mars 2011

Milkshake!

I går prøvde jeg og Kjetil å lage sjokolademilkshake, noe som var forbløffende godt til å være så forbløffende enkelt! Vi gjentok det nå i dag, med noen få justeringer og resultatet ? Even better!

Ingredienser (4 store glass):

- en stor klump vaniljeis, ca 1 liter
- en god slump h-melk, ca 0,5 liter
- 3-6 spiseskjeer oboy (alt ettersom hvor sterk man vil ha den, vi brukte 6, noe som var litt mye)

Og resultatet ble dette:

Dette er noe av det beste jeg har smakt av selvmekka milkshake, eller milkshake i det hele tatt faktisk! Meen om det er så sunt.. Det er en annen sak. Men en gang i blant må det være lov å unne seg selv litt ekstra :)

Hvis dette inspirerer noen i å prøve nettopp dette håper jeg det smaker og at det er verdt forsøket :D Men når det er sagt er det nok mange av dere som allerede har prøvd det, og at det bare er jeg som har vært treig til å prøve det ut ^^

Men nå skal jeg og min kjære finne sengen og sove godt fram til 07:10 i morgentidlig. Vel, i alle fall PRØVE å sove! Nå er dagen kommet når vi endelig skal reise til Molde å få se lille vennen vår <3 Så må jeg få minne om gjettekonkurransen jeg skrev om i forrige innlegg. Ikke for sent å tippe enda, og heller ikke for sent utpå dagen i morgen!

Ha ei god natt, DET tror jeg vi skal ha!! :)

Q: Har du tips til ekstremt gode milkshaker eller andre lignende drikker? :)

- Lindz

Gjettekonkurranse!!

Hater slike morgener - sovner igjen etter at klokka ringer 07:10 og våkner ikke før 07:51, når det er ni minutter igjen til timen begynner. Nok en gang poeng til meg; kommer inn i klasserommet 08:06, tre minutter FØR læreren møter opp. Hvorfor er jeg alltid så heldig der? Hvorfor kan jeg ikke være like heldig når det gjelder visse andre ting..?

Har to fritimer på skolen nå, så benytter anledningen til å skrive ned et par ord. For min del er dette siste skoledagen denne uka, og det er utrolig deilig. Selv om vi må opp tidlig i morgen også - skal jo være på ultralyd i Molde 09:30! Har også funnet ut at jeg har ti skoledager igjen før påske når denne uka er omme. Dét kan jeg like.

Ei snill vaskedame kom akkurat bort til meg og spurte om jeg ville ha en annen stol på skolen, en trillende godstol ville jeg ha kalt det, for de stolene ser skikkelig gode ut. Jeg takket nei foreløpig, men får se om jeg ombestemmer meg når jeg blir større og tyngre. Skal ikke akkurat si at de stolene vi har nå er så fryktelig gode. Blir stiv i ræva etter å ha sittet på de en hel dag, hvertfall i begynnelsen, nå er jeg vant. ;) Så nåå skjønner jeg hvorfor det har vært et par slike stoler rundt om på visse klasserom, det har jeg aldri skjønt før.

Men tilbake til ultralyden i morgen... Jeg tror nok jeg kommer til å være et nytt menneske fra i morgen av. Husker hvordan jeg, eller vi rettere sagt, reagerte da vi hørte hjerteslagene for første gang. Lurer på hvordan det blir nå som vi får SE nurket! Bare alt er som det skal! Hva om det plutselig viser seg at fosteret er sykt på noe vis? Det er jo slikt som skjer, men herregud så ille det må være å få den beskjeden. Det kan jeg virkelig ikke forestille meg. Hjerterytmen sa jordmora var perfekt, ja hun brukte ordet perfekt, så jeg vet ikke jeg om det plutselig kan være noe galt med hjertet likevel(?). Det har vel hendt... Men jeg skal fortsette å tenke positivt, for så klart er det ingenting galt med fosteret!! :)

Jeg får sette i gang en slags gjettekonkurranse på om det blir gutt eller jente, uten premie sådan:/ Meen det er jo ikke helt sikkert at vi får vite det akkurat denne gangen. Kan jo hende lille vennen bestemmer seg for å være vrang og ikke vil vise seg fram. Men vi prøver uansett! Så kom igjen, legg igjen en liten kommentar om hva DU tror det blir! Jeg kommer til å legge ut de som gjettet riktig i første innlegg etter turen, med link til deres blogg, og ellers navnet til de som ikke har blogg og som så klart ikke er anonyme. Det er alt jeg kan love av premie; "gratis markedsføring av din blogg". Wee! :p Take it or leave it :D

Q: Hva tipper du, gutt eller jente?

Ha en fantastisk dag, det skal i alle fall jeg :)

- Lindz

Summertime..

Kjenner jeg savner sommeren helt vilt nå!! :) Mimrer tilbake til sommeren 2010 som var en helt fantastisk tid, og bare gleder meg til våren begynner å vise flere tegn fra seg! Dette blir faktisk første sommeren på 3 år (på rad) at jeg ikke skal til syden. Trenger da ikke til syden jeg som har så fine steder i elva å bade:D Det må være sommerens høydepunkt - det å kunne bade i elva akkurat når jeg føler for det! For ikke å snakke om det store deilige bassenget som forhåpentligvis i slutten av mai står klart fylt opp i hagen, med ekte fjellvann rett fra Haremdalen.

Noen av dere hvertfall, vet at jeg og Kjetil var i Alanya sommeren som var, og at vi ble ekstra godt kjent med de som jobbet på restauranten Linda's. Vi dro dit hver eneste kveld i løpet av de to ukene vi var der, og vi ble gode venner. En av servitørene tok oss med på en annen restaurant oppi fjellene, så vi fikk prøvd å bade i tyrkisk elvevann også! Meen, det var ikke det jeg skulle snakke om nå.. Det jeg skulle si var at her om dagen snakket en av de andre servitørene på Linda's til meg på facebook, og lurte på om vi kommer tilbake i sommer! Det syntes jeg var så koselig! Jeg og Kjetil dro da faktisk tilbake til restauranten tidlig samme morgen som vi skulle dra hjem til Norge, for å si hadet til dem. Det var faktisk et tårefylt farvel, så at han ene lurte på om vi kom tilbake syntes jeg var kjempetrivelig! I og med at jeg må tilbringe sommeren i en mindre sylfidisk størrelse er det nok det beste at vi holder oss innenlands:) "Sylfidisk"? Fant jeg akkurat opp et ord nå?

Noe av det jeg gleder meg mest til er å ta med Lykke ned til elva for å se om hun vil bade. Jeg har flere ganger gått tur ned til elva i vinter, og på de aller varmeste dagene vi hadde, kastet jeg stein opptil en halvmeter uti, og hver gang trippet hun glad og fornøyd etter den. Virker ikke som om hun er redd vann eller noe, så kanskje jeg får meg en ny badekamerat :D Det hadde jo vært kjempemorsomt. En annen ting jeg ser fram til er å etter 13 år med skolegang vite at når august kommer, skal jeg ikke møte opp på skolen! Det jeg derimot skal er å (forhåpentligvis) få nurket til meg og Kjetil i armene.

Slenger med noen bilder fra fjorsommer :)


Bassenget vårt <3


Lykke, dagen etter at vi fikk henne <3


ElvabadingKvelden vi forlovet oss. Elsker deg Kjetil<3


Restauranten hvor Serkan tok oss med. Ble mer bading enn spising:)


Bading uti Eidsvågen

Det er så deilig å se disse bildene igjen, det kribler i magen min når jeg tenker på den steikende sola mot kroppen. Ord kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg! Meen, nå skal jeg gi meg før skrivingen min begynner å minne mer om poesi...

Ha en fin dag i alle fall! :)

Q: Har hørt at en fort kan få mørke flekker på magen som IKKE går bort dersom man soler en stor gravid mage. Bør jeg gå tildekket i sommer? Noen som har noen erfaringer eller andre innspill som kan hjelpe meg?:)

- Lindz

Statistic!

Wee, nå er jeg nr. 1 på topplisten igjen :D synes det er litt morsomt, for det begynner å bli en liten stund siden! Synes det er koslig at folk er inne og leser, og jeg hadde virkelig satt pris på om folk hadde kommentert litt mer :) Når det hver dag er minst 100 stk som er inne, hadde det vært koslig å sett at noen hadde tatt seg tid til å legge igjen en kommentar! Trenger ikke være relatert til det jeg skriver om i innleggene, men gjerne også om ting jeg kan gjøre for å gjøre bloggen mer interessant for dere å lese. Andre tema, eventuelt mer om noe jeg allerede har skrevet om, hva som helst! Kom med forslag, de blir satt pris på!! :)


Ha en fortsatt fin dag! :)

- Lindz

Uke 17!

Da er jeg altså 18 uker og 1 dag på vei! Uke 17 har vært den mest spennende uken hittil med tanke på at jeg og Kjetil var på vår første jordmortime, der vi blant annet fikk høre hjerterytmen til lille nurket for første gang! :) Vi begge har vanskeligheter med å la være å tenke på neste fredag, for da skal vi på vår første ultralyd! ...Noe dere har fått hørt i ganske mange innlegg en stund nå, hihi... :)

Fosteret vokser stadig, og mer og mer av brusken i skjelettet omdannes til bein. Ørene har også kommet riktig på plass. Fosteret er i underkant av 13 cm og i underkant av 140 gram!

 
Uke 18+0

Nå skal jeg og pondusmagen min snart legge oss, så får dere fortsatt ha en fin kveld alle sammen :)

- Lindz

Var du med...

... på Earth Hour? Det var i alle fall jeg! Synes det er trivelig å sitte med talglys og levende lys på veggene. Mye heller det enn det vonde taklyset som bare gir meg hodepine! Sitter uten lys enda, og godt er det :)

Men nå begynner jeg å bli trøtt, så spørs om ikke jeg skal gå og legge meg. Bare 3 timer til Kjetil kommer hjem fra jobb også<3 Den siste timen her nå må jeg si gikk fort :D For dere som ikke har automatisk tidflytting på klokker, husk å flytte tiden en time fram ^^

Tror det er flere som begynner å bli trøtte, for nå snorker det godt bak meg her.. Lurer på hvorfor...

God natt alle sammen! Sov trangt :)

- Lindz

Klar for russetid :D

Jeg blir jo ikke i stand til å "ta den helt ut" i russetida, men jeg skal da kose meg fordi jeg! Jeg lovte vel at jeg skulle legge ut bilder av russeklærne mine i løpet av helga også, så da får jeg vel gjøre det da :)Siden jeg handlet over 1 500 kr, var jeg så heldig å få med denne norgesbagen gratis ^^Diverse strykemerker, dåpsattest, russehits, solbriller, fløyte, nøkkelreim...
800 russekort må vel være bra :)Dette var vel alt utenom russelappen som jeg ikke har fått enda! Er kjempefornøyd med klærne mine, de er kjempegode og passer perfekt :D Gleder meg til å begynne å bruke dem:) T-skjorta kommer nok til å bli liten etterhvert, for den passer perfekt til meg slik jeg er nå.. :p Er forresten 18+0 uker idag :) Satser på å legge ut nytt bilde og en oppdatering om det imorgen.

Men nå skal jeg sette meg i tenkeboksen for å finne ut hvordan jeg skal tilbringe denne lørdagskvelden, so I'm out!

Q: Hva synes du om klærne / tingene?
Q: Er du russ i år?:D

- Lindz

Yes! :D

Fikk ENDELIG russeklærne mine idag, så i dag har jeg vært i godt humør kan en si :D Synes mesteparten av klærne virket altfor store da jeg tok dem ut og fikk sett på dem. Da jeg prøvde dem derimot, var jeg glad for at de ikke var noe mindre. Jeg hadde jo tatt med i beregningene at jeg kommer til å være en vandrende bolle under russetiden, så som sagt; bra de ikke var noe mindre:)

Får se om jeg kaanskje legger ut bilder i morgen eller i løpet av helga, nå skal jeg nemlig se film sammen med min kjære, og etterpå finne senga:) En skoledag igjen, og så er det helg igjen!:) Tenk at neste fredag skal vi til Molde på ultralyd!! Gleder meg som en liten unge, men har en stygg mistanke om at tiden kommer til å gå utroolig seint fram til da!

Men nå begynner "The other guys", så god natt :)

Q: Har du sett "The other guys"?

- Lindz

Første time med jordmor!

I dag dro jeg fra skolen 11:50, dro hjem og tok en dusj. Etter det ble det en kjapp tur inni brødboksen, så fikk både jeg og Kjetil smurt med oss et par brødskiver som vi åt i bilen på tur nedover. 13:00 skulle vi nemlig på vår første jordmortime! To spente sjeler inne på legesenteret i dag ja!

Det var stort sett bare snakking om alt og ingenting. Ting som kan være lurt å vite når det kommer til kosthold, trening osv osv. Ellers målte hun blodtrykket mitt, og gikk fort gjennom blodprøvene mine. Alt var så bra en kunne få det. Jeg fikk etterpå beskjed om legge meg på benken slik at hun kunne få målt meg. Hun klemte litt her og litt der, før hun tok fram doppleren. Hun smurte på gele og begynte å lete etter liv. Hun lette og hun lette. Og lette. Fikk i ettertid høre at Kjetil begynte å bli nervøs på dette punktet. Og så lette hun litt til. "Oi, der var det noe som sparket", sa hun. Tror jeg kan snakke både for meg og Kjetil når jeg sier at vi skvatt til i det hun sa nettopp det. Men rett etter å ha sagt det, fortsatte hun å lete. Tankene svirret både litt hit og litt dit, men plutselig... En høy, klar og tydelig hjertedunking hørtes gjennom apparatet. Tror både jeg og Kjetil ble litt satt ut akkurat der og da. Det dunket fort, veldig fort. Og SÅ godt å høre! "Perfekt hjerterytme", brøt jordmora ut før hun fjernet apparatet og rakte meg noe papir så jeg kunne tørke av meg geleen.

Den første lille bekreftelsen på at det faktisk er ting som skjer. Etterpå ble det noe mer snakking, og til slutt gav hun oss noe lesestoff; nærmere bestemt seks forskjellige blader/bøker om det viktigste en trenger å vite. Det var en nyttig time, og jeg klarer nesten ikke vente til den første ultralyden som finner sted allerede neste fredag!! Tiden går så fort, og det er ikke noe en får gjort for å roet det ned et par hakk heller.

Apropos det at tiden går fort.. Nå er klokka snart 00:20, og jeg skal opp 08:00 i morgentidlig og ikke minst stille uthvilt til politikktentamen 09:00. Og med det sier jeg god natt! :)

- Lindz

Uke 16!

I dag er andre dagen i uke 17, og det er ikke til å tro! Uansett, her er er en oppdatering på hvordan uke 16 har vært:)


Uke 17+0

Jeg leser jo en del på nettet om hver uke, og noe jeg synes er litt rart er at mange av sidene sier at nå er trøtthetsperioden over. Nå begynner en å få igjen energi og føle seg mer opplagt. Det er jo først nå at jeg virkelig begynner å føle meg trøtt. Dette er jo helt sikkert individuelt fra person til person, men det var liksom strake motsetningen. :s Den siste uka har jeg nok sovet ganske mye mer enn det jeg har brukt. Det er ikke så lett å legge seg tidligere om kvelden når det er skole, men det hender seg at jeg sover i de lengste friminuttene på skolen, hvis jeg ikke har noen lekser jeg abosolutt må gjøre. Når jeg kommer hjem fra skolen, spiser jeg som oftest middag, og etter det sovner jeg på sofaen og er borte vekk et par timer. Ooog er like trøtt igjen om kvelden. Denne helga har jeg grovt regnet sovet 23 timer, og det er jo.. Tja.. En stund.. Kan man si.

Fosteret er nå ca. 12 cm lang og ca. 85 gram. For min del måler vekta nå 60,7 kg, noe som vil si at jeg har lagt på meg et par kilo! Jeg var redd for at det kanskje hadde gått andre veien, så må si jeg ble litt sjokka da det plutselig stod et 6-tall først. Framover kommer nok tallene på vekta bare til å øke og øke, noe magen også kommer til å gjøre, for i løpet av den neste måneden skal størrelsen på fosteret 6-dobles (!). Dette kan bli spennende.

Q: Har du noen erfaringer med trøtthetsperiode(r) i svangerskapet?

- Lindz

Utvidelsesprosess!

Som kanskje noen få allerede vet, så driver jeg og utvider det ene øret mitt. Mulig jeg tar det andre øret også etter hvert. Jeg har brukt øredobber helt siden jeg var ei lita jente, og i det siste har jeg hatt lyst til å prøve noe nytt. 8. januar mottok jeg piercingpakka mi fra Crazy Factory, der jeg blant annet kjøpte ørepiercinger opptil 5mm i størrelse. Av ørepiercingene har jeg bare fått brukt ett produkt foreløbig, av den enkle grunn at jeg ikke kjøpte noen expandere/utvidere.Synes denne g-nøkkelen er utrolig stilig, og det er denne jeg da har gått med siden jeg fikk den. Den er 1,2mm, altså ikke noe å skryte av, men ett sted må en da starte?

Forrige torsdag fikk jeg utvideren min av Gunnhildpissi mi :D Tusen takk <3 Jeg brukte den fra torsdag kveld til lørdag morgen, og da var den også fullt utnyttet, skulle jeg til å si.. Utvidet hvertfall. Slik så den ut ^^ :Dette var altså en 2mm. Jeg gikk med denne en dag ekstra, bare for å ikke være for brutal mot det stakkars øret mitt. Søndagskvelden byttet jeg til en 4mm, og allerede da gikk den omtrent halvveis inn, logisk nok(?).Denne bruker jeg enda, fordi jeg synes den er råstilig. Tirsdagskvelden fikk jeg vel denne helt inn. Må si prosessen har gått raskt og greit, har ikke hatt noen problemer med den :) Sånn ser det altså ut nå:Som en også kan se har jeg fått en ekkel infeksjonskul ved det ene hullet i industrialen min :( Har blitt skikkelig rød igjen, noe jeg ikke kan si jeg er spesielt glad for. Øret ser helt for jævlig ut på alle måter, men jeg sitter og heller klorhexidin på jevnlig, så det kan være en grunn til den ekle blankheten.

Jaja, nok om det. Slenger med et bilde av de andre ørepiercingene jeg fikk kjøpt:D


Det er først og fremst de fire nederste som er relevante her, helix har jeg nemlig ikke (enda ?).

Jeg kommer nok ikke til å bruke noe større enn dette, og den største her er vel 5mm. Grunnen til det er at jeg vil være sikker på at jeg kan bruke vanlige øredobber igjen, dersom jeg skulle få lyst til det en gang i fremtiden. Synes det er stilig med tunneler og slik, men det er ikke noe jeg vil bruke selv. Hvertfall ikke enda.

Q: Noen av piercingene du likte?
Q: Har du noen erfaringer når det gjelder å bli kvitt infeksjon på en sikker og effektiv måte?

- Lindz

Trasig start på dagen

I går våknet jeg 08:30 av at telefonen min ringte. Jeg fikk til slutt tatt den, etter å ha strevd meg gjennom det å våkne fra koma. Det var naboen som ringte, og det han startet med var "God dag. Du, den minste hesten deres...", og allerede her trodde jeg at den hadde kommet seg ut av innhegningen og gått bort til hagen hans. "... ligger under gjerdet helt urørlig." Der tok jeg feil. Jeg takket for at han sa fra, la på, kledde på meg raskere enn noen gang, og som den gravide kvinne jeg er; løp på badet for å tisse. Det siste jeg gjorde før jeg kom meg ut var å vekke mamma og si at vi hadde fått en litt trasig beskjed om en livløs hest blant flokken, og at jeg og Kjetil var på tur ut for å se.

Kjetil var allerede borte ved Lotte som satt fast under gjerdet på ridebana, for andre gang da jeg kom ut. Han skjønte fort at han måtte tilbake til garasjen og hente ei sag første gangen han var borte ved henne. Jeg løp så fort jeg kunne bort til henne, og så at Kjetil sto og sagde som en tulling. Jeg satte meg med en gang ned ved hodet hennes og prøvde å roe henne ned, men hun hyperventilerte ille. Ellers når hun bare ligger på beitet, er hun en av flere i flokken som ikke tåler at folk kommer bort til henne. Jeg begynte å bli nervøs for at hun skulle skade seg i og med at hun lå og sprellet som en halvdød fisk. Hun roet seg etterhvert flinke jenta, men Kjetil slet med den veldig ukvasse saga. Han kastet den fra seg og sparket gjerdet rett av i stedet. To plasser måtte han sparke av. Det var da hun ikke lenger hadde et gjerde som presset henne ned mot bakken, og da hun prøvde å komme seg opp, at vi skjønte at hun delvis hadde frosset fast til bakken.

Hvordan gjøre dette uten å ødelegge mer enn å hjelpe? Selv en liten hest på litt over meteren er ganske tung å drive og flytte på. Hvertfall når den i tillegg er frosset fast. Lotte hadde framparten sin på utsiden av innhegningen, mens bakparten var inne i innhegningen. Det vil si at vi var nødt til å vri bakparten hennes ut, rundt pålen. Må si jeg følte meg ikke helt sikker da jeg sto ved bakparten hennes og skulle til å skubbe. Hun hadde begynt å sprelle igjen, og et spark kunne ha utgjort en del. Men det eneste vi tenkte var at nå får det bare gå som det går. Etter mye snakk og forsøk på å få vridd hesten rundt pålen og vekk fra gjerdet, fikk vi det da til. Jeg løp inn i stallen for å hente en grime, og fikk den etterhvert på henne. Det var ikke snakk om at hun kom seg opp uten hjelp, uansett hvor mange forsøk hun la i det. Etter hvert fikk vi henne opp, og jeg må få si at hun minnet meg om en godt nede på flaska. Hun hadde ligget på venstresiden sin i flere timer, og da hun reiste seg opp og skulle til å gå, var det bare en vei hun sjanglet.

Da vi fikk henne inn, hentet jeg litt rundball og vann til henne. Hun var helt forfrossen så jeg la på henne et dekken. Hun skalv og ristet som aldri før, og jeg hadde mest lyst til å ringe til dyrlege for å få noen tips til hva vi burde gjøre. Mamma mente vi burde se det an et par timer. To timer senere hadde hesten det bra hun, og litt senere på dagen slapp vi henne ut igjen til resten av flokken, med både fleece- og termodekken på. Uansett hvor godt det gikk i dette tilfellet, kommer jeg alltid til å være en fan av prinsippet "ring heller en gang for mye, enn en gang for lite".

Hun var totalt klemt og presset nedtil bakken, så hvordan hun havnet i den situasjonen i det hele tatt fatter jeg ikke.

- Lindz

Uke 15!

Synes tiden går så fort, det er helt sykt. Har vært en del rumling i magen de siste dagene nå, og i følge visse kilder er det ikke at jeg er sulten eller luft eller noe. Det er faktisk mulig å kjenne liv allerede nå, selv om det er de færreste som opplever det så tidlig. Fosteret er over 10 cm og veier ca 67 gram i løpet av denne uken. Nå er nakken mer utviklet slik at hodet ikke hviler på skuldrene lenger. Øyevippene og øyebrynene har kommet til, i tillegg til noe hårvekst på hodet. Øynene og ørene ser ut slik som de skal nå. Fosteret har begynt å sanse lys, og det hikker rett som det er.

Litt rart å tenke på alt som faktisk skjer uten at jeg legger merke til det. Er det to ting jeg har lagt merke til, er det nok at jeg er sulten KONSTANT og at jeg er tissetrengt KONSTANT. Matinntaket mitt per dag har nok bortimot fordoblet seg (fra slik det var for et par uker siden), og det har nok toalettbesøkene også.

I dag er jeg 16+1 dag på vei, noe som vil si at om litt over tre uker er jeg halvveis (!!).

Går visst ikke an å legge ut bilder i dag heller, så det det får være for denne gang. Gonatt :)

- Lindz

Ta til vettet, om dere har det.

Denne vinteren er den verste vi har hatt med tanke på sultne hjorter som spiser opp rundballene våre. Det har vært opptil 50 stk på selve gården, rundt rundballen og inne til hestene. Det er ikke bare når det gjelder maten de har ødelagt for oss. De har revet ned gjerdet på beitet flere steder så hestene har vært over all mark opptil tre-fire ganger om dagen på det verste. Dette har ført til at hestene må stå på den lille ridebana på 25*40 m, noe som så absolutt ikke er noe særlig for en flokk på seks hester. Ridebana ble også ødelagt, noe som betydde en inneperiode for hestene både dag og natt.

Men hva skal man gjøre? Ikke får vi hjelp av Viltnemda på noe vis; normalt sett holder en rundball ei lita uke. Mens hjorten levde på vår regning måtte vi kjøre ut en ball annerhverdag, om ikke hver dag. Får vi lov til å skyte hjort utover den fastslåtte kvota? Nei. Begrunnelsen? Jo, hjortebestanden kan da minke, dyret kan da utryddes! Vil da Viltnemda kjøpe inn mat å sette ut til de utrydningstruende dyrene? Nei. Får vi da erstatning på noe vis? Atter NEI. Har da ikke noe å si om vi gårdbrukere taper på dette. Var god stemning i huset etter at den siste ballen var kjørt ut, og vi ikke hadde noen anelse om hvor vi skulle få tak i ball til våre egne dyr. Økonomien gjorde det heller ikke enklere; vi hadde vel sånn egentlig ikke tatt med i beregningene at vi skulle kjøpe mat til andre flokker i tillegg til vår egen, og attpå til ikke få noe erstatning.

Det gjør meg trist å se de utmagrede mødrene komme nedover mot gårdene med de altfor undernærede kalvene sine for å finne mat til de. For en stund siden fikk vi kastet ut atvene våre og annet utstyr av eldhuset for å ha rundballen innendørs slik at vi forhåpentligvis kunne komme oss gjennom vinteren med nok mat til våre egne dyr. Det vil si at hjortene nå ikke har noen steder å dra for å finne mat. Jeg vet at naboen bruker å kaste ut brød og poteter o.l, men sånn i lengden, hva hjelper det en flokk på titalls undernærede, utmagrede dyr? I det siste har vi omtrent ikke sett et eneste dyr verken ved gårdene eller litt lenger oppi skogen. De som en stund levde på vår mat har vel gitt opp håpet, dratt tilbake langt oppover skogen og strøket med de også. Folk som bor langs Mæhlesida kommer bort til meg på gata og sier at det er lenge siden de har sett de minste kalvene, og spør om jeg har sett de i det siste, og om jeg tror de fremdeles er i live. Trist.

I Todalen har de i alle fall avlivet en hjorteflokk på rundt 15 dyr. Hvorfor kan ikke alle, der dyrene omtrent ligger halvdøde av sult på bakken, få tillatelse til å gjøre det? Nei, de sier det er naturens gang, og at det er de sterkeste som overlever, og at de egentlig ikke har noe med det å gjøre. I tillegg sier de at en må følge kvota for en kan da ikke risikere å minke bestanden så kraftig. Men da lurer jeg på en ting. Hvis vi ikke kan ta den sjangsen å skyte de som har det aller verst, hvorfor ikke som en start begynne å gjøre noe så de har en sjangs til å overleve??

Dette er ingenting annet enn dyremishandling.

Dette er private bilder som hører til en bildeserie på rundt 50 bilder, som vi tok i januar i år.

- Lindz

Bildene fra i går!

Dette blir et kort og kjedelig innlegg med bildene av kommoden og stelleputa jeg ikke fikk til å legge ut igår:)

Kommoden hadde et par sår (ubetydelige, spør du meg), så vi fikk avslag på det. 1 500 kr til sammen måtte vi ut med, og dét er ikke feil! Tror ikke jeg kunne vært mer fornøyd!

Q: Hva synes du om innkjøpet?

- Lindz

Handletur

Idag fikk jeg og Kjetil endelig brukt amfigavekortet vi fikk av mamma til jul. Siden kleshaugen til babyen bare vokser og vokser trengte vi en kommode, og det ble det. I tillegg kjøpte vi en stellepute. Vi fikk et godt tips fra han som solgte oss dette. Hvis vi kjøpte borrelåsstriper og festet de til kommoden, kunne vi også feste stelleputa til kommoden. Det er en ganske lur ting som sikkert mange har brukt å gjort, men jeg hadde i alle fall ikke kommet på den ideén selv. På den måten slipper en å gå langt unna babyen når den ligger på stelleputa for å hente noe, en trenger bare å åpne skuffen å ta ut det en trenger. Kjekt!

Er kjempefornøyd med både kommoden og stelleputa. Kommoden er ganske praktisk med tanke på at det ikke går an å klemme fingerne mellom skuffene. Det er ingen knotter, men ei forholdsvis stor glipe, noe jeg mener er kjekt. Stelleputa sier vel sitt selv. Det var jo bare helt nydelig!

Har sittet tre kvarter nå og prøvd å få til å legge ut bilder, men det ser ikke ut til at det går.. Får prøve igjen i morgen, nå skal jeg legge meg! Gonatt :)

- Lindz

Vinterferie; check.

Akkurat nå sitter jeg og tenker tilbake på ferien som nettopp var. Ferier er på en måte et check-punkt for meg, det er liksom som å komme seg over ei kneik, og da er det så mye bedre å komme tilbake og starte på igjen etter noen dager "off" også. Nåværende status: ett skritt nærmere påskeferie, ett skritt nærmere russetid, ett skritt nærmere eksamener, og ikke minst ett skritt nærmere skoleslutt og status som "tjukkebollefeita".

Ferien tilbrakte jeg for det meste på vannretten, ikke sjokkerende. Ellers bestod ferien av en grilltur oppi Hafjell, litt shopping, besøk, brodering, spill og bikkjebading. Vi var altså i Øyer, mitt hjemsted, hele ferien:) Er så ufattelig glad i huset vi har der, skulle nesten ønske at jeg bodde der fremdeles:)

Da jeg, Kjetil, mamma og guttene var i Hafjell, grillet vi sammen med et par slektninger av oss. Trivelig! Lykke var med, og dette var nok den første gangen hun har sett så mange mennesker, og så skumle maskiner og greier. Må si hun tok det ganske fint! Virket som om hun koste seg minst like mye som oss andre. Hun ble heller ikke mindre fornøyd da hun fikk et par pølser med lompe av meg. Prøvde å få et bilde av den hysteriske morsomme slafsinga, men pølsa kan en si forsvant ganske fort.. Ungene rente slalom, mens vi andre satt og var late på en benk. Må si fristelsen til å hoppe i slalomskoene og vise skillsene mine var ganske stor. Til påskeferien skal jeg og Kjetil renne også. Det har jeg bestemt. Slenger med et par bilder av dagen.

 
Grillkongen


*Stolt over å være øyværing*


Fine Lykke mi!


:D


For første gang ble Lykke også introdusert for vann, mer eksakt badevann. Vi tappet i badekaret mens hun stod oppi, og til å begynne med var hun ganske likegyldig. Deretter ble hun mer skeptisk og stod med halen mellom føttene. Da jeg tok dusjhodet over henne, sånn at vannet rant over hele kroppen hennes ble hun mer komfortabel med situasjonen. Det var først etterpå at det ble skikkelig morsomt. At vi ikke fikk filmet det eller tatt noen bilder i det hele tatt er en stor skam. Bikkja ble helt i hundre og løp fram og tilbake, og "angrep" både hånduken og hårføneren. Og nei, det var ikke i sinne, hun storkoste seg. Hun lå og rullet på gulvet, knurret og stod virkelig i ei stund. Må prøve å få tatt noen bilder neste gang...

Når en først er i Øyer så er det ikke spørsmål. Da en innom Strandtorget. Jeg og Kjetil var der et par timer og fikk endelig kjøpt nye lamper til stua oppe, noe vi har trengt lenge. Tilbudet lød så: 2 for 1, den billigste gratis. Vi kjøpte altså to, og betalte ikke mer enn 1 498 kr. Ikke verst. Taklampa var utsolgt slik at vi måtte ta den som hang i butikken, og da fikk vi nedsatt pris for det også. Heller ikke verst. Her er ellers det pengene gikk med til.


Dette kjøpte vi på dyrebutikken til Lykke. En gris til 120 kr som sa nøff når noen klemte på den, og en "godte-stang" til 25 (?) kr. Ja jeg skriver i fortid; verken grisen eller stanga eksisterer lenger.Alle babyklærne ovenfor var i én og samme pakke som til sammen kostet 199 kr. Nøytrale farger!:)


Disse sokkene kjøpte jeg for til sammen 39 kr, av den enkle grunn at fargene er ganske like fargene på de andre klærne.

Det som var litt arti var at i løpet av ferien fikk vi testet ut pendelen for å finne ut om det er jente eller gutt vi venter, og alt tyder på at det er en jente. Selv har jeg et lite håp om at det er gutt, selv om det kanskje er stygt å "ønske" seg ett bestemt kjønn.. Tante mener etter å ha kjent på magen min at det er jente, pendelen reagerte på jente opptil flere ganger, og ALLE rundt meg snakker om at det er jente:p Jeg er den eneste som har gutt oppi hodet, så om det blir gutt.. Da skal jeg le høyt både inni og utenpå meg:D

Q: Hva gjorde du i vinterferien?
Q: Hva tror du det blir på oss, jente eller gutt?

- Lindz

Uke 13 + litt til!

På tide med en liten oppdatering på denne fronten også, eller hva?

Fra ca. uke 9 - 12 var jeg kvalm hele tiden og lignet ikke helt meg selv. Jeg tålte ikke lukten, eller smaken for den saks skyld, av brød lenger, altså vanlige brødskiver(!). Jeg spiste hele tiden rundstykker eller noe annet som overhodet ikke kunne minne om brødskiver. Dersom jeg ikke tok med rundstykker hjemmefra på skolen, måtte jeg ned i kantina for å kjøpe meg mat, noe jeg aldri gjør. Jeg brekte meg til og med av lukten av lasagne eller annen god middag, noe jeg selv synes er ganske rart. Jeg har faktisk ikke kastet opp en eneste gang, selv om det kjentes slik ut noen ganger. Glad den tid er over og at jeg slapp så lett unna det å være dårlig! Nå satser vi bare på at det ikke kommer tilbake;)

Jeg er snart ferdig med uke 14, og har allerede 1/3 av svangerskapet bak meg, noe jeg nesten ikke kan fatte. Egentlig har jeg vel ikke merket noe til at jeg er gravid enda, bortsett fra den kvalmeperioden for en stund siden. Med tanke på at fosteret har fått det "menneskelige utseende" nå, er det i grunn ikke så mye stort som skjer. I uke 13 var det i all hovedsak fingeravtrykkene som ble dannet.


Uke 13+6

Mulig jeg har fått en pondus-lignende mage, men har egentlig ikke merket noe til magen enda. Om folk spør, sier jeg alltid at det ikke vises enda. Selv om det kanskje gjør det.. :p Fosteret ble ca. 30 gram tung og ca. 9 cm lang i løpet av denne uka. Selv har jeg, i følge vekta, ikke lagt på meg et gram.

Meen nå begynner jeg å bli ganske trøtt kan en si, så nå skal jeg legge meg godt til rette i verdens beste sovealkove og snorke godt og lenge :D

Ha ei god natt :)

- Lindz

Vinterferie!

Endelig får jeg begynt å skrevet litt igjen! Altfor lenge siden sist.. Det har vært så mye prøver osv osv på skolen i det siste, men nå skal jeg faktisk ikke ha noen prøver før helt i slutten av måneden når vi begynner med heldagsprøver:)

Det var skikkelig godt med vinterferie nå, bare så synd det er torsdag allerede. I helga var vi bare hjemme og ladet opp til resten av ferien. Mandag kjørte jeg, Kjetil og Gunnhild til Tr.heim for å shoppe og litt slik. Jeg fikk endelig tatt industrial, noe jeg har hatt lyst på lenge :D


Ble ikke særlig rød rett etterpå:p


Ser litt bedre ut nå som det har gått noen dager :D

Tirsdagskvelden dro jeg og Kjetil på hytta i Øyer, og her skal vi nok være hele uka. Deilig å være tilbake i Øyer, føler meg så hjemme her. Tenker ofte på hvordan det hadde vært om vi fremdeles hadde bodd her. Ikke det at jeg angrer på at vi flyttet til Øra nei, overhodet ikke:) Uansett, onsdag kom mamma og guttene etter så nå er vi samlet igjen!

Men nå skal jeg og Kjetil en tur oppi Hafjell hvor vi skal grille og kose oss:) Kommer med oppdatering om magen ikveld:D

Q: Hva synes du om industrialen min?
Q: Hvilke piercinger har du?
Q: Hvor er du i ferien?

- Lindz

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

Kategorier

Arkiv

hits