mars 2012

Jeg vant enda en konkurranse!

Fikk beskjed for et par dager siden at jeg hadde vunnet en konkurranse hos milliondollarhair, og i dag fikk jeg pakken i posten fra nettsiden deres milliondollarhair.com. Her er det jeg var så heldig å vinne:Er ikke jeg heldig så vet ikke jeg! Disse miniproduktene er jo kjempekjekke når en skal bort på ferie og slik. Er så lei av å drasse med digre shampooflasker, tar så stor plass, haha. Tusen takk skal dere ha, kjempekjekk premie :)

Synes om premien?

Se hva jeg vant!

God kveld! Da sover tuppa mi så da er jeg klar for en date med sofaen :) Herlig at vi har fått skikkelig stell på sovingen nå altså. Ikke noe problem å legge henne nå lenger, selv om jeg legger henne i våken tilstand. Flinke jenta vår!! *Skryte skryte*

For noen dager siden var jeg så heldig å vinne en konkurranse på bloggen til Anette. Det jeg vant var dette:

USB-kjøleskap med plass til én brusboks! Syntes den var litt tøff jeg :D Så tusen takk Anette :) Premien er fra usbgadgets.no forresten.

Har du en slik? Har du vunnet noen konkurranser?

Dagsrutinene våres!

Hei hei! Da ligger Carina og hviler for andre gang i dag, så da tenkte jeg at jeg kunne lage et innlegg om dagsrutinene våres. Vi har kommet skikkelig inn i de nå, og det funker kjempebra for oss. Virker som om Carina er helt enig i de også.

Må bare få si at dette er bare sånn ca. Vi følger dem ikke slavisk, og Carina har så klart noe hun skulle sagt hun også. Men som oftest er det slik dagen vår forløper :)

- Hun våkner mellom 09 og 10:30, så da står vi opp og bruker lang tid på stellebordet med vask, kos og tull.
- Rett etterpå får hun frokost i stolen sin. Da spiser hun som oftest 2 brødskiver (brødene baker jeg selv, så de er ikke så store) og drikker vann ved siden av. Etter at frokosten er inntatt får hun en puppskvett.
- Etter måltidet liker hun å ligge på gulvet og leke med alle lekene sine. Hun ruller rundt i hele stua, og krabber på magen som det merkelig nok kalles. Hun er overalt og følger med på både hva vi og Lykke driver med.
- Ca. 3 timer etter at hun stod opp blir hun trøtt og er klar for sin første hvil. Da ammer jeg henne med lyset av på rommet hennes. Hun sovner på puppen og jeg legger henne i senga hennes. Da sover hun ca. 1 time, som oftest fra 12/12:30-tiden til 13-13:30.
- Når hun våkner, er hun alltid blid som ei sol og er klar for en ny runde på gulvet etter at rumpa er skiftet på.
- Når klokken nærmer seg 15, får hun hjemmelaget middag med vann til. Og pupp etter at middagen er "ferdigspist".
- Fram til klokken blir rundt 17 er det kos, tull, leking, handletur eller besøkstid. Hva enn vi finner på å gjøre.
- Rundt klokka 17 er det tid for den siste hvilen som også varer en timestid. Amming på rommet først, som før hvil nr. 1.
- I 18tiden er det hjemmelaget frukt på plana, men etter dette måltidet får hun ikke pupp. Da drikker hun bare vann.
- Vanlig våkentid fram til 20:30 ca.
- Da får hun kveldgrøten sin, og gjerne et bad før det er leggetid i 21-tiden. Amming og kos på rommet før det er nattinatt.

Ble litt stikkordsformet og veldig rotete dette nå, men det får bare være. Noen ganger triller vi henne på tur den ene hvilen, mens andre ganger triller vi henne mens hun er våken og sitter i vogna og ser. Før var hun allerede i seng kl 20, men etterhvert begynte hun å våkne etter en time, og da holdt hun det gående i flere timer. Hun tok det rett og slett som en hvil. Så vi prøvde å legge henne en time senere, og nå sover hun hele natta gjennom, og vel så det :) En må bare prøve seg fram, feile og prøve igjen for å finne ut hva som passer best for seg og sine.

Kanskje ikke så veldig interessant lesning for dere, men siden denne bloggen også fungerer som en slags dagbok for oss til å se tilbake på, så blir det automatisk litt slik.


Vi har funnet ut hva som fungerer for oss :)

Brukte så lang tid på dette innlegget jeg nå, at Carina er våken og klar for frukta si ;)

Har dere noen rutiner, eller tar dere det mer som det kommer?

Hekla sopp!

Hei hei! Flere som er misfornøyd med været nå eller? Var meldt så fint vær, men så er det jo sånn at vi både blåser og regner vekk her. Jaja, en ting er i alle fall sikkert; i slik vær passer det kjempefint å sitte inne og kose seg med håndarbeid! Så nå kommer det enda mere inn hit :)

I løpet av de to siste dagene har jeg lagd to sopper. Den første ble stor og megamislykket, mens nr. 2 ble liten og hakket søtere.

Ble ganske fornøyd med den siste, selv om jeg ikke fikk til stilken helt. Kommer nok flere av disse også, synes de var ganske søte:) Hadde sikkert gått an å brukt andre farger som gul og blå i stedet for bare rød også, eller hva tror dere?

Hva synes du? Har du tips til andre ting jeg kan prøve å lage?

Tova tøfler!

God kveld i stuen! Bortsett fra å gjøre det en mamma gjør om dagene, har jeg ikke gjort noe annet enn å hekle faktisk. Har fått helt dilla jeg, er så gøy! Med andre ord kommer det sikkert til å bli en del innlegg om ting jeg lager. Jeg var ikke helt hypp på å dele så mye bilder av det jeg lager til å begynne med, men jeg får jo så fin respons av dere at jeg blir reint rørt her jeg sitter :) Jeg vil bare gi dere alle en stor felles takk for fine og oppmuntrende ord, jeg setter utrolig stor pris på det!! Kjenner det er ekstra gøy å prøve å lage enda flere ting også da :D Så tusen tusen takk!

I dag ble de tova tøflene endelig ferdig. Det er et prosjekt jeg begynte med for mange uker siden, men jeg la det fra meg en stund og kom liksom aldri helt i gang igjen. Så i dag var jeg så frekk at jeg gav den siste halvferdige tøffelen til mamma, og ba henne om å gjøre den ferdig for meg. Snill som hun er gjorde hun jo det :) Til tross for alle hundehårene som festet seg på dem i vaskemaskina velger jeg likevel å legge ut bilde.

Mangler som dere kanskje ser å klippe av litt "løsull" som henger og slenger litt her og der. Dette er egentlig str. 2 år, men jeg brukte aaalt for tykt garn til den oppskrifta, så hvorvidt de passer til en toåring vet jeg ikke. Jeg hadde nemlig ikke annet garn der og da, men jeg klarte heller ikke å vente til butikken åpnet neste dag. Så sånn er det. Tenkte kanskje å sy eller brodere på et mønster av noe slag, hadde det blitt fint tro?

Var innom min kjære svigermor i dag for hun hadde visst masse garn som jeg kunne få. Heldige meg!! Så nå blir det nok en del søte cupcakes framover ;) Og kanskje noe annet tull hvis jeg finner det for godt. Tusen takk ♥Håper jeg en dag kan bli så flink at jeg kan ta på meg bestillinger :)

Synes om tøflene? Flere med hekle/strikke/sydilla?

Mitt første hekleprosjekt ferdig!

Hei på dere! Håper alle sammen har hatt ei fin helg og at dere er klar for ei ny uke :) Vi har kost oss med god mat hele helga, og lørdag var jeg, Kjetil og broren til Kjetil ute på pub. Det var gøy å komme seg litt ut igjen selv om jeg var edru og kjørte. Var ikke like gøy dagen derpå for min kjæres del, men jeg skal spare dere for detaljer... ;)

Vel, jeg har begynt å hekle! Jeg begynte for et par dager siden, og jeg synes det er kjempegøy. Kom fort inn i det, så nå er jeg allerede ferdig med mitt første prosjekt, som var en muffins. Jeg ble som vanlig ikke helt fornøyd, men jeg må lære meg å ikke være så kresen. Det er jo det første jeg noen gang har heklet, og det var dette jeg lærte meg å hekle på.

Jeg kommer helt sikkert til å lage flere av disse i mange forskjellige farger. Dersom jeg får til noen fine så kanskje Carina vil ha noen på lekekjøkkenet sitt en gang i framtiden også ;) Billige leker det, og langt i fra så farlig som alle stoffene i de plastlekene.

Hva synes du om mitt første hekleri?

Jeg har vunnet igjen!

Heldige meg, fikk to pakker i posten i dag! Føler det har vært ganske mange slike innlegg i det siste, men jeg har faktisk hatt en del vinnerlykke nå på begynnelsen av det nye året. Synes det er litt gøy å delta også da, når jeg har litt hell med meg :)

Dette var det jeg fikk i dag:


LEGO Creative Sorter, altså en putteboks. Veiledende pris er 249,50,-. Jeg var så heldig å vinne denne hos Ronja, som forresten har en kjempeflott og interessant blogg verdt å ta turen innom. Er veldig takknemlig for denne!


Carina har allerede begynt å se på de forskjellige legoklossene og er veldig fascinert av dem. Og nei, legoklossene er ikke så små at de utgjør noen fare. I alle fall ikke mens vi er der og ser på :)


Sing Sang "Mine aller første sangkort", veiledende pris er 198,-. Jeg fikk en mail fra forlaget der det stod at de hadde vært innom bloggen min, og lurte på om jeg ikke kunne gi de adressen min sånn at de kunne sende meg et eksemplar av dette. Så tusen takk for det, dette er noe vi skal kose oss mye med framover :)


På den ene siden av kortet er det et bilde, og på andre siden står sangen som hører til, i tillegg til hva man kan gjøre med babyen/barnet under sangen. Har hørt veldig mye positivt om nettopp dette, så jeg gleder meg til Carina blir litt større sånn at vi kan gjøre det sammen.

Tror nesten jeg skal lage et innlegg der jeg noterer alt jeg har vunnet gjennom bloggkonkurranser.. :)

Har du vunnet noen konkurranser i det siste?

Bilder + pannekakespising!

God kveld i stuen!

Tenkte bare jeg skulle legge ut noen bilder jeg, og som vanlig er det Carina som er i fokus. Når vi gir Carina mat sitter hun som oftest i vippestolen sin på kjøkkenbordet, men i dag har hun for første gang sittet i en ordentlig stol og spist pannekake med bringebær på. Det syntes hun var kjempegodt!! Hun gapte opp høyt lenge før matbiten var på tur, og når den nærmet seg, ristet hun på hodet og liksom siktet inn, før hun glefset over den med ei rynke på nesen. Skulle så absolutt ha vært filmet! Det var stas for både mamma, pappa og bestemor og se på. Vi prøvde å legge bittesmå biter på et fat, men da hun skulle stappe de inn i munnen sin, satt de jo fastklemt langt inni hånda hennes. Så det ble til at vi måtte gi henne, men det blir vel etter hvert som hun får prøvd seg fram mer og mer. Er da ikke bare bare å gjøre noe en ikke har prøvd før ;)


Her er forresten et bilde av den store pakka på 30 varer som jeg fikk for noen dager siden.


Jeg visste jo hva den inneholdt, men gud som jeg koste meg i "utpakkingen" :D Blir et lite barn igjen jeg, i sånne situasjoner.


Oldefar og Carina tuller og koser seg :)
Luringen!


"Hva er det du stirrer på da mamma?" Haha, strekmunnen


Her var hun nesten oppe i krabbestilling før jeg rakk å ta bilde.


Solstrålen våår


Har på seg skikkelige sko for første gang og må prøvegå dem.
De skoene skulle helst ha vært inni munnen og ikke på føttene.
Må drikke litt vann til pannekaka.


Tror det var stas å kunne sitte i en skikkelig stol ;)

Ellers så står tanna hennes på den samme plassen enda. Har ikke kommet lengre ut i det hele tatt i løpet av denne uka. Hvor lenge kan tanna egentlig stå på samme plass slik som dette, før det går hull på tannkjøttet og tanna begynner å vokse for fullt? Det varierer sikkert det også, men noen som har noen erfaringer å snakke ut i fra?:)

Forresten! Hadde blitt kjempeglad om du hadde ville gitt Carina en stemme her, og meg en stemme her. Det hadde vi satt utrolig stor pris på ♥ Ha en fortsatt fin kveld!! :)

Pakke med 30 varer!

Heisann! Håper dere har hatt ei fin helg. Jeg har bare slappet av og kost meg hjemme sammen med Kjetil og Carina hele helga. Det har vært kjempefint vær, bortsett fra akkurat nå som det regner og snør om hverandre. Det lir jo sakte, men sikkert mot vår, så i helga har vi vært mye ute. Carina har vært med ut i vogna og jeg og Kjetil har spilt fotball og fått sprunget litt. Jammen er det godt å komme seg ut altså!

Tenkte jeg skulle legge ut den berømte pakka med 30 varer som jeg fikk på torsdag nå. Jeg fant ut at det hadde blitt mye arbeid å skulle ta bilde av hver en ting, så jeg bruker bildene fra nettsiden deres i stedet. Og en ting til; JA, jeg vet det er masse unødvendige ting, og en god del ting som vi ikke får bruk for før om noen år. Men... Hva skal jeg si? Jeg måtte bare..! Mamma lo av meg da hun så varene, og Kjetil ristet på hodet, noe jeg skjønner godt. Men jeg er storfornøyd med kjøpet, haha :D


Pippi pærlesett


Stableklovn


Doktorsett


Magnetbokstaver


Sjablonsett


Fiskespill


Action blocks


Badedyr som svømmer. Denne fascinerte Carina til de grader i badekaret.


Tegne- og malesett i koffert


Mikke Mus Klubbhus Memo


Bøtte


Basketball


Lite badebasseng


Trehjulssykkel med skyvestang. Denne var jo bare råtøff da!!


Svømmebriller


Partysett


Fargelegg etter tall


Oppblåsbar krokodille


Selvlysende romdekor


A-Å junior


Smømåke


Partyposer (stod i stil med partysettet)


Kurv med mat


Bankesett


Pippi gulvpuslespill


Perler i bøtte


Hello Kitty skrivesett


Ballonger


Hjerteformede ballonger


Hatt over hatt

Oppi alle disse varene, glemte jeg så klaaaart det viktigste vi skulle ha.. Nettopp denne:5 i 1 Gåbil til 799,-

Jeg kunne sikkert byttet ut hele bestillingen mot denne gåbilen. Linda i et nøtteskall dette. Så da får vi heller bestille den litt senere. Men jeg kjenner jeg må le litt av meg selv også. Altså, skrivesett, fargelegg etter tall, tegne- og malesett, TREHJULSSYKKEL... Haha, say no more.

Det var veldig billig innpå den siden der jeg bestilte, så derfor lot jeg meg nok rive litt med. Alle bildene er hentet her, og jeg anbefaler dere med barn å ta en titt innom der, hvis dere ikke allerede har gjort det.

Hva synes du om innkjøpet?

Carina 7 mnd i dag!

Hei og hopp :)

I dag er Carina 7 måneder! Fy som tiden går, men gud så herlig det er. Det å se framgangen og utviklingen hennes er bare helt fantastisk. Tenk at vi har skapt noe så nydelig. Den tanken har jeg ofte, men jeg skjønner fremdeles lite av det. Slenger med en liten video av henne som jeg filmet i går, der hun preker og tuller.

7mndskontrollen er ikke før 4. april, så vi dro like godt nedover på helsestasjonen i dag for å veie og måle henne. I løpet av den siste måneden har hun gått opp 220g, og hun veier nå 7460g. Hun har også vokst 1,5cm, så nå er hun 66cm lang.

Jeg skal se om jeg får tid til å legge ut den store pakken på 30 varer i kveld. Skulle egentlig gjøre det i går, men det ble rett og slett ikke tid til det. Akkurat nå sover Carina, så jeg og Kjetil skal ut i det herlige været og kose oss :)

Forresten! Mammanett plukket ut min historie til ukens historie i dag. Synes det var litt gøy jeg :D De forandret litt på den, så det er ikke alt som stemmer 100%, men dersom du har lyst til å lese den er det bare å trykke her. Og til slutt vil jeg informere om at jeg er med i en konkurranse om å vinne varer til 1000,-, så om du hadde ville stemt på bildet mitt, hadde jeg blitt kjempeglad. Dersom du også deltar, legg igjen link i kommentarfeltet, så får du en stemme av meg også :)

Hvor tung og lang var barnet ditt 7 mnd gammel?

Pakke i posten!

Hei på dere :) Håper alle har hatt en fin torsdag hittil. Jeg er i godt humør, det lir straks mot helg igjen :D

I går fikk jeg en pakke fra panduro, men jeg har ikke hatt tid til å legge det ut enda. Som jeg skrev i går er det ei tann på vei, som enda ikke har fått hull på tannkjøttet, så det var ikke så kjekt å legge seg i gårkveld. Carina sov fra 20 til ca. 21, og etter det gikk jeg og bar henne i over 2 timer, før vi prøvde vogna. Rundt 00:30 sovnet hun. Håper det ikke gir henne veldig mye smerter. Ikke noe kjekt å se på i det hele tatt.

Her er det jeg bestilte:Gleder meg til å begynne på det. Har så vidt begynt å sydd litt, men jeg er ikke akkurat kjempeflink enda. Jeg kjøpte inn noe så enkelt og billig som kopphåndklær litt tidligere, som jeg har øvd meg på. Jeg har sydd stoffhjerter som jeg har fyllt med bomull, og etter hvert kommer jeg til å lage små puter osv. Men dette kan jeg komme tilbake til senere. Nå skal lillegull ha frukten sin, så vi snakkes :)

Forresten, jeg får hjem ei pakke med 30 varer idag, så følg med!! Noen som ble nysgjerrige nå?

Flere som syr?

Første tanna!

God morgen alle sammen! Jeg har hatt lite å skrive om i det siste, men nåå! Nå har jeg noe å fortelle:D

Om to dager er Carina 7 måneder og hun har fått sin første tann! Eller rettere sagt, den er på tur. Hun våknet 9:30 idag, og var som vanlig blid som ei sol da jeg kom inn til henne. Vi stelte, hadde på klær og spiste morgengrøten. Etter det var det pupp og kos som stod for tur. Innen det hadde gått halvannen time siden hun stod opp, ble hun veldig sutrete og ingenting var bra nok. Jeg gikk og bar henne, la henne ned på gulvet for å prøve å leke, og bar henne igjen. Det bruker å gå 2,5 - 3 timer før hun blir trøtt og har sin første hvil for dagen, men i dag gikk det bare halvannen time før hun ble trøtt. Jeg ammet henne og hun sovnet på puppen. Da jeg la henne i senga, "sov" hun bare i noen sekunder før hun åpnet øynene og skrek igjen. Jeg tok henne opp og gikk ned til mamma. Hun kom med forslaget om å sjekke munnen hennes. Det tenkte ikke jeg på i det hele tatt, siden jeg sjekket det i går. Da jeg åpnet munnen hennes så jeg to bittesmå, kritthvite prikker rett ved siden av hverandre oppe på høyresiden. Vet ikke hvor søtt slik kan være, men jeg synes det var kjempesøtt. Ikke rart at lillegull hadde vært vrang og litt slitsom da. Har for tiden tre visdomstenner som er på tur selv jeg, så jeg vet sånn ca hvordan det er :pNå har hun sovet litt på fanget til mammaen sin, for det var det eneste som var bra nok. Herlige jenta mi ♥ Tenkte jeg skulle prøve å ta bilde av tanna hennes også, men det får vente til Kjetil kommer hjem fra arbeid. Bestemor var så snill å kjøre på apoteket for å få tak i Dentinox til henne. Har smurt på én gang i dag, så er spent på å se om det fungerer.

Blir forresten kjempeglad hvis du vil gi meg en stemme her. Er du med også, legg igjen en link i kommentarfeltet så får du en stemme av meg og :)

Når fikk barnet ditt sin første tann?

Vinn varer til 1000 kr!

Jeg er med på en konkurranse på superkul.no, der man kan laste opp sitt beste kostymebilde, og bli med i trekningen av varer til 1000 kr. I den forbindelse lurer jeg på om det er noen som har veldig lyst til å bruke noen få sekunder av livet sitt til å gi meg og Kjetil en stemme? Det hadde jeg i alle fall satt stor pris på:D

 Klikk på bildet dersom du synes vi fortjener en stemme :)

Er du med også? Legg igjen link i kommentarfeltet så skal jeg gi deg en stemme:)

Flere som deltar?

Wants; Perfect Home

God kveld alle sammen! Det har vært lite å høre fra meg nå, men jeg har rett og slett ikke hatt noe å skrive om, så da er det i grunn bedre å la være :)

Har sittet litt inne på lunehjem.no i kveld og kikket. De har så utrolig mye fint! Siden jeg ikke har noe spesielt annet å fortelle, så tenkte jeg like godt å legge ut noen av mine favoritter her :) Enjoy!


Alt er hentet her. Enn om en hadde hatt alt dette!! Blir helt tullete i toppen jeg, haha. Best jeg går og legger meg snart :) Ha en fin kveld videre!

Sponsorpakke!

Jeg fikk en sponsorpakke i dag fra superkul.no! Den inneholdt disse:

Èn wayfarer solbrille og èn pilotbrille til en verdi av 398,-. Jeg rett og slett bare elsker pilotbriller, men jeg har faktisk aldri kjøpt meg det. Nå endelig har jeg fått det! Men jeg lurer på en ting. Hva tenker dere om en minikonkurranse der premien er de wayfarerbrillene? Dersom jeg får positiv respons på dette, blir det helt klart en minikonkurranse :)

Superkul har forresten et MegaSalg, der en kan få veldig mye for pengene. Det er opptil 90% rabatt, så jeg anbefaler å ta en titt! Jeg handlet der på salg for en liten stund siden, og er veldig fornøyd med varene. Gleder meg til å bruke den hvite capribuksa jeg kjøpte til 59,80,- :D

Er en slik minikonkurranse noe du kunne ha tenkt deg?

Wee, jeg vant!

Hei alle sammen! Må få starte med å si at jeg er kjempefornøyd med statistikken min, spesielt for i går. Jeg hadde hele 443 sidevisninger, og det er slett ikke hver dag! I tillegg synes jeg dere har blitt veldig flinke til å kommentere, og det er noe jeg også setter veldig stor pris på! Kjenner jeg blir så motivert til å skrive mer for dere da :D

Vel, tilbake til overskriften; jeg har fått tre pakker i posten i dag faktisk. De kommer i ulike innlegg, og jeg skal prøve å få skrevet alle i dag, men kan ikke love noe. Vanskelig å love slike ting når en har blitt mor ;)Jeg vant en konkurranse hos Alfamale for en liten stund siden, der premien var det dere ser over her. L'Oreal "Volume Million Lashes mascara", Elizabeth Arden "Visible Difference" refining moisture cream hydratante, og Britney Spears "Circus Fantasy" parfyme. Til sammen har dette en verdi på over 800,- så det var litt av en premie! Heldige meg!!

Kremen kommer jeg nok til å gi til mamma, jeg vet hun er veldig glad i Elizabeth Arden produktene. Mascaraen har jeg ikke fått testet enda, men det får jeg nok gjort tidsnok. Parfymen lukter helt fantastisk! Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive den, men den lukter utrolig søtt. Lukter godteri av et eller annet slaget, og den har en rund lukt hvis dere skjønner hva jeg mener. Den er liksom ikke for sterk. Haha, klumsete beskrivelse, men det får være. Jeg likte den i alle fall kjempegodt! Så tuusen takk Alfamale!!:D

Har du vunnet noen konkurranser i det siste?

Barneutstyr selges!


Lyseblå/grå BabyBjörn bæresele selges for 300 kr.


Elektrisk vugge (Fisher Price) med "gladlåter" og "sovelåter". Kjempekjekk! Anbefaler denne til de som sliter med å få barnet til å sove. Har hjulpet oss masse. Akkurat likens som på bildet. Ny pris 1400, gi bud!

Ved interesse, kontakt meg i kommentarfeltet her, på facebook, eller på mail linda_nysveen@hotmail.com. Ønsker at kjøper betaler porto hvis noe skal sendes. Kommer mer etterhvert!

Jeg har vunnet gavekort!

Hei igjen :)

Som jeg delvis lovte i forrige innlegg så skulle jeg skrive om ei pakke jeg fikk i posten idag hvis jeg fikk tid. Etter en times tid med "krangling" med Carina sover hun nå endelig godt i senga si :) For noen dager siden vant jeg en konkurranse hos Linda. Det jeg vant var et gavekort på 500,- fra kråkebarna, noe jeg satte utrolig stor pris på! Her er det jeg kjøpte:


Smokkesnor med klype bak blomsten.


Heldress str. 68/74. Den første heldressen hun har laget faktisk!


Lilla skaut med hjerte str. 6-9 mnd.Er kjempefornøyd med alle klærne/tingene vi fikk, virker som det er veldig god kvalitet. I tillegg fikk jeg også brukt hele gavekortet faktisk, da det ble 500,- blank for alt. Er egentlig ganske sjelden at en får brukt hele gavekortet. Carina har bare fått prøvd skautet enda, og som dere ser var hun storfornøyd med det. Jeg gleder meg til å prøve heldressen, og ikke minst få en smokkesnor. Lurer på hvor mange ganger i løpet av en dag vi bøyer oss ned for å plukke opp smokken hennes, haha. Det er ikke få!!

Forresten! Innlegget mitt om metoder for legging skapte debatt ser jeg. I dag har jeg faktisk nesten 400 sidevisninger, og det er ikke hver dag :) Nå skal jeg slappe av resten av kvelden, for nå kom min kjære hjem fra arbeid. Må kose dere masse resten av kvelden dere også!!:)

Hva synes du om det jeg vant?

Ute i sola!

Hei heii! Er det bare meg eller er det skikkelig vår ute nå?? Temperaturen stiger og det er grønt ute :D

I dag har jeg, Carina, bestemor Marianne og Lykke sittet ute på verandaen i de få minuttene sola skinte ned hit. Synes fjellene våre er veldig fine, men de er nok litt i veien for den fantastiske sola.
Veldig skarpt lys til a mor :)

Nå skal jeg og Carina spise litt frukt og ha oss ut på en liten trilletur, så dere får fortsatt ha en fin dag! Hvis jeg får tid kommer det kanskje et innlegg senere om en pakke jeg fikk i posten idag:)

Er det sol der du bor?Vi har gått tilbake til å være dårlige foreldre, og godt er det!!

God kveld kjære lesere! Håper dere har hatt en fin start på uka og at alle er friske og raske:D Her har det vært litt opp og ned i det siste, derfor har det vært litt stille på denne fronten.

Gud, nå er jeg sliten! Har stått på kjøkkenet og lagd middagsglass til Carina i hele dag *skryte*. Kan komme tilbake til det litt senere. Dere lurer sikkert på overskriften min. Og i følge visse folk så stemmer det nok sikkert. Det det gjelder er leggetiden, og hvilken metode en bør bruke.

Carina var veldig vanskelig å få lagt om kveldene før, og derfor prøvde vi en ny metode; legge henne, gi smokk, si god natt, og gå ut av rommet. Da fikk hun ligge og skrike i 5 min før vi gikk inn, ga henne smokken og sa god natt igjen. Etter få dager hadde dette gått seg til, og det var ikke en gang litt sutring da vi la henne. Nå nylig, leste jeg en artikkel som var ganske klar i sin sak. Dette var en forferdelig måte å legge barna på. Det var umenneskelig å la et så lite barn ligge i senga si og gråte seg i søvn. Det blir aldri nok kjærlighet, så barnet skal derfor tas opp om det skriker. Det trenger nærhet og omsorg. Joda. Vedkommende som hadde skrevet denne artikkelen hadde gjort en god jobb. Jeg ble overbevist.

En stund senere var det en kveld Carina ikke var helt enig i at hun skulle legge seg. Hun sov en halvtimes tid, før hun våknet og ikke ville sove mer. Hun var lys våken og skrek. Artikkelens strenge røst talte til meg, og jeg tok henne opp. Jeg gikk og bar på henne, hvisket til henne og prøvde å roe henne ned. Til slutt la jeg henne til puppen, og hun sovnet. Jeg fikk lirket henne forsiktig oppi senga si igjen, og hun sov. Artikkelen hadde helt rett, dette er mye bedre enn å la henne ligge og gråte seg i søvn! Jeg var glad for at jeg kunne gi henne den kjærligheten selv om det var natt og hun egentlig skulle ha vært i seng.

Neste natt våknet hun igjen. Fikk bært henne i søvn, men det tok over en time. Hun våknet flere ganger i løpet av natta, og sov dårlig. Natta etter det igjen hylskrek hun da vi la henne. Ikke tale om at hun skulle ligge der. Den natta holdt hun det gående til 5 om morgenen, selv om hun ble konstant trillet i vogna si. Alt ble bare verre og verre. Hun sov utrolig dårlig om natta og ikke noe særlig bedre om dagene heller. Hun var sur og gretten dag ut og dag inn, og det var vi også. Det tok en stund før det gikk opp for meg. Jeg hadde ødelagt den gode kveldsrutinen vår.

I gårkveld toppet det seg for meg og Kjetil. Vi hadde fått nok, noe måtte gjøres. Nettene ble ikke lenger brukt til det netter skal brukes til. Vi diskuterte det sammen, og jeg snakket både med mamma og pappa om det tidligere på dagen. Alle var enige. Hun lå og hylskrek fra 20 til 23:30. Vi tok henne opp, vi bar henne, ingenting hjalp. Vi bestemte oss for å gå tilbake til gamlemetoden. Å gå inn til henne hvert 5. minutt. Det var ikke lett etter å ha brukt "kjærlighets-metoden" en stund, men med god hjelp fra mamma fikk vi det til. Det gikk 40-45 min før hun sovnet. Da sov hun hele natta uten å våkne en eneste gang. I kveld var hun i seng akkurat 20:10. 20:20 sov hun.

Så klart skal en gi barnet sitt kjærlighet. Men en kan ikke følge disse reglene til punkt og prikke når det overhodet ikke fungerer. Vi er da glade i Carina fordi om vi ikke tar henne opp for hvert eneste lille pip. Fungerer det ikke så gjør det ikke det, så enkelt er det. Vi som foreldre vet når hun skriker for at noe er galt og når hun skriker på trass. Kjenner jeg blir irritert på de som kjefter på foreldre som liksom ikke viser barnet sitt den respekten og kjærligheten de fortjener. Jeg òg er enig i at det høres finest ut oppi hodet å ta opp barnet dersom det ligger og gråter, men jeg ser da utenfor hodet mitt at det ikke fungerer. Skal en sitte oppe hele natta og bære på et barn som hylskriker og er stuptrøtt, men som ikke klarer å sove? Bare for å gi det den kjærligheten det trenger? Eller skal man la barnet ligge i senga si og finne ut at det er natt, slik at det får søvnen sin? En kan også dra et plaster av så sakte og forsiktig som overhodet mulig for å være godhjertet og for å gjøre det så skånsomt som mulig. Men da drar man det bare ut lenger og lenger og det er ubehagelig hele veien. Da må det vel være bedre å bare dra det fort av på den brutale måten og bli ferdig med det? (Kanskje dårlig sammenligning, men de som vil, skjønner den.) Jeg lurer på hva som er mest kjærlighetsfullt.

Jeg har funnet ut at teori og praksis er to vidt forskjellige ting.

Det som virker best der og da er ikke alltid like bra på sikt. La hver en familie få finne ut selv hva som er best for dem og sine barn. Diverse teorier om hva som er rett og galt kan folk spare seg for. Ingen barn er like, og derfor må alle få finne sin måte, uten å føle at de er dårlige foreldre av den grunn.


"Jeg skjønner meg ikke på deg"

Det var alt for i kveld. God natt :)

Flere som kjenner seg igjen?

Mine drømmer!

Jeg har delt mine største drømmer på 1881, og jeg håper at du vil stemme på meg. Det hadde jeg satt utrolig stor pris på :)

Blogg din drøm - vinn kr 2.500,-! Klikk på bildet eller linken nedenfor for å delta.

Klikk her for mer info!

Har du delt din drøm? Vil du stemme på meg?

Hjemmelaget fruktmos!

Hei heii! Da er det endelig helg og tid for litt ekstra kos igjen gitt! Herlig:)

For et par dager siden lagde jeg og Kjetil fruktmos til Carina, og jeg tenkte å lage et lite innlegg om det. Glemte så klart å ta bilder underveis, så vi får klare oss uten. Er også flere måter å gjøre det på, men dette er da altså vår versjon.

Det vi kjøpte var:

- 7 epler
- 6 pærer
- Èn pose tørket aprikos

Skrell eplene og pærene, og skjær dem i båter. Ha båtene oppi en kjele sammen med en god del vann og kok opp. Ha eplene, minimalt med sukker + litt av kokevannet oppi en beholder og gi dem en skikkelig omgang med stavmikseren. (Bruk kokevannet, ikke annet vann. I kokevannet befinner alle vitaminene seg). Deretter gjør det samme med pærene. Når begge fruktene er ferdigmost, ha halvparten av eplemosen oppi pæremosen og bland det inn. Ha aprikosen oppi resten av eplemosen. Aprikosen må selvfølgelig også gjennom stavmikseren en tur. Aprikosen brukte vi for at eplene alene kunne blitt svært sur på smak. Når ønsket konsistens er oppnådd er det bare å avkjøle, ha mosen i beholdere og hive det inn i fryseren :) 

Hadde veldig lyst til å lage mos av banan også, men Carina blir dessverre så tilstoppet av det. Av det vi hadde av ingredienser nå, ble det til sammen 5 glass med eple og aprikos, og 6 glass med eple og pære. Av ett stort glass som på bildet over har Carina tre måltider (hun får såklart pupp rett etterpå). Det hører kanskje lite ut, men hvis hun får mer gulper hun i flere timer etterpå. Dvs at hun har 33 fruktmåltider av dette. Vi regnet litt på det, og vi fant ut at vi får ca dobbelt så mange måltid til samme pris når vi lager det selv. Så det er ganske mye billigere å lage det selv, og i tillegg vet man jo akkurat hva det er man gir til barnet sitt :)

Lykke til, dersom du skulle finne på å prøve det!

Lager du fruktmos selv?Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits