juni 2011

Det kryr av...slike skapninger over hele huset... Har ikke noe i mot disse skapningene jeg, så lenge de holder seg unna soverommet mitt. Det er hellig. Vet ikke om jeg er så begeistret for dem likevel jeg, når det blir så utallige mange av dem.. De er råstilige og jeg elsker å studere dem, men når de plutselig søker kroppskontakt uten at en liksom er helt klar over det, blir de fort litt ekle.

Så det så.

Hva synes du om disse skapningene?

Pakker!

Var innom apoteket for en stund siden og hentet Baby Box'en vår, og tenkte igjen å dele innholdet med dere!

- Boka Se! fra Goboken.

- Body str 62.

- Bleier, to forskjellige størrelser.

- Smokk.

- Ammeinnlegg.

- Baby Wipes.

- Dusj og shampoo, boblebad, dusjolje.

- Håndkrem, fuktighetskrem, allroundkrem, fettkrem og salve.

 

Vi mottok også Fødselsboken fra Babyverden.no for en liten stund siden. Den har vi vel begge i grunn lest ut. Står ganske mye interessant der.

Jeg skulle vel egentlig komme meg nedover på legesenteret for å bestille time til ultralyd i dag, men som det late dovendyret jeg er ble ikke det noe av.. Sånn går det når man ikke legger seg før halv 6 om morgenen. Kjetil jobber jo natt nå, så jeg skylder på at det har noe med det å gjøre. Kjedelig å legge seg tidlig alene :/ Men jeg har lovt meg selv at jeg skal legge meg tidlig i kveld/natt, slik at jeg kommer meg nedover i 9tida. Det må jeg klare. Kan jo ikke lyve til meg selv?

Ha en fortsatt fin kveld folkens :)

Uke 27 og 28 ++ :)

Nok en gang har jeg vært for opptatt til å sette meg ved pc'en og skrive.. Har i grunn hatt ting å gjøre hele tiden; under kulturfestivalen jobbet jeg hver dag, så det eneste jeg gjorde da var å jobbe, sove og spise. Før festivalen rakk å ta helt slutt, dro jeg og Kjetil til Øyer for å være med på pappas 40årslag, noe som ble en suksess, og vi dro hjem igjen på mandag. Vi har også vært en tur innom sykehuset i Kristiansund for å hilse på tremenningen min Cathrine og den lille gutten hennes. For en søting!! Midt oppi alt dette har vi også hatt besøk av ei venninne av mamma fra Øyer, som tok med seg campingvogna si og bodde i hagen vår i ei stor uke. Den 26. juni hadde jeg og Kjetil ettårsjubileum:) Tenk på det! Forlovet ett år allerede! Nok et bevis på at tiden går fort når en har det bra og artig. Elsker deg vennen ♥ De to siste ukene har altså flydd av sted kan man si! Slenger med noen bilder :)


Disse skoene og denne boka fikk jeg og Kjetil av Mai Britt som bodde i hagen vår nylig :)


Jeg og pappa, midt i en dans til livebandet Li-Lo Band under 40årslaget:) Kjempeglad i deg


Magen min uke 28+2 :)

I løpet av uke 27 åpner fosteret gjerne øynene for første gang, selv om det ikke ser veldig godt. Hørselen er bedre enn før, men lydene forvrenges av fostervannet. Nytt fett samles hele tiden under huden slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Noen fedre kan høre fosterets hjerte nå, bare ved å legge øret ned til magen. Fosteret begynner også å få et tydeligere søvnmønster. Det kjennes at livmoren ligger nærmere ribbeina og presser mot lungene nå - det skal ingenting til før jeg blir andpusten;p Fosteret er nå 23,5 cm lang i sammenkrøpet tilstand, mens det er hele 32 cm i full lengde. Det veier ca. 1090 gram!

I løpet av uke 28 kan lungene puste luft dersom barnet skulle bli født nå, og sentralnervesystemet begynner å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen sin selv. Det er over 90% sjanse for at barnet klarer seg dersom det skulle bli født nå. Halsbrann skal egentlig begynne å merkes skikkelig nå i og med at lukkemuskelen som sitter der spiserøret går ned i magesekken svekkes under graviditeten, men personlig vil jeg si meg ferdig med halsbrannen(e). Kan godt hende det kommer tilbake, men jeg har vært kvitt det noen uker nå. DEILIG! Fosterets fulle lengde er nå 33,5 cm i full lengde, og vekten er ca. 1250 gram. Jeg veier 66,7 kg, noe som vil si at jeg også bare fortsetter å vokse og vokse.

Bekkenløsningen ser ut til å ha gitt seg, det kan jeg like. Virker som om denne jobbperioden virkelig hjalp på. Det var jo ganske mye gåing og ganske lite sitting, så jeg skal i alle fall fortsette med å gå - det er helt sikkert. Noe jeg derimot sliter med er en smerte av noe slag rett under venstre bryst som fortsetter hele veien rundt og bak på ryggen. Det slutter på samme punkt som foran, akkurat som om smerten går bent tvers gjennom, og ut til siden. Merkelig forklart, men jeg får det ikke til bedre. Hvis jeg skal forsøke å forklare hvordan det kjennes ut, så er det ingen stikkende smerte, det er mer "runde" smerter. Virker som om det blir verre dersom jeg legger handa oppå og klemmer/masserer litt. Det kommer bare når jeg sitter, og det blir til slutt uutholdelig. Det gir seg ikke før jeg enten reiser meg opp og går litt eller legger meg flatt. Snakket med ei anna gravid om det, og hun hadde det visst også. Merkelige saker..

Jeg får kanskje legge meg snart, tenkte jeg skulle komme meg opp i folkelig tid og nedover å bestille time til ultralyd i morgen. Jeg begynner å bli litt stresset nå, med tanke på at det ikke er lenge før fosteret snur seg med hodet nedi bekkenet. Da er det ikke enkelt å få til noen bra bilder. Håper bare det ikke er lang ventetid.


Ultralydbilde fra uke 18

Godnatt alle sammen, sleep tight :)

Har du noen gang vært borti den smerten jeg beskrev ovenfor? Vet du hva det skyldes?

Gratispakker fra Goboken, Babyglede og BAM!

Vi har fått tre av de 12 pakkene/greiene vi har bestilt, og i dag fikk vi sett skikkelig på dem! Tenkte å dele innholdet med dere :)

Go'bokens pakke inneholder:

- Boka Lek og læring de første årene, som inneholder mange aktiviteter osv.

Boken om deg, som en kan skrive i. (Man kan selv bytte bokomslag, rosa eller blå).

- Boka Prisen og prinsessen, som er ei lita lettlest fortelling.

- Lita, myk "kosepute" som det står Baby på.

- Seks takkekort med konvolutter til dåp.

Babygledes pakke inneholder:

- Babyteppe i fleece, som det står "the cow jumped over the moon" på.

- Navneboka, som også inneholder navnedager, opprinnelse og betydning til navnene.

- Boka Babyguiden, som tar for seg svangerskapet uke for uke, barseltiden, de seks første månedene i barnets liv, nettsider med nyttig informasjon som gjelder både mor og barn, og gode miljøvalg for en sunn baby.

- Pappaboka, som er skrevet av en pappa som forteller om hvordan han opplevde det å bli far.

- DVD'en Fitmama, som tar for seg trening under graviditeten

BAMs pakke inneholder:

- Boka Bare spør, som tar for seg typiske spørsmål til jordmor og helsesøster.

- En smokk.

- Ammeinnlegg for engangsbruk.

- Truseinnlegg til de som har født.

- Parfymefrie våtservietter fra Natusan.

- Blenda Sensitive Color.

- Antibac våtservietter.

- Forskjellige bad- og dusjoljer.

- Krem for tørr hud.

- Sprøyte for oralt inntak av Möllers.Kjempegreier disse pakkene, ser frem til resten kommer :D Men nå tar føttene mine livet av meg, så nå hopper jeg til sengs og håper på å sovne fra j*velskapen. God natt alle sammen:)

Hva synes du om pakkene?

Tankevekker

Hvilken vei har du barnet ditt sittende i bilen?

Linker til gratispakker!

Fikk forespørsel om å legge ut linkene til de gratispakkene jeg har fått tak i, så her er dem:

- www.babyverden.no
- www.rimi.no
- www.apotek1.no
- www.libero.no
- www.welenda.no
- www.bam.no
- www.babybox.se
- www.babyglede.no
- www.mambaby.com (trykk på liker på MAM på facebook)
- www.goboken.no

Det skal sies at på noen av dem må en betale porto, men med tanke på hva en faktisk får så er jo det verdt det! På noen av dem er man også nødt til å lete litt for å finne fram, og i tillegg så er man nødt til å være medlem i ett år på noen av dem. Det er jo uansett gratis, så hvorfor ikke. Håper de kommer til nytte!

God natt alle sammen!

Gleder seg :D

Etter at jeg ble 26 uker på vei, fikk jeg mulighet til å bestille en hel drøss med gratispakker. Jeg har bestilt fra ikke mindre enn 10 internettsider, så nå framover kommer vi til å motta masse rart! I morgen skal jeg på posten å hente den første :DGleder meg :D

Fikk du tak i noen startpakker?

Jeg har verdens beste mamma!

Har ikke jeg bare verdens beste mamma?

Uke 26!

Ble ikke noen oppdatering i går likevel, ble til at jeg så Apollo 13 sammen med Kjetil og mamma istedet :) Ganske bra film forresten. Nå har jeg akkurat vært nedover og handlet litt, så skal jeg begynne på middagen om en liten stund. Så er straks alt klart til at min kjære kan komme hjem fra arbeid :)

Forrige tirsdag var jeg og Kjetil hos legen på kontroll, noe jeg virkelig hadde sett fram til slik at jeg kunne få nevnt bekkenløsningen min og kanskje fått noen gode tips. Men neida. Vi var begge to så bestemt på å huske å nevne den greia jeg har i føttene og armene mine, at vi glemte helt av bekkenløsningen. Jeg er ikke overrasket. Det eneste legen gjorde var i grunn å måle magen min og å måle blodtrykket mitt. Alt så bra ut så det var jo godt å høre. Fikk høre at jeg er litt stor. Eller rettere sagt, livmoren er litt stor. Så som dere ser havnet jeg denne gangen noe over gjennomsnittet, mot fra forrige gang da jeg lå midt på gjennomsnittet:

Neste kontroll blir 5. juli hos jordmoren, så da satser vi på å huske å nevne bekkenløsningen da ;) Like spennende hver gang, å se om alt blir husket.

I dag er jeg 27+1, og det som skjer i løpet av uke 26 er at fosterets øyne begynner å reagere på lys. Den neste måneden vil være en aktiv periode for fosteret, og det vil vokse og legge godt på seg. Fosteret er nå ca. 22, 5 cm lang, og veier ca 945 gram. Jeg veier 65, 4 kg, 6,4 kg mer enn før jeg ble drektig. Synes grammene legger seg på jevnlig nå! Bekkenløsningen blir også bare verre, men jeg merker at det hjelper å gå. På sett og vis er det bra for da motiveres jeg jo til å bevege meg mye mer enn dersom det hadde vært vondere å gå. Da hadde jeg sikkert bare sittet i ro hele tiden.. :s

I denne perioden i svangerskapet drømmer en visst mye. Mest om fødselen og slik. Jeg drømmer mange forskjellige drømmer hver eneste natt, og spesielt mot morgenen. Det jeg som oftest drømmer er at det er noen etter meg som jeg må rømme fra. I halvparten av tilfellene får de tak i meg og fanger meg, og da ender drømmen med at jeg tar selvmord, i den form av at jeg har en knapp jeg trykker på for å sprenge meg selv. De gangene de ikke klarer å fange meg, er det jeg som tar livet av dem, som oftest med en pistol. Lurer på hvorfor jeg drømmer slike drømmer, jeg har da ingen intensjon om å drepe noen, og forhåpentligvis er det ingen som har intensjon om å "ta" meg heller ;p
Uke 27+0

Synes magen strutter brukbart ut på en spesiell måte nå. Vises best på det øverste bildet. Den ser liksom så spiss ut! (?) Ser også at arret mitt nesten ser lilla ut på bilder. Hm.

Da får jeg ha meg opp av sofaen og gjøre noe fornuftig :) Ha en fin dag, sola skinner jo :D

Hva synes du, er det en typisk jentemage jeg har? Hvilke drømmer har/hadde du under svangerskapet?


Eksamen!

I går ble jeg ferdig med alle de fire eksamene mine, wee :D Jeg har vært oppe i norsk hovedmål, norsk sidemål og økonomi i skriftlige fag, og historie i muntlig. Jeg er så lykkelig for at jeg nå er ferdig med 13 år på skole og kan komme i gang med livet mitt. Det føles helt utrolig!

Karakteren i muntlig fikk vi samme dagen som vi hadde eksamen, så det er altså tre eksamenskarakterer jeg må vente en stund med å få vite. Jeg er så spent på dem at det er helt vilt. *Krysser fingrene for best mulig resultat*

Og nå er det langhelg i tillegg:D Det jeg feiret med, og startet langhelga med, var å sove 15 timer.. ^^ Og stakkar Kjetil som skulle på formiddag fikk bare sove 3-4 timer! Jaja, det er forskjell på folk. Men nå skal jeg nyte resten av kvelden sammen med min kjære som akkurat kom hjem fra arbeid♥

Får se om jeg ikke kommer med en ukesoppdatering i løpet av kvelden! Er tross alt 27 uker idag♥

Ha en kjempefin kveld videre alle sammen, ikke drukne!!

Bloggurat

Jeg har nå presentert bloggen min på Bloggurat, og dette innlegget måtte til for å kunne lage seg konto der. Har faktisk ikke vært klar over denne siden før. Dette er en god måte å finne andre blogger som går på de samme interessene som min egen. Dette kan jeg anbefale til en hver som har blogg, høres jo ganske enkelt og greit ut.(?)

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/ae81abc7a07f12c19df0d5b1df0a7b06bfc576f4

Har du konto på Bloggurat?

Uke 25!

Nå er jeg altså bare én dag unna uke 26, og jeg kan ikke fatte hvor fort tiden går! Jeg regna akkurat ut at det er 11 skoledager og én eksamen igjen før sommerferien, og fy og fy hvor godt det skal bli!! 2. pinsedag er jo på en mandag, så også neste helg blir det langhelg:D

7. juni skal jeg til legen, og etter det skal jeg ikke noe før 5. juli. Da er det jordmorbesøk som står for tur. Én hel månded mellom disse to besøkene.. Det kan bli kjedelig. Kanskje jeg blir nødt til å bestille meg en time for ultralyd?;)

I løpet av den siste tiden har jeg fått en betydelig mye vondere rygg, noe jeg ikke akkurat jubler for. Klarer verken å stå eller å sitte i samme stilling lenge om gangen. Uansett hvor jeg er må jeg ha mulighet til å kunne reise meg og gå noen minutter innimellom. Tentamens- og eksamenstiden har vært vanskelig siden jeg må sitte i ro på en stol i så og si fem timer i strekk. Ja, har jo mulighet til lufting, men det har faktisk ingen hensikt for meg når jeg sitter med en heldagsprøve. Det eneste jeg trenger for å holde konsentrasjonen oppe, er mat og drikke. Er utrolig glad for at jeg er ferdig med alt det skriftlige nå. Tror også at det gikk ganske bra på alle sammen, så gleder meg til å få høre karakterene i juni:)

I går la jeg også merke til noe. Jeg fikk utrolig vondt i hoftene, og når jeg står i visse stillinger kollapser den ene siden helt uten forvarsel. Bare jeg så vidt klemmer på hoftekammen iler det smerte gjennom hele bekkenet, både foran og bak et lite stykke oppover ryggen. Normalt sett våkner jeg aldri om natta når jeg snur meg, men det gjør jeg nå i og med at å bytte liggestilling gjør vondt. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å forhindre/forebygge det. Dersom det er bekkenløsning, er jeg klar over at jeg ikke kan bli helt kvitt det, men det finnes jo noen forebyggende tiltak en kan sette i gang. Har lest litt om det på nettet i dag, men det står så mye forskjellig. Noen steder står det at en må hvile seg og sitte i ro så mye som mulig, mens andre steder står det at det er viktig å ut og gå og holde seg litt i bevegelse. Ellers skriver de fleste sidene om fysioterapeut, akupunktur, massasje og svømmehallbesøk som smertelindring, men at erfaringene er forskjellige og at man ikke er sikker på om det i det hele tatt har noen hensikt. Flere kvinner blir uføretrygdet, og mange må sitte i rullestol. Synes dette er veldig kjipt da jeg akkurat så smått har begynt å komme meg ut i arbeid. Jeg har da ikke noe lyst til å sitte i noen rullestol og måtte ha hjelp til å gjøre alt slags mulige ting, dersom det skulle bli så ille med tiden. Mulig jeg bekymrer meg over en bagatell her nå, men er vanskelig å ikke tenke slik; er jo bare i uke 26 enda..

I løpet av uke 24 skjedde det egentlig ikke så veldig mye, annet enn at balanseorganet er på plass i øret, og at ørets strukturer fortsetter å hardnes og modnes. I uke 25 derimot dukker øyevipper opp, slik at øynene snart vil være i stand til å åpnes og lukkes. Hjernen vokser fort, og håret på hodet begynner å bli lengre. Dersom lille jenta vår blir født nå har hun faktisk gode sjanser til å klare seg. Musklene blir bare sterkere og sterkere, og det er fremdeles god plass i magen slik at sparkene nå burde være umulig å ikke kjenne. Skal ikke påstå at jeg sliter med å kjenne liv. Her sparker det flere ganger om dagen og flere ganger om natten. Har lagt merke til at hun reagerer veldig på høye lyder. For et par dager siden da jeg lå på sofaen, drev Kjetil på med doppleren på magen min, og hver minste bevegelse en gjør med doppleren så kommer det jo skikkelig høye lyder. Det var det nok ei som oppfattet for jeg var sikker på at magen skulle hoppe i taket mens jeg lå igjen på sofaen. Det er noe av det sykeste jeg har sett, synd det ikke ble filmet;p Fosteret er ca. 22 cm lang og veier ca. 810 gram, mens jeg derimot nå veier 65,4 kg. Hele 6,4 kg mer enn før jeg ble drektig! Lurer på hvor tung jeg er i uke 40 jeg..
Uke 25+6


Utsikten min per dags dato ^^

Ha en fortsatt fin fridag alle sammen:)

Noen gode tips når det gjelder bekkenløsning?

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits