvor lyst og mørkt og høyt og lavt det er mulig å 'snakke'.
 • Barnet deler villig med den det spiser sammen med. Det setter pris på ros, og gjentar ofte noe det har fått ros for tidligere.
 • Reiser seg opp i stående. Dersom noen bak ryggen til barnet fanger barnets oppmerksomhet, kan barnet prøve på å snu seg nitti grader mens det står. Det kan også plukke opp leker med den ene hånden mens det holder seg i borkanten med den andre.
 • Barnet går nå stødigere ved å holde seg i møbler, og det prøver av og til å slippe med begge hendene. Noen klarer å gå alene.
 • Kan i sittende stilling snu seg rundt og plukke opp gjenstander.
 • Barnet klarer nå å drikke fra kopp.
 • Legger ting oppi en eske og tar dem ut igjen.
 • Barnet bruker hendene for å beskytte øynene, holde tannbørsten, og når det vil skyve bort noe om ikke faller i smak. Det klarer å spise selv ved å plukke opp maten med tommel og pekefinger og putte det i munnen.

Dette har Carina kunnet i godt over en måned nå, bortsett fra det å gå alene. Det jobber vi med nå ;) Det er sikkert masse mer jeg kunne ha skrevet, men det er ikke så enkelt å komme på alt på en gang. Tror jeg har fått med det viktigste, og resten husker jeg vel etterpå regner jeg med..

Nå skal vi pakke ferdig og gjøre oss klar til tur, så dere får høre mer fra meg senere. Skal prøve å komme med noen oppdateringer i løpet av perioden vi skal være på feriestedet. Ha en fortsatt fin 1. august alle sammen!! :)

Hvor gammel er ungen din og hvor tung og lang er h*n? Hva kan h*n gjøre?

Et lite innkjøp

Heisann alle sammen!

I dag har det faktisk vært litt sol og herlig er det :D Jeg, Kjetil og Carina dro rett nedover etter at vi hadde stått opp i 11 tida for å spise frokost på bakeren. Carina spiste omelett med melk til og det var kjempegodt ;) Etterpå ble det litt mer shopping siden det er så mye salg nå.


To sklisokker fra Cubus til 39,-


Bukse str. 80 fra Cubus til 29,-


Body str. 80 fra Cubus til 29,-


Kjole str. 80 fra Cubus til 29,-

Det blir ikke mer sommer enn det man gjør det til selv har jeg funnet ut. Så siden det ikke er noe spesielt med sommer ute så får vi kle oss i herlige sommerfarger :) I kveld kjører vi tilbake til Øyer, og fredag kommer foreldrene og brødrene til Kjetil etter :D Gjett om jeg gleder meg!!

Hva synes du om klærne?

, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

Kategorier

Arkiv