mai 2011

Video av spark!

Har det egentlig ganske travelt nå, men måtte bare filme dette ista! Tror egentlig ikke jeg trenger å gi noen beskrivelse av hvor det skjer hen denne gangen. Idag er jeg altså 25 uker på vei, 15 to go!! Woææ :D

Ha en finfin dag alle sammen, nå må jeg hoppe i dusjen og komme meg på jobb:)

Hva synes du?

Konkurranse!

Er nok en gang med i en konkurranse, og det kan dere også bli ved å klikke her :) En kan vinne en goodiebag og det er jo alltid like morsomt! Så da er det bare å krysse fingrene :)Er du med?

- Lindz

Uke 22 og 23!

Har nok en gang vært ganske stille fra min side, så da er det ikke annet å gjøre enn å slå til med ei oppdatering for de to siste ukene!

Har vært en del å gjøre på skolen den siste tiden, men nå er jeg ferdig med alle prøver og tentamener (!!). Bare fire eksamener igjen så er det altså sommerferie. Hvor sykt er ikke det? Kjenner jeg blir litt gira her nå. Skal bli så utrolig deilig å bli ferdig med videregående og kunne så smått komme seg ut i jobb. Når den tid kommer er det ikke lenge til jenta vår kommer heller ♥

I løpet av uke 22 blir øyebryn og hår mer synlig, og øynene beveger seg oftere. Beina begynner å nærme seg endelig lengde i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein er blitt sterkere. Skjelettets brusk fortsetter å omdannes til bein, og imunsystemet er under utvikling. Når det gjelder spark, er det nå ikke tvil lenger for de aller fleste. Fosteret er ca. 19 cm langt og veier ca. 460 gram.

I løpet av uke 23 koordineres fosterets bevegelser ettersom nervetråder sammenbindes. Fosteret er nå i stand til å høre, så dersom en synger til, spiller musikk for og prater med fosteret kan det faktisk få det med seg! Det er også normalt at fosteret skvetter til ved brå og høye lyder.
Uke 24+3

De siste dagene har hun sparket kraftigere enn noen gang! Noe av det sykeste jeg har sett var nok i går da hele magen "rullet". Det gikk som en bølge fra den ene siden til den andre. Jeg og Kjetil kikket skremt på hverandre med det samme:p Håper på å få filmet flere slike stunder så dere kan få se:) Allerede nå har også strekkmerkene begynt å melde seg. Det er ikke noe jeg liker, men det får så være. Krysser fingrene for at det ikke blir så altfor ille når jeg er ferdig!

Vi har fått tak i litt mer saker og ting til jenta vår også. Kjetil hadde nettopp bursdag, og gavene var for det meste babyrelatert. Det er jo kjempekjekt:) I tillegg har vi jo fått masse klær med venner og kjente, noe som settes stoor pris på!!:) Så dersom du har noe stående som du kunne tenkt deg å ha blitt kvitt, så tas det mot med takk her i alle fall!:) Vi har et herlig stabbur og der inne er det masse masse gamle ting som har blitt brukt i generasjoner. Det er litt artig å finne frem igjen. Litt fiksing så er det jo så godt som nytt:) Slenger med noen bilder.


Denne vogna og dette bilsetet med base kjøpte vi av Marte Reiten i forrige uke:)


Dette var noe av det Kjetil fikk med mamma til bursdagen sin: badebalje, håndduk med hette, krabbeteppe, kluter osv.


Denne brukte både jeg og mamma da vi var små, og den er i ganske god stand enda. Planen er å male denne i lys brun eller noe, og bruke den til lille jenta vår. Det som er så kjekt med denne er at ved et par enkle vendinger fungerer den også slik:


Stol og bord med "innebygd" lekegreier. (Føler meg profesjonell i å uttrykke meg her nå.) Kjempegreier vettu :)

Men nå begynner det å bli natta snart, ser i alle fall slik ut på klokka.. Sov fra rundt 17:00 til 20:00 idag, men kjenner jeg begynner å bli trøtt igjen nå. Ikke ulikt meg. I morgen er siste vanlige skoledag før de skriftlige eksamene mine starter for fullt! Kom opp i norsk hovedmål (obligatorisk), norsk sidemål og økonomi. Kan ikke klage på det! :D Er så spent på å få vite hva jeg kommer opp i i muntlig. Den tid, den sorg tror jeg jeg sier. Nå skal jeg legge meg :)

God natt alle sammen :D

Fikk du strekkmerker da du gikk gravid, og hvor langt var du da på vei? Hva synes du om babystolen?

- Lindz

Video av spark!

Idag er jeg 22+3 dager på vei, og for en liten stund siden tok jeg opp denne videoen :) Har vært i stand til å se sparkene noen dager da, men nå i dag var det ekstremt!

Følg med litt til høyre på 0:14, 0:25, 0:31, 0:36 og 0:42. Mellom 0:48-0:49 skjer det på begge sider rett etter hverandre: først høyre, så venstre. Etter det er det egentlig ikke noe som skjer, tror jeg. Prøvde å puste roligere så det skal være enklere å se når det sparker.

 

Morsomt å se på, hihi ^^

Hva synes du? Når kunne du se det sparke første gangen?

- Lindz

Har du katt?

Dersom du er blogger og har det, kan du bli med å teste ut kattematen Pussi! Du kan bli en av 200 bloggere som får tilsendt en eske med 12 poser kattmat gratis. Veldig enkelt å delta!

Jeg har jo fire katter, så dette er jo ingen dum ting å være med på :)


Klikk her for å se hvordan du kan få Pussi kattemat!

Skal du være med?

- Lindz

Konkurranse!

På kampanje.blogg.no foregår det nå en konkurranse der en har muligheten til å vinne en Scarabeo 50 ccm til en verdi av 20 000 kr!

Selv om jeg egentlig kunne tenkt meg noe sprekere enn en 50cc, er dette en gylden mulighet da jeg virkelig savner å kjøre på to hjul. Og så er det jo ikke til å stikke under en stol at den er monsterstilig da!! Bare se på den :p Tjue ganger så tøff som den scooteren jeg hadde en gang i tida. I tillegg til at jeg savner å ha en tohjuling er det flere i huset her jeg vet kunne tenkt seg en skrevrakett også. Jeg har jo verken råd til å kjøpe en til meg selv eller i bursdagsgave til noen andre så hvorfor ikke delta.. Taper ikke noe på det. Synes dessuten det er kjempemorsomt å delta i konkurranser, bare for å se om jeg vinner:p Sist jeg vant en konkurranse var i 7ende klasse...en dansekonkurranse.. Kremt.

Nå skal jeg spise jordbær og etterhvert hoppe i dusjen, og så er det vel snart sengetid også! Så dere får fortsatt ha en fin kveld folkens:)

 alt=

Klikk her for mer informasjon om konkurransen!

Jeg er med, er du?

- Lindz

Hjertelyden til jenta vår!

Jeg nevnte tidligere at jeg skulle prøve å få til å legge ut hjertelyden til Carina her, og nå har jeg endelig orket å lage en monsterdårlig simpel video og lagt den ut på youtube, wee :) Vi tok opp lyden med en doppler som jeg har bilde av i et innlegg litt lenger ned på siden min. Kjempekjekk!

Det er litt kluss helt i starten av opptaket, men det er det bare å ignorere.

Men nå skal jeg se Lystløgneren, så snakkes :D

Hva synes du om filmen/lyden?

- Lindz

Uke 21!

Da har jeg også lagt uke 21 bak meg og er èn dag inne i uke 22. Som jeg nevnte tidligere i et innlegg har jeg vært syk, og er det fremdeles. Synes virkelig det er synd å være hjemme fra skolen i disse tentamens- og snart eksamenstider. Etter påskeferien har jeg vært på skolen tre dager: tirsdag, onsdag og tirsdag denne uka igjen. Hadde tentamen den siste tirsdagen, så jeg følte jeg måtte møte opp, men det resulterte i at jeg ble enda verre. Så det så! Håper at neste uke kan gå som normalt:) Fikk panikk i går da jeg skulle sjekke opp noen datoer. Da fant jeg nemlig ut at det er økonomitentamen på mandag(!!). Jeg har jo ikke hatt økonomi på år og dag fordi jeg har vært så mye borte. I tillegg mangler jeg også en økononmiprøve jeg heller ikke fikk deltatt på. Off, kjenner jeg gruer meg litt til tiden framover nå, er så mye å ta igjen. Meen nok om det, nå er det helg og jeg skal kose meg!

Hele graviditeten blir bare mer og mer virkelig ettersom jenta vår bare sparker mer og mer, og kraftigere og kraftigere. Hehe, det er litt morsomt, for dersom jeg har på meg trange klær kan jeg faktisk se at magen buler ut når det sparker! Akkurat som å sitte å se på tegnefilm der noen er fanget inne i en tyggisboble/såpeboble og prøver å slå hull på for å komme seg ut. Offameg. Jeg veier nå 63,0 kg, fire kg mer enn normalt, og jenta vår veier ca. 400 gram. Hun er også ca 17,5 cm lang. Hun har enda god plass, og det kan en si kjennes på sparkene; virker som hun får tatt i skikkelig fart med armen/foten/hva nå enn det måtte være før hun treffer:p Noen ganger er jeg så heldig at hun ligger og sparker på blæra mi. Ikke så mye annet å gjøre da enn å springe på do før det er for sent! Veldig merkelig, akkurat som å ha leamus. Ikke hver dag urinblæra rister av "leamus-kramper".. Jaja, uansett.. Hun sover som oftest når jeg ikke sover, og da selvfølgelig omvendt. Ellers er det ikke så mye som skjer i løpet av uke 21, annet enn at fosteret fortsetter og fortsetter å gjøre pusteøvelser i den form at det trekker fostervann inn i lungene og puster det ut igjen.

Jeg og Kjetil har forresten begynt på et svangerskapskurs som går over tre kvelder fra 18:00 og utover et par timer. Vi var der forrige tirsdag, og da var det fødsel som var tema. Vi fikk se en film og og utenom det var det mye teori om alt mulig under fødselen. Fikk også vite at i Molde får en verken lov å føde i badekar eller ha tilgang på lystgass - de eneste to tingene jeg hadde sett for meg at jeg virkelig kunne tenke meg. Veldig dårlig. Jaja. Skal tilbake på kurset neste tirsdag og torsdag, og da er tema henholdsvis avspenning og praktise øvelser med tanke på fødsel og amming og barseltid. Kan være kjekt å ha med seg.

Til slutt vil jeg slenge med en litt vittig "historie". Kjetil fikk meg virkelig til å le for ikke så veldig lenge siden. Vi lå på sofaen og slappet av, jeg lå altså oppå han med magen min i samme høyde som utstyret hans da kan en si. Plutselig, uten noe forvarsel, sparket det til ganske hardt, og jeg tenkte at nå skal jeg ikke si noe om det, bare for å sjekke om han kjente det. Og jada, det tok ikke lang tid før en stk forskrekket Kjetil brøt ut: "Ka faan va d så slo borti taska mi no..??" Jeg bare lo, og til slutt forsto han hva det var og sa "jaja, en ska tidlig krøkes..", og mente da det med at kvinnfolk slår eller sparker mennene i skrittet. :p Håper det kommer flere slike, litt morsomt å "samle" på!
Uke 22+1

Men det er jo faktisk talt lørdag så nå skal jeg forsette å momse sjokolade, seigmenn og ostepop, så får dere forsatt ha en fin dag:D

Har du noen morsomme historier fra svangerskapet?

- Lindz

Russedåp og vurdering av egen væremåte.

Som sikkert flere av dere allerede vet er jeg russ i år, og i går fant altså russedåpen sted. Det var en ganske morsom seremoni i grunn! Mange kjempebra navn, men må ærlig innrømme at ikke alle var like bra. Jeg dro nok hjem tidligere enn jeg egentlig hadde håpet på å gjøre, men det ble ganske så kaldt etterhvert, i tillegg til at jeg er noe forkjølet enda. Vil ikke være hjemme og gå glipp av flere prøver på skolen nå.. Blir så mye å ta igjen.

Det hver og en av oss måtte gjøre var å gå opp en rød løper, kysse en meget klissete fisk, ta en shot og knele. Da fikk vi begrunnelsen for navnet vårt av en lærer, og deretter kunne presten gi oss navnet vårt, eller rettere sagt døpe oss. Et par visse russ var (allerede) så fulle at de omtrent ikke klarte å finne veien tilbake til gruppa etter å ha blitt døpt. Virket som om den røde løperen i deres tilfelle bare var "enveiskjørt", sånn at de måtte ha hjelp til å veiledes de tre-fire metrene tilbake. :p Så hva ble navnet mitt?


(Ja, lua ser gedigen ut på dette bildet :p)

Sharing is caring. Hørte bare deler av begrunnelsen min, så kan ikke helt si jeg skjønte hvorfor jeg fikk det navnet. Tror begrunnelsen var sånn ca: "Du er veldig stille på skolen, men deler gjerne på nettet". Nå kommer den "emosjonelle" delen av dette innlegget.. Snakket litt med et par av medrussene mine, og da de kommenterte navnet mitt, svarte jeg at jeg ikke helt skjønte navnet jeg fikk. Snakket ikke med disse to samtidig, men de begge sa til meg at jeg kanskje ikke sier så mye på skolen, men at jeg deler mye om livet mitt gjennom bloggen, og kanskje delvis facebook. De sa at de synes det er så koselig at jeg er gravid og at jeg har en forlovede jeg kan dele alt med, osv. Ellers snakket den ene av dem om at jeg hele tiden er så alene på skolen, og at h*n ikke syntes det var noe kjekt å se. Ikke meningen å legge ut om samtalen, men måtte si såpass for å kunne komme fram til poenget mitt;

Det har alltid bare vært slik. Åpner jeg kjeften på skolen er det som oftest for at en lærer snakker til meg. Føler jeg trenger meg på de andre, og holder meg derfor litt i bakgrunn og tar det heller som en en bonus om noen snakker til meg. Jeg har èi venninne, og hun har jeg hatt hele livet. Treffer henne ikke så ofte som jeg skulle ønske, men jeg vet jeg har henne, og håper hun vet at hun har meg. Tror ikke jeg trenger å nevne navn, eller hva Gunnhild? Uansett.. Hvor mye ligger det i det, når man bruker ordet venn? Jeg kan jo si at jeg er venn med alle i klassen min - vi er jo ikke fiender, bare for å sette det på spissen. MEN det er jo mest fordi vi "må". Vi har ikke "valgt" hverandre, vi bare omgås hverandre i skolehverdagen. Vet ikke hvor spydig og ufint dette høres ut på dere som leser det, men det er overhodet ikke noen vonde tanker eller følelser bak det. Prøver bare å legge fram fakta slik jeg ser det.

Ja, det er jo ensomt til tider, men jeg har lært meg å leve med det. Har hørt uttrykket før, men har også fått erfare at det er vanskelig å snu på gamle vaner. Fikk i går inntrykk av at folk kanskje synes det er vanskelig å "komme innpå meg", men det kan jeg egentlig ikke helt skjønne. Selv mener jeg at jeg er veldig åpen, og at jeg er av den typen person som er enkel å komme i kontakt med. Jeg kan nok ikke skryte på meg at jeg er særlig kontaktsøkende av meg. Vet ikke om jeg noen gang har vært det, for så og ha sluttet med det, eller om jeg rett og slett aldri har vært det, men som tidligere sagt så føler jeg at jeg trenger meg på og at folk synes det er drygt. Dersom noen derimot tar kontakt med meg, blir jeg glad, og mener selv jeg overhodet ikke gir uttrykk for å ikke ønske den kontakten. Prøver altså her å få fram forskjellen på det å være kontaktsøkende, og det å være lett å få kontakt med.

...Har jeg misforstått min egen væremåte ?Til slutt vil jeg si at de to samtalene jeg har nevnt i dette innlegget var noe jeg virkelig satte stor pris på. Fikk høre ting jeg verken hadde helt visst eller trodd før, og det gledet meg å få høre det! Vet ikke om noen av dere leser dette, men sånn i tilfelle; takk for at dere tok dere tid! :)

Hva ble russenavnet ditt? Er det i det hele tatt noe av det jeg prøver å beskrive i andre del som høres fornuftig ut?

- Lindz

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits