april 2011

Den siste uka...

På tide med et nytt innlegg etter over en ukes tid med ingenting annet enn stillhet fra min side. :)

Er idag 21 uker på vei, noe som vil si at jeg endelig er over halvveis! "Endelig" og "endelig".. Synes tiden egentlig har gått veldig fort. Denne uken har vært ganske artig! For det første har Kjetil begynt å kjenne sparkene til lille jenta vår. For det andre mottok jeg doppleren jeg kjøpte i bursdagsgave til Kjetil, slik at både han og jeg kan høre hjertelyden hennes akkurat når vi føler for det. Slik ser den ut:


Smører på godt med gele så funker den som bare det:) Koselig å høre! Går også an å ta opp lyden og legge over på pc, så tenkte jeg skulle legge den ved her, men orker ikke å begynne å laste opp på youtube osv nå.. Satser på å få gjort det om ikke så altfor lenge:)

Synes det er ganske gøy at Kjetil kjente det sparke allerede i uke 20 for jeg vet det er mange som må vente til uke 22 før partneren kjenner noe. Fosteret veier ca. 325 gram og er ca 17cm lang. Jeg har gjennom disse 20 ukene gått opp tilsammen nesten fire kg! Vekta viser nå for tiden 62, 8 kg.


Uke 21+0


Uke 21+0

Synes selv magen begynner å bli rundere(?).

I løpet av uke 20 får fosteret sovnfaser, og sover som oftest når moren er i aktivitet, og er våken når moren skal sove. Merkelige saker! Øyebrynene begynner å forme seg, og hos jentefoster vil livmoren være ferdig utviklet i løpet av denne uken. I tillegg vil skjeden også formes. Forskjellige fettlag begynner også å danne seg på fosterets hud.

Det som ellers har skjedd denne uken jeg har vært bloggfri, er at jeg har vært syk, wee! Begynte ikke på skolen før tirsdag etter ferien, og da var vi på en minifjelltur i gymmen, og det var da jeg begynte å merke det. Klarte meg på skolen onsdag, i motsetning til torsdag og fredag som jeg måtte tilbringe til sengs/på sofaen. Det er kveldene som er verst, så akkurat nå kjennes jeg verre ut, selv om jeg vet jeg er på bedringens vei. Idag har jeg faktisk fått spist to pølser med brød, og litt potetstappe tidligere på dagen. Har vært litt bekymret for lille jenta i magen siden jeg ikke har fått til å spist noe.. Men hun lever enda for nå sparker det som bare det her! Kjenner det er på tide å bli frisk nå, det er jo russedåp i morgen!! Den kan man jo ikke gå glipp av! Det var vel på tide at jeg fikk strøket på strykemerkene på russebuksa i dag da.. Der har du meg - alltid i siste liten. Lurer på hvilket navn jeg kommer til å bære de neste 17 dagene :)

Men nå er det bare fire timer til Kjetil kommer hjem, så nå tar jeg med bikkja ut på do, og hopper derefter rett til sengs! God natt alle sammen:)

Hvor langt var dere på vei når mannen begynte å kjenne sparkene? Er du russ i år?

- Lindz

My new friend!

Først og fremst: magebildet for uke 18 jeg ikke fikk lagt ut i går!


Uke 19+4

Og så: Jeg og Kjetil har fått et nytt familiemedlem! Han heter Børre og er en kjempekar! Kan være litt vrang til tider, som f.eks når han ikke vil bli hanket inn igjen etter en lengre flygetur i stua. Jeg og Kjetil var på besøk hos Cathrine min kjære tremenning og han hun er sammen med lørdag som var, så da vi dro derifra om kvelden/natta var Børre med oss hjem. Satser på at han blir tammere ettersom vi får holdt på mer med ham. Han satt på fingeren og skuldra allerede den første dagen vi hadde han, men som sagt så er han en liten luring når det gjelder å ikke ville bli "fanget" igjen.

Kan ikke annet enn å like denne karen. Blir moro når han blir skikkelig tam og begynner å lære seg noen uttrykk! :D

Hva synes du om Børre? Har du undulat?

- Lindz

Vil du vinne iPad 2, iPod Touch, iPhone 4 eller MacBook Pro?

Er medlem av en side som er kjempegunstig for alle studenter, så jeg vil anbefale alle som studerer å bli medlem av StudentTorget.no dersom dere ikke er det allerede! Her kan man lese om alt mulig innen utdanning, i tillegg til å få rabatter på diverse saker, og ikke minst vinne mange fine premier! Det følger med en masse fordeler så som sagt; er du student ta en tur innom og sjekk ut :)

Blir du medlem?

- Lindz

Uke 18!

I dag er jeg 19+4 dager på vei, noe som vil si at om noen få dager er jeg halvveis! Alt begynner å bli mer virkelig nå; det har nemlig begynt å sparke! :) Ikke så rent sjeldent heller faktisk.. Jeg kjente det første gangen rett etter at vi hadde vært på ultralyd, altså tirsdag 12. april, for akkurat en uke siden. Jeg og Kjetil hadde akkurat kommet tilbake til Øra og satt i bilen i vaskemaskina på Shell. Plutselig var det noe rart jeg ikke kunne fatte hva var, det var liksom så kraftig, men samtidig så svakt. Jeg prøvde å kjenne etter om det kom igjen, men det gjorde det ikke. Ikke før neste dag. Det var vel først da at jeg var helt sikker på hva det var. En ganske merkelig følelse i grunn. Om jeg må sammenligne det med noe er det akkurat som å ha leamus et sted på kroppen (så klart ikke den samme krampeaktige følelsen, men akkurat som ett "rykk").

I løpet av uke 18 når øynene sin endelige plassering, og ørene stikker litt ut fra hodet. Blodsirkulasjonen kommer skikkelig i gang, og navlestrengen vokser og blir tykkere. Både fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk. immunforsvaret begynner også å virke denn uken, og lager antistoffer. Og ikke minst begynner fosteret, som oftest, å sparke så hardt at det kjennes :) Fosteret er rundt 20 cm, og veier ca. 220 gram!

I kveld er blogg.no dryg med meg nok en gang, slik at jeg ikke får lastet opp noen bilder. Magebilde får jeg legge ut i morgen dersom det lar seg gjøre da. Jeg som hadde tenkt å legge ut masse bilder av den nye fuglen vår, Børre, også :/ Får ha det til gode også da!

Dere nattranglere får fortsatt ha ei fantastisk fin påskenatt videre! Det skal i alle fall jeg :)

Når begynte du å kjenne liv i magen for første gang? Hva er det du gjør på i påska?

- Lindz

Innkjøp!

Tirsdag som var, var jeg og Kjetil i Molde på ultralyd, og siden vi fikk vite at det ble ei jente fikk vi kjøpt inn litt rosa klær :D Lovte dere å legge det ut i går, men jeg sovnet av et par timer, i tillegg til at jeg måtte lese på en prøve i religion, så fikk litt for dårlig tid... Men her kommer det, bedre sent enn aldri?


Denne boken er veldig detaljert når det gjelder alt fra ultralydminner, fødsel, første leveår osv, så tenkte at det er ganske morsomt å ha og skrive i!


Kjøpte også en litt mindre detaljert bok til å skrive i. Denne får vi ikke begynt å skrive i før etter fødselen though.


Og i tillegg kjøpte vi et stort album med blanke sider!
Synes disse klærne bare var helt nydelige! De øverste sokkene ser kanskje mer blå ut, men de er lilla.

Senere samme dag fikk vi også besøk av min kjære tremenning, Cathrine! <3 Hun hadde med seg en gave til oss også, snill som hun er! :) Det var et koselig besøk, med mye både saklig og usaklig snakk. Altfor lenge mellom hver gang vi treffes, og det er litt dumt. Men til helga skal vi besøke henne og karen hennes :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tusen takk for klærne <3

Tenk at det bare er èn skoledag igjen, altså i morgen, så er det ferie! :D Er spent på om jeg klarer å komme meg opp når jeg skal, siden jeg sov fra 17:30 til 21:20 i kveld... Kommer nok ikke til å sovne med det første, men jeg får gå og gjøre et forsøk. Så dere får ha ei god natt alle sammen! Sov trangt!

Hva synes du om klærne?

- Lindz

Ultralyd nr. 2!

Nå er altså dagen vi har sett fram til så lenge over. Vi har fått svar på det vi lurte så på, og det er jo morsomt! Jeg lovte vel å legge ut de som tippet rett på hvilket kjønn det ble! Fikk også med bilder idag, hele ni stk :D Trivelig å ha noe å se på, selv om de var litt uklare. Kan legge ved de beste her så dere får se:) Siden vi i dag fikk vite hvilket kjønn det mest sannsynlig blir, fikk vi jo også handlet litt klær med farger! Det var stas det, for det har vi lengtet lenge etter :) Og for å si det sånn, så var det rosa klær det gikk i ;)

De som tippet riktig, altså jente, var:

Gard Nilsson, Ariel, mamma, Jessica Steffensen, Thea Ottem, Mari ?, Cathrine Mæhle, Jannicke og Eli :) Det er jo flere også, men disse var de jeg hadde det "skriftlig" fra!Babyens hode var nå 44,9 (mot fra tidligere 38,5), så jordmora kunne gi oss en endelig termin; 12. september. Det vil si at jeg idag er 18+4 dager på vei. I og med at jeg ikke har visst helt sikkert hvor langt jeg har vært på vei den siste tiden har jeg heller ikke skrevet noen ukesoppdateringer. Det kommer jeg selvfølgelig til å fortsette med framover nå!

Jeg kommer til å legge ut bilder av innkjøpet i morgen, så stay tuned :) Orker rett og slett ikke å begynne å ta bilder nå... Jeg vil legge meeg! Så dere får ha en fin natt, så kommer jeg til å legge ut mer i morgen :)

God natt!

- Lindz

For en forskjell!

Jeg har alltid brukt Internet Explorer som nettleser, og igår fikk jeg spørsmål om å bytte til Explorer 9, mot fra 8 som jeg hadde fra før. Jeg tenkte at det skader vel ikke, kan ikke bli treigere enn det internettet mitt er fra før uansett. Så jeg byttet, og herreguud for en forskjell! Alt jeg trengte å gjøre etter å ha installert var å restarte, og pc'en var raskere enn lynet uansett hvor mye "stress" jeg utsatte internettet for! Kan ha mange faner og vindu åpne, og mange prosesser i gang uten at det ser ut til å gjøre noe med hastigheten i det hele tatt!

Oppforderer alle som har Explorer som nettleser til å bytte til den nyeste versjonen, altså 9, umiddelbart! Det er den raskeste jeg har vært borti, i tillegg til at den er veldig ryddig på alle måter. Legger ved et bilde her som viser hvordan jeg har organisert min.

 
Øverst har jeg adresselinje + faner, og helt til høyre hjem, favoritter/feeder/logg og verktøy. Under har jeg alle snarveiene mine. Kan også velge å ha fanene på ei linje for seg selv. Veldig lett å organisere!

Så det var dagens oppfordring! Nå skal jeg fortsette med det dere ser ligger nederst på linja der.. Ha en flotters dag :)

Har du prøvd Explorer 9? Hva synes du om den?

- Lindz

Konkurranse!

Jeg er med i en konkurranse på pilus.blogg.no der TO stk kan få muligheten til å vinne hver sin bølgetang til en verdi av 399 kr! Vinnerene trekkes i kveld, 4. april!

Konkurransen lyder slik:

Vi gir bort 2 stk BØLGETANG!

Gir bankt og bølget hår i en fei!

Det er enkelt å delta og vi trekker 2 VILKÅRLIGE vinnere, som får bølgetangen tilsendt (gratis frakt)!

For å delta:

1) Bli medlem på vår facebook-gruppe (trykk liker)

2) Fortell om denne konkurransen, med å legge ut et innlegg på din blogg vedr denne konkurransen - og legg inn link til innlegget i kommentarfeltet her.

VILKÅRLIG trekking av 2 vinnere, gjøres mandag's kveld den 4. APRIL 2011


For å komme til innlegget på pilus.blogg.no klikk HER.

Deltar du?

*Ønsker seg*

Var innom nelly.com en tur i går kveld, og der fant jeg maange fine klær jeg virkelig kunne ha tenkt meg! Til tider merkes det at man er en gravid student uten inntekter.. For å si det sånn er det ikke noe her jeg kommer til å kjøpe:p Best å lære seg å prioritere annerledes:) Meen er da lov å sikle over bildene fordi? Ikke røre, bare se, er det vel noe som heter..


Henholdsvis bildene over: 549 kr, 99 kr, 279 kr, 799 kr
Henholdsvis bildene under: 499 kr, 199 kr, 149 kr, 599 krHenholdsvis bildene over: 499 kr, 499 kr, 349 kr, 499 kr
Henholdsvis bildene under: 199 kr, 259 kr, 499 kr, 499 kr


Henholdsvis bildene over: 699 kr, 499 kr, 379 kr, 199 kr
Henholdsvis bildene under: 779 kr, 449 kr, 449 kr, 799 kr


Henholdsvis bildene over: 299 kr, 249 kr, 999 kr, 159 kr
Henholdsvis bildene under: 699 kr, 399 kr, 995 kr, 299 kr

Ja, jeg er klar over at et par av produktene ble med to ganger, men det får så være! Synes disse klære er såå stilige!! Klarer ikke slutte å stirre på dem. Og dette er bare en bitteliten del av alle klesprodukter som fins rundt om på butikkene! Fi flate, det er mye fint! MEN... Det er også mye stygt rundt omkring, herreguuud :p

Q: Var det noe her du likte og som du kunne ha tenkt deg?:)
Q: Var det noe her du absolutt ikke likte?:)

- Lindz

Vil du få gratis gavekort ++ ?

Da foreslår jeg at du klikker på banneren nedenfor og sjekker ut siden til kupongkode.com :) Det er fort gjort og enkelt å melde seg inn, og det fungerer slik at du tjener deg opp poeng som du kan bytte inn i gavekort!

Kupong Koder

Q: Jeg har gjort det, hva med deg?

Vil du sende inn leserinnlegg?

Har en stund tenkt på å begynne å ta mot leserinnlegg fra andre lesere/folk. Disse innleggene kan handle om hva som helst og komme fra hvem som helst. Kan være ting som tunge tema, livshistorier, eller andre ting en har lyst til å formidle. Grunnen til at jeg velger å gjøre dette er at det kan være folk som vil uttrykke seg om noe, men av en eller annen grunn ikke ønsker å gjøre det i sitt eget navn, eller kanskje personen ikke har blogg osv. Det kan være mange grunner til at visse folk vil formidle sitt buskap/sin historie gjennom andre.

Slik jeg ser for meg at opplegget vil fungere, er at de som ønsker å sende meg et leserinnlegg f.eks gjør det gjennom mail. De legger enten ved et vedlegg, eller skriver teksten sin direkte inn i mailen, og jeg publiserer den under bloggnavnet, navnet til vedkommende, eller som anonym, alt etter hva vedkommende selv ønsker. Gjerne legg ved et bilde eller flere om det er ønskelig. Det skal sies at jeg kommer ikke til å gjøre noen endringer i de eventuelle tekstene jeg får inn!

Jeg vet ikke om det er noen som kommer til å benytte seg av dette, men nå har jeg hvertfall utlyst at det er mulig! Vil gjerne ha tilbakemelding om nettopp dette.

Q: Hva mener du om dette, positivt eller negativt?

Første ultralyd!

Vi reiste hjemmefra 08:00 i dagtidlig, litt senere enn planlagt, og kom fram på sykehuset i Molde 09:30. Det var mildt sagt en meget stresset tur, men nok en gang nådde vi det akkurat. Vi hadde time 09:30, og rakk akkurat å sitte på venterommet i 1,5 minutt før vi ble kalt inn.

Først gikk vi gjennom papirene mine og snakket litt, deretter fikk jeg brettet fram magen og lagt meg på benken. Fikk beskjed om å ta ut piercingen min for ikke å forstyrre ultralyden, og etter det helte hun masse gele på magen. Vi var skikkelig spente og kunne omtrent ikke vente til hun hadde fått satt apparatet neppå. Det første vi så i det hun la det neppå var en ryggrad. Den vistes skikkelig godt, så en kunne tydelig se hvordan fosteret lå. Til å begynne med lå det i en typisk fosterstilling med ryggen opp og nesen ned, helt sammenkrøpet så vi kunne se hele venstresiden (eller høyre(?)) fra topp til tå. Det var noe av det grommeste jeg noen gang har sett, det var et helt nydelig syn! Kunne verken stoppe å stirre eller å smile noen av oss. Jordmoren var rolig og behagelig å snakke med, og hun forklarte oss absolutt hva alt var. Det var en skikkelig villtass som har slått midlertidig leir i magen min. Det var virkelig rart å se hvor mye den sprellet og snurret rundt og rundt og hit og dit, uten å kjenne en ting! En kunne liksom ikke tro det.

Vi fikk fort vite at alt var som det skulle, og takk for det. :) For å fastslå termindato måtte jordmora måle hodet til fosteret. Det var en forutsetning at hodet var 40 cm for at hun i det hele tatt skulle ha lov til å gi oss en termindato. Hodet var 38,5 cm, og grunnen til at fosteret var så lite var at jeg hadde gått på p-pillen helt inntil to måneder før jeg ble gravid. Jeg ble derfor satt tilbake to uker, slik at jeg ikke er 18+6 idag likevel, men derimot 16 uker og 5 dager. DET var kjedelig å høre. Ikke rart at jeg ikke har kjent noe liv enda da, når det er først i uke 20 at de fleste begynner å kjenne det. En annen ting som var litt kjedelig var at vi ikke fikk vite kjønnet. Det er en skikkelig vrangpeis som svømmer fram og tilbake nedi magen min, og om det er jeg eller Kjetil som kan mest for dét, vet jeg ikke. Tror nok det er en lett blanding. Uansett, fosteret løftet armen sin og klødde seg i øyet, og da tenkte jordmora at hun skulle benytte sjansen til å sjekke skrittet, men så snart hun flyttet apparatet flyttet også fosteret armene sine ned til det området. Uansett hvilken vinkel hun prøvde fra så var det ikke en sjanse om å få se hva det var. En halvtime drev hun på å skubbet på fosteret, men det gikk altså ikke. Dessverre!

Jeg har "lært" meg å se det positive i det; for det første er dette den eneste obligatoriske ultralyden en har i et svangerskap, flere må man betale for, og jeg er så heldig å få to gratis. 12. april skal vi altså tilbake på ny ultralyd. Grunnen til at jeg får en ultralyd ekstra er ikke fordi vi ikke fikk vite kjønnet. Grunnen er at fosteret var for lite til å fastslå noen termindato (selv om jordmora var så snill å midlertidig gi meg 10. september likevel). For det andre er 12. april en "sørgedato" for oss. Bestemor døde nettopp den 12. april 2009 etter flere ti-år med sykdom, og det hadde vært moro å fått en skikkelig gladmelding den datoen. På den første ultralyden fikk vi vite at alt var som det skulle, og den andre gangen får vi forhåpentligvis vite kjønnet!

*Litt lei seg for ikke å ha noen bilder å vise fram* :( Neste ultralyd SKAL jeg få med bilder:)

Da vi var ferdige på sykehuset, dro vi til Roseby og fikk ordnet bursdagsgave til både mamma og Gunnhild <3 Gaven Gunnhild får med meg i år er ikke akkurat så spennende, men på sett og vis er det ganske kjekt å få/ha uansett :)

Nå skal jeg ordne meg middag, så får dere ha en fin kveld videre:) Og siden vi ikke fikk vite kjønnet er det bare å fortsette å gjette for den som vil det. Kommer til å se tilbake på kommentarene der folk har gjettet tildligere når vi får vite kjønnet, så det blir ikke glemt!

- Lindz

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits