hits

Hverdagen

Carina 1 år!!!

Hei og hopp!

I går, 16. august, fylte gulljenta vår Carina sitt første år!! Tenk på det! I ett helt år har jeg og Kjetil vært mamma og pappa til det herligste vesenet på jord. I ett helt år har vi hatt et enormt mye større ansvar enn det vi noen gang har hatt før. I ett helt år har vi prøvd å være to fornuftige eksempler for jenta vår. Det har ikke alltid vært like enkelt, men jammen meg synes jeg vi har gjort en god jobb ;)

De siste tre dagene har Carina vært dårlig med feber, nysing og rennende nese, men i dag synes jeg hun virket mye bedre. Kvelden før bursdagen sin hadde hun 40°C i feber og det var ikke noe kjekt nei. Flytende paracet var tingen da, og gud så kjekt at det funker på så kort tid. Hun hadde tre hviler om dagen og sov veldig dårlig og lite om natten. Hun har også siklet ufattelig mye, så sjuken skyldes nok tannframbrudd. Hun har jo bare de to midterste tennene nedi enda hun. Kanskje på tide at det dukker opp flere snart!

Bursdagen ble tilbragt hos bestemor på Øra. Carina overnattet der, så da spiste vi lunsj og kake der før Kjetil måtte dra på jobb. Det ble ikke noe ordentlig feiring den dagen, siden Kjetil ikke kunne være der. Så det blir vel i løpet av neste uke tenker jeg. Tenkte å dele noen bilder av kakespising og litt gaveoppakking!

 
Ei trøtt og sliten, men fremdeles blid bursdagsjente pakker gladelig opp pakkene sine èn etter èn.


Må også smake litt på de nye tingene.
På kjøretur med den nye babyborndukka!
Det er såå gøy å gåå!


Lille engelen. Var nok ikke dette gaven var ment til men ;)


Må se på de fine kortene.


En stk trøtt Lykke stjal dyna til Carina.
Carina og bestemor Oddrun blåser ut lyset på bursdagskakaLitt usikker på hvordan man skal angripe denne.


På dette bildet er hun nøyaktig ett år gammel! 13:13 for ett år siden ble hun født, 13:13 nå sitter hun og spiser kakeTrollet til mamma og pappa!!

Alltids gøy å sjekke blomsterbedet til bestemor.


I fullt firsprang!


Opp og ned, opp og ned...


Drikke i denne varmen må man ha.


Og litt til.


Og enda litt til!

Det var en fin dag, men som sagt blir det en litt "finere" feiring neste uke. Da kommer det et mer detaljert innlegg om gaver og slik også. Førstkommende torsdag har vi time hos helsesøster, og da er det tid for vaksine igjen.. Huffameg. Denne gangen har jeg ingen pupp som trøst heller! Jaja, vi får ta det som det kommer.

Forresten! Gjerne ta en titt innom fødselshistorien min! Ønsker dere alle sammen en fantastisk fredagskveld! ♥

Hvor mange tenner hadde barnet ditt på ettårsdagen sin? Hvor mange tenner har barnet ditt nå? Noen gode råd angående trøst etter vaksine tas i mot med stor takk!

Carinas utvikling

De par siste gangene vi har vært hos helsesøster har jeg ikke laget noen oppdatering på det, så tenkte jeg kunne gjøre det nå :)

Carina har fulgt kurven sin fint og vokst godt og mye hele veien. Hun lå jo på den nederste kurven, langt under gjennomsnittet, da hun var født, men hun tok seg fort inn igjen, og nå ligger hun så godt som midt på gjennomsnittet. Da hun var 10 måneder, i juni, veide hun 9 245g, var 71,5cm lang og hadde en hodeomkrets på 43,5cm. En måned senere veide hun 9 930g og var 72cm lang. Jenta vår er glad i mat, og det er jeg så glad for. Synes synd i de som ikke får i barna sine noen ting. Det er godt om de har litt å gå på i tilfelle de skulle bli syke eller noe. Så det er vi glade for :)

Og så har jeg en kjempenyhet! Noen vet det allerede siden jeg skrev det på facebook. Carina har tatt sine to første skritt! 26. juli rundt 20:30 på kvelden gjorde hun det. Jeg og Kjetil fikk dessverre ikke se det da vi drev på i hagen på feriestedet vårt, men mamma fortalte at hun reiste seg opp fra midt på gulvet, uten å holde seg fast, sto i ro i 8 sekunder før hun tok to skritt bort til mamma. Helt fantastisk! Så når øver vi som bare det på å slippe oss og gå ♥


Lille rampen 10 måneder


Tenk at om to uker er denne gulljenta ett helt år!! Som tiden flyr!

Hun forstår veldig mye av det vi sier til henne. F.eks:
- Hva sier pusen? Da sier hun "mao" med en veeldig lys stemme.
- Hva sier hesten? Da lager hun den lyden hestene gjør når de pruster.
- Hva sier Lykke (hunden vår)? Da knurrer hun skikkelig. Carina har nemlig funnet ut at Lykke knurrer hvis hun slår og drar veldig i henne. Vi er heldige som har en så tålmodig hund. Uansett hvor lenge Carina irriterer henne, gjør hun ikke mer enn å knurre til henne. Aldri har hun prøvd å bitt eller noe. Vi passer så klart på og tar henne vekk så Lykke skal få fred, men det er ikke så enkelt nå som Carina har funnet ut at Lykke kan knurre. Ofte krabber Carina bort til Lykke og knurrer til henne. Uffameg!
- Hva sier rompa til *navn*? Da stikker hun ut tunga og freser så spyttet hagler :p
- Mamma/pappa få nuss? Da gaper hun og bretter ut tunga så langt hun kan og "kysser" oss. Det kan hun finne på å gjøre selv om vi ikke spør også. Det er koselig :)
- Være good/kose? Da storgliser hun og slenger hodet rett ned og koser. For ikke å snakke om å stikke hendene foran på magen. Sitter hun på gulvet legger hun seg ned og koser med gulvet. Bærer vi henne, legger hun hodet på bringa vår og koser.
- Når vi begynner å telle, tar hun pekefingeren sin og er med å telle.
- Når vi sier hadet, gliser og vinker hun med hele armen, om ikke med begge armene.
- Når vi sier hallo, legger hun hånda si inntil øret akkurat som med en telefon.
- Når vi ler, ler og hyler hun også.
- Hvis vi er langt unna henne og roper til henne, roper hun høyt tilbake.
- Ellers når pusen mjauer, hanen galer, eller hesten vrinsker så svarer hun med omtrent akkurat likens lyd. Opptil flere ganger om dagen. Det er gøy å se på:D

Det er tydelig at hun er veldig glad i musikk og sang. Når vi begynner å synge "Bake kake søte" så slipper hun det hun har i hendene og klapper med. Det har hun også begynt å gjøre stående, så nå kan hun stå leenge og klappe i takt uten å holde seg fast i noe. Vet ikke om hun er helt klar over det selv at hun faktisk står uten å holde seg ;) Det er èn sang hun bare elsker, og det er "Ai se eu te pego" med Michel Telò. Med en gang den kommer på, hopper, danser, klapper og ler hun som bare det! Når det er sovetid og vi synger vuggesanger til henne, blir hun med en gang rolig og koser seg skikkelig i armene til mamma/pappa.

babyverden står det dette om barn på 11 måneder:

 • Sier gjerne sine første tydelige "ord".
 • Lærer å peke på nese, munn, ører osv. når spurt.
 • Vil ha tryggheten ved å være nær deg, men løsriver seg stadig oftere.
 • Nå klarer barnet å formidle de første tydelige beskjedene om at det er noe det vil ha, f.eks mer melk eller mat, eller at det trenger hjelp til noe. Det henvender seg gjerne til den personen som har hovedomsorgen.
 • Barnet babler eller snakker oftere, særlig når det leker. Det nynner og prøver ut stemmebåndene, hvor lyst og mørkt og høyt og lavt det er mulig å 'snakke'.
 • Barnet deler villig med den det spiser sammen med. Det setter pris på ros, og gjentar ofte noe det har fått ros for tidligere.
 • Reiser seg opp i stående. Dersom noen bak ryggen til barnet fanger barnets oppmerksomhet, kan barnet prøve på å snu seg nitti grader mens det står. Det kan også plukke opp leker med den ene hånden mens det holder seg i borkanten med den andre.
 • Barnet går nå stødigere ved å holde seg i møbler, og det prøver av og til å slippe med begge hendene. Noen klarer å gå alene.
 • Kan i sittende stilling snu seg rundt og plukke opp gjenstander.
 • Barnet klarer nå å drikke fra kopp.
 • Legger ting oppi en eske og tar dem ut igjen.
 • Barnet bruker hendene for å beskytte øynene, holde tannbørsten, og når det vil skyve bort noe om ikke faller i smak. Det klarer å spise selv ved å plukke opp maten med tommel og pekefinger og putte det i munnen.

Dette har Carina kunnet i godt over en måned nå, bortsett fra det å gå alene. Det jobber vi med nå ;) Det er sikkert masse mer jeg kunne ha skrevet, men det er ikke så enkelt å komme på alt på en gang. Tror jeg har fått med det viktigste, og resten husker jeg vel etterpå regner jeg med..

Nå skal vi pakke ferdig og gjøre oss klar til tur, så dere får høre mer fra meg senere. Skal prøve å komme med noen oppdateringer i løpet av perioden vi skal være på feriestedet. Ha en fortsatt fin 1. august alle sammen!! :)

Hvor gammel er ungen din og hvor tung og lang er h*n? Hva kan h*n gjøre?

Se hva Carina har fått!

For et par uker siden kom onkelen til Carina (broren til Kjetil) hjem til oss med en gave til Carina! Han hadde sett denne stolen på Møbelhuset der han jobber, og bare måtte kjøpe den, sa han :p Det er rett og slett en mini-stressless, og det er noe av det vittigste jeg har sett!


Her er det prøvesitting på gang.Til å begynne med syntes Carina stolen var litt skummel, men det gikk fort over. Hun har naturligvis ikke tid til å sitte der lenger enn 3 og et halvt sekund, men det blir vel med tiden. Siden den blir så lite brukt av Carina akkurat nå, så tar jeg ansvar og bruker den selv. Veldig god stol, selv om jeg sikkert overskrider maksgrensen på antall kg med god margin..

Heldige Carina!! Tusen takk Pingo :)

Hva synes du om stresslessen?

Stor gave fra bestefar!

God dag alle sammen! Nok en herlig dag her på gården! Det er overskyet, men det er over 20º, og slik har det vært lenge. Herlig :D

I går var jeg, Kjetil og Carina hos bestefar Roger en tur. Der fikk vi is og jordbær, og da var det ei som ble glad! Matvraket vårt ♥ I tillegg fikk Carina en tidlig bursdagsgave, som var kjempefin!!

 
Cocoon Couture Bean Bag
BabyBjörn Matstol fra 6 mndr til 3 år


Tøff bukse i str. 80


Søt kjole i str. 80


Hvit body med blondekant

Carina var litt skeptisk på den store sittesekken, men da hun fikk en kjeks og TV'en kom på var det ikke så aller verst likevel. Ikke det at hun hadde tid til å sitte i ro til kjeksen var spist opp en gang men.Heldige jenta vår!! Tusen takk pappa og Elin :)

Carina ligger og hviler, så jeg skal nyte stillheten før det braker løs igjen :D Ha en fortsatt fantastisk dag kjære lesere!

Hvordan er været hos dere? Hva synes du om det Carina fikk?

Badetur

Hei hei!

Da er det jammen meg sengetid snart igjen! Tror ikke Carina helt har skjønt det, siden hun ligger og skravler og kaver i senga si.. Så da kan jeg likeså godt vise noen bilder fra en båt/badetur på Flå jeg, Kjetil, Carina, bestemor Marianne, bestemor Oddrun, bestefar Inge, onkel Pingo, Bjarne, Jonas, Joakim + Lykke var på sent i mai :) For en herlig gjeng ♥


Carina synes det er gøy å rive ned håndduken som skal gi skygge.


Jeg har da vel ikke gjort noe galt?


Deilig med avkjølende frukt!Men mamma er altfor treig til å gi meg!!


Lykke er også med :)


Onkel Pingo og Bjarne svømte over til et berg.


Raringen min


Vi prøvde å legge Carina oppi senga i båten da hun skulle hvile, men det var altfor mye støy og lys til at hun fikk sove. Så det ble ingen hvil!


Lykke koste seg da hun fikk springe løs og bade som hun ville :)

Vi badet, grillet, solte oss og stod på vannski. Med andre ord, hadde det FANTASTISK :) Er så glad i dere alle sammen ♥

Har du vært på båttur/badetur i år? Carina var litt over 9 mnd her, når var barnet ditt på sin første badetur?Bilder fra 17. mai

God kveld!

Siden jeg har vært fraværende her en stund har jeg ikke får vist noen av 17. mai-bildene enda. Så da tenkte jeg å slenge inn et lite innlegg med noen bilder nå før jeg finner senga :)

 Det var en kald dag, så dessverre måtte Carina ha på seg en del mer klær enn det vi egentlig hadde lyst til. Vi gledet oss så til å vise henne fram i den nye fine kjolen sin, hehe. Men det var da en kjempefin dag til tross for litt regn og ikke fullt så varme grader. Bestemor kjøpte softis til oss alle sammen og da måtte så klart Carina rive den ene isen med sjokoladestrø på over bunadsskjorta til mammaen sin. Det syntes hun nok var kjekt. I tillegg fikk hun Ole Brumm-ballong som vi festet på vogna hennes. Den var litt skummel, men det var veldig gøy å dra i snora hans.

Før jeg avslutter og finner senga, må jeg få si gratulerer med 10mndsdagen til jenta mi ♥ Som egentlig var i går, siden klokka har bikket midnatt.. Tenk at om to små måneder er hun ett helt år! *Angst* Neida, herlig er det! Til tross for en trassalder * 10 nå for tiden, er livet fantastisk :) (Sånn helt by the way, flere som har illsinte småttiser som glefser, slår og brøler mesteparten av døgnet på denne alderen..?)

Hvordan var deres 17. mai-feiring?

Natta kjære lesere!

Ammeslutt

Heisann og hoppsann!

Har hatt et lite bloggopphold en måneds tid, men nå skal jeg prøve å komme tilbake med mer nytt :)

Som dere sikkert allerede har fått med dere så har jeg nå sluttet å amme. Veldig blandede følelser rundt nettopp dette. Lørdag 9. juni var den siste kvelden med amming, og da hadde jeg ammet kun èn gang om dagen i en ukes tid, og det var til kvelds. Jeg hadde egentlig ikke planlagt å slutte så tidlig, men det var noe som sa meg at denne dagen var rett. Jeg er nok litt rar, men det er ingen nyhet. De siste månedene har Carina vært veldig urolig og opptatt av andre ting under ammingen, men den kvelden var hun så rolig og hun koste seg skikkelig. Så da bestemte jeg meg for at det er slik jeg vil huske den siste ammingen. Jeg satt der lenge etter at hun hadde sovnet og bare så på at hun lå der. Det var faktisk litt trist å fjerne henne fra puppen og legge henne ned i senga, siden jeg visste at dette var den siste gangen.

I kveld er det dag fire uten pupp, og det går greit til tross for at leggingen har blitt en god del vanskeligere. Hun får jo kos på senga før vi legger henne, men hun får jo ikke den puppen sånn at hun sovner før vi legger henne. Hver kveld har det tatt mange timer før hun har sovnet, og vi har måttet tatt henne opp igjen flere ganger rett og slett fordi at det ikke har gått. Prøvde å gi henne flaske med varm Tine lettmelk ikveld, men det var overhodet ikke interessant. Litt merkelig siden hun nidrikker melk til måltidene om dagen.

Det går seg vel til etter hvert, og fram til da får en bare gjøre det beste ut av det. Det er jo på en måte litt godt å ikke amme lenger, men det er et stort savn også. Jeg og Kjetil kommer til å reise litt framover og det er ikke alltid Carina kan være med, så da er det kjekt å ha sluttet innen den tid. For ikke å snakke om at det blir enklere for Carina å overnatte hos besteforeldre og slik. Så det er både positivt og negativt med dette også, som med (omtrent) alt annet :)


Væt ikkje heilt ka e tru ee nei!!

Carina var nesten 10 mnd da jeg sluttet å amme, når sluttet du å amme? Hvor lenge kommer du til å amme?

Sykt hus!

Hei og hå!

Da har forkjølelsen/influensaen rammet oss også. Både jeg, Kjetil og Carina ble dårlige på tirsdag, og det har egentlig bare blitt verre siden da.

Natta som var våknet Carina flere ganger og var veldig urolig, så jeg skjønte egentlig at det var noe på gang. I 2-tiden var hun så tett i nesa og det surklet så fælt bare hun pustet at jeg ville ikke la henne ligge der lenger. Jeg tok henne med opp og skiftet på henne. Stakkar, både hun og puta hennes var siklet full og ikke minst full av snørr. Hun var så svett at pysjen hennes var klissvåt i tillegg til at det var en diger dam i senga. Kinnene hennes var knallrøde og glovarme. Hun hadde temperatur på 38,9º og var ikke i form i det hele tatt. Vi gikk og bar på henne og lekte på gulvet med henne fram til rundt 3:30. Prøvde jevnlig å få i henne noe vann, men det ville hun ikke ha. Det ligner ikke Carina, for hver gang ellers når vi tilbyr henne vann så belmer hun som bare det. Vi skiftet på henne igjen, og da hadde temperaturen gått ned til 38,3º, så vi håpet jo på det beste. La henne i vogna inne på soverommet vårt og fikk henne omsider til å sove. Hun våknet jo ofte stakkar, og sovnet ikke igjen før jeg begynte å trille henne. Etter 6:30 ville hun ikke sove mer, så da stod vi opp og startet dagen en liten time senere. Da hadde temperaturen steget til 39,7º, og absolutt ingenting ville stoppe gråten. Fryktet at hun skulle begynne å kaste opp også, da hun begynte å brekke seg et par ganger helt uten videre. Heldigvis slapp hun unna det.

Tre hviler hadde hun i går, mot fra normalt én hvil, så det er tydelig at hun ikke var i form. Under den første hvilen hennes sov jeg også et par små timer. Kjetil dro tidlig på morgenen til Surnadal for å få ATV'en på service, og da han kom hjem ble det ordnings med febernedsettende. Tidligere på dagen var alt vi hadde å ty til stikkpiller for babyer fra 0 til 4 mnd, men det funket det altså. Hehe. Selv om alt ble mye bedre med flytende paracet som til og med smakte godteri :) Den siste hvilen var fra 17:15 til 20, og da benyttet jeg og Kjetil anledningen til å sove vi også, i tilfelle det skulle bli enda en våkennatt. Litt sjokkerte var vi over at hun hadde sovet så lenge, men godt var det. Siden hun ikke våknet før 20 ikveld, ble hun ikke lagt før 23:30. Det blir litt tull med rutiner og slik når man er syk, men det er noe man bare må innrette seg etter. Synes det har gått bra jeg, til å være første gangen vi alle sammen er skikkelig dårlige. Carina sovnet fint i kveld, men har sovet litt urolig og våkner fremdeles nå og da. Er enda usikker på om hun kommer til å våkne "for godt", men vi får vel legge oss snart likevel tenker jeg. Begynner så smått å bli trøtte vi også etter den lange hvilen i kveld :p

Må få takke bestemor Marianne og Oddrun for kjempegod hjelp i dag, det var kjekt!! Oddrun hadde strikket en herlig muffinslue til Carina som hun tok med oppover i dag. Det var en fin gave som lillegullet ble glad for oppi all trasigheta :) Mamma disket opp med skikkelig melkesuppe til Carina som var med å lindre halsen. Den likte hun tydeligvis veldig godt, da hun etter hver skje gapte og stønnet etter mer :) Dere er kjempegode begge to, hva skulle vi gjort uten dere? ♥

Skjønner at slike detaljerte innlegg om sykdom osv ikke er så veldig spennende lesning for dere, men som jeg har påpekt flere ganger før så er jo bloggen også ment som en dagbok. Første gangen man blir skikkelig syk er jo en milepæl verdt å ha noen minner fra det også vet du, hehe.

Men nå tror jeg at det er på tide å finne senga gitt. Lade opp batteriene til en ny og forhåpentligvis litt friskere dag for alle mann :) God natt videre både til de sovende og til natteranglerne!


Sovee

Hvor gammel var barnet ditt første gangen h*n ble syk?

Carina på ridetur!

Hei hei! Håper alle har hatt ei kjempefin helg! I morgen er det ny uke og nye muligheter :)

I dag har det vært et så fantastisk vær ute. Vi har vært ute hele dagen alle mann, og det var herlig. Vi slapp hestene inn på lavvo/bålplassen så de fikk gnagd litt gress der. De storkoste seg virkelig! Vi tok med Carina bort til dem så hun fikk hilse på dem, og da kom vi til å tenke på at hun ikke har sittet på hest før. Dét måtte vi jo gjøre noe med.
Tror Carina var litt fascinert av manen til Mirko

En gang må være den første, og 8 og en halv måned var altså Carina da hun satt på hest for første gang. Det var vel i grunn ganske sent med tanke på at vi har hester på gården, men men. Som sagt så har det vært nydelig vær hele dagen, og kvelden var heller ikke noe verre:

DEILIG! Nå blir det senga om ikke lenge, så får vi se om det ikke blir en tur i svømmehallen i morgen :) God natt dere!

Carina pusser tanna si!

Nå som vi har fått ei tann, så må vi jo så klart pusse den. Og da må vi så klart pusse den selv. Og da må jo så klart stolt mamma ta bilde :')


Dumme blitz.

Slik skal det gjøres ja :)

Video av Carina!

Hei hei! Siden Carina ligger og sover tenkte jeg å slenge inn en liten video av henne :)

Hun er utrolig aktiv om dagen, så det blir bare mer og mer løping på mor og far. Er så gøy å se at det lille krapylet vårt klarer mer og mer for hver dag som går. Hun sliter enda litt med den korrekte krabbeteknikken, men hun kommer seg da fram, og det er jo det viktigste. Hun er i alle fall storfornøyd selv når hun slipper å "rope på hjelp" for den minste ting ;)

Siden hun er så glad i å svirre rundt på gulvet, lurer vi på å kjøpe en gåstol til henne. Har tenkt på denne gåbilen som kan tilpasses barnets alder:


Klikk på bildet for å komme til produktet og siden jeg har hentet bildet fra.

Den er jo kjempesøt, dessuten har den både lys og lyder, og som tidligere sagt så kan den i tillegg tilpasses barnet alder. Den er jo kjempekjekk, og så koster den bare 799,- nå mot fra tidligere 1299,-. Har lest at gåstoler egentlig ikke er bra for barnet, og at de som bruker gåstol bruker lengre tid på å lære seg å gå enn andre barn. Jeg vet nå ikke jeg hvor skadelig det kan være. Jeg gikk før jeg var ett år og jeg hadde gåstol, men igjen så varierer det vel veldig. Hmm, skal, skal ikke?

Nå er det vel ikke lenge før lillesnupp våkner, så jeg får avslutte her. Ønsker alle mine herlige lesere en fantastisk dag og kveld videre! ♥

Bruker barnet ditt gåstol? Noen som har noen erfaringer eller meninger om dette? Vil gjerne høre!

Se hva Carina har fått!

God kveld!

Nå har jeg lyst til å fortelle dere hva Carina har fått! En ting var en gave, mens den andre tingen var noe naturlig som vi har ventet lenge på. Først, dette søte settet som hun fikk med bestemor Marianne, altså min mamma:


Spade, hakke, bøtte, sandsil, krabbeform, skilpaddeform og ball.

Det ble Carina kjempeglad for, og hun har allerede tatt i bruk alt. Noe hun ikke er så kjempeglad for, men som mamma og pappa er litt stolte over, er at hun har fått sin første tann :D Store lille jenta vår! Det var bestemor Oddrun som fant det ut, men det er litt rart det der. For en stund siden skrev jeg jo innlegg om at Carina hadde to tenner på vei oppi, men den tanna som har kommet er nedi! Den måtte ha kommet veldig fort, for det er ikke mange dagene siden jeg sjekket henne. Det kom egentlig ikke som noe sjokk at hun hadde fått ei tann, for når jeg tenker meg om så har det stukket og svidd litt når hun har bitt på puppen istedet for å drikke. Dessuten har hun vært litt febersyk, sutrete og lei om kveldene, og for ikke å snakke om rød i kinnene. Dentanox fungerte utrolig bra i kveld. Det gikk fra kraftig hylskriking til en sovende Carina på bare ett minutt. Godt å vite at det er noe som fungerer :)

Når fikk barnet ditt sin første tann, og hvordan var det for han/henne?

"Bare fordi jeg er så glad i deg"

Heisann og hoppsann! For et deilig vær det har vært i dag! Sol og godt og varmt. Kjetil og jeg var ute og kjørte atv nå mens Carina sov, heerlig!

Da Kjetil kom hjem fra arbeid i dag hadde han med seg en overraskelse til meg. Møter meg i døra og gir meg en stor blomsterbukett og ei pakke. Helt overrasket spør jeg hva det er han har funnet på nå. "Neei, da jeg var på butikken i stad, kom jeg over noe jeg hadde lyst at du skulle ha".


Stor bukett og nydelige home-bokstaver som jeg har ønsket meg lenge!

"Bare fordi jeg er så glad i deg" ♥

Tusen takk Kjetil, du er bare helt fantastisk!

Får kjæresten din plutselig slike innfall?

Besøk på helsestasjonen!

Heisann og hoppsann!

I går var jeg og Kjetil på helsestasjonen med Carina på rutinesjekk (8 mnd). Var kjekt å se igjen de to andre babyene vi er i gruppe med. Begynner å bli en stund siden sist. Var bare positive ting å få høre, hun vokser bra og følger kurven sin fint. Hun var 8140 g, 68 cm lang, og 42 cm rundt hodet. Fikk høre at hun har et litt lite hode i forhold til vekt og lengde, men at det så klart ikke var unormalt. Alle er jo forskjellige :)

Vi fikk igjen bekreftet at Carina er en "sympatiskriker", haha. Den ene jenta som er sammen med oss i gruppa skrek en del, og da var Carina kjapt frampå med surveleppa hun også. Det er akkurat den samme skriken som når hun f.eks slår seg, klorer seg eller generelt får vondt. Så da skrek ungene, mens foreldrene lo ;) Har dessverre ingen bilder fra dagen, får se om vi kanskje husker å ta med kameraet neste gang. Nå skal vi ikke tilbake dit før om to måneder, altså når småttisene er rundt 10 måneder. Off, som tiden flyr! Men så klart er det koselig å se framgangen og utviklingen. Ikke noe som gleder meg mer enn å se at gulljenta vår plutselig har klart noe nytt :)


Lille jenta vår som blir så fort stor!! Her to dager gammel. 2850 g og 47 cm lang.

Hvor stor var ungen din da h*n var 8 mnd? Er barnet ditt en sympatiskriker?

Ut i snøen!

Hei hei! Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder fra i går, da Carina var ute sammen med bestemor Marianne jeg :)Tror hun syntes det var litt rart med solbriller, men det måtte til. Kjenner jo selv hvor vondt det er å se ute når det er så hvitt overalt. Snøen var veldig bløt, men det ble et par runder rundt huset, og det var visst kjempegøy. Litt skummelt over humpene, men ;)

Håper alle har hatt ei fin påske, og at dere er klare for hverdagsstresset igjen i morgen! Kjenner det skal bli godt å komme seg inn i den vanlige uka igjen, har spist aalt for lite mat, og aalt for mye godteri!!

Hva har du gjort i påska?

Frosken Carina - video!

Som jeg nevnte tidligere i dag så skulle det komme en video av Carina i løpet av kvelden. Og her kommer den :)

Det var synd vi ikke begynte å filme henne mye tidligere. Det var nemlig da hun var SKIKKELIG morsom. Det lille "hoppet" hun gjør på 00:14, gjorde hun et par ganger før vi begynte å filme også. Hun gjorde akkurat det samme som på videoen, men hun kastet seg selv langt framover. Det var som å se en frosk, rett og slett! Det var så morsomt å se at vi skrattet så tårene trillet alle sammen. Vi har fått en liten raring, ingen tvil om det :)

Hun er ikke helt enig i at hun skal legge seg i kveld, så nå ligger hun i senga og hyler, skravler og snakker med seg selv. Koselig å høre på, men det hadde ikke gjort noe om hun hadde sovnet heller ;) Dere får ha en fortsatt fin fredag alle sammen, kos dere!

Her er Carina 7,5 mnd, når begynte barnet deres å krabbe?

Carina har fått påskeegg!

God morgen dere :) Her er vi blide og opplagte alle mann. Sola besøkte oss i dagtidlig og det hjelper utrolig på humøret :D

Carina har fått seg påskeegg og er storfornøyd med det! Påskeegget var det bestemor Marianne som stod for, og hun var ganske stolt hun også da hun viste fram hva hun hadde kjøpt.


Hva er dette da mon tro?
En melkesjokolade, av typen mini :D

Så det var kjempekjekt vettu. Papiret er jo minst like gøy som selve sjokoladen.

Jaja, da skal jeg bake brød mens gullet mitt sover :) Ha en fantastisk dag videre! Og forresten; det kommer en litt artig video av Carina i løpet av kvelden. Hun driver nemlig og prøver seg fram innen krabbing. Så stay tuned :D

Fikk overraskelse av min kjære! Obs; klissete.

Heisann og hoppsann!

Nå før påske og i påska har jeg sett utallige mange statuser på facebook om at "Hvis ikke den personen ser dette innen 5 minutter, skylder vedkommende meg et stappfullt påskeegg" osv osv. Jeg fikk lyst å slenge meg på trenden, så mandag skrev jeg denne statusen på facebook: "E åå vil ha et stappfullt påskeegg me min kjære Kjetil vis han ikkje kommentere den her innen 2 tima :D Levve farlig her no.. :o". Han var på arbeid og skulle ikke komme hjem før om 5 timer, så jeg trodde det skulle gå bra. Vel, 35 minutter senere popper det opp en kommentar fra Kjetil: "Du prøva d på den ja:p men sia e e så snill så får du kansje ett læll:) bærre fordi e e så gla i d♥".

I går da jeg kom inn på stua etter å ha lagt Carina, stod dette på bordet:Siden jeg ikke fikk tatt bildene før i dag, så har det jo så klart forsvunnet maasse godteri fra selve påskeegget da, derfor det ser så lite ut ;) Alle disse posene var teipet fast på påskeegget sammen med en lapp og et annet vedlegg. Jeg vil helst ikke gå mer i detalj på akkurat det, men kan si det slik at jeg fikk totalt sjokk. Og rosene luktet helt fantastisk!

Det er ikke noe tvil om at jeg har en utrolig snill mann, som bare vil meg det beste uansett. Og det er jeg svært takknemlig for. Uansett hva det er, er han alltid der for meg, og jeg kan snakke med ham om alt. Han er den ultimate familiemann, og det lyser av hele han hvor glad han blir for å se Carina etter en 12timers arbeidsdag. Han snakker om ting han gleder seg til å gjøre med Carina når hun blir større og drømmer seg ofte bort slik. Det er så herlig å se. Jeg kunne fortsatt i det uendelige, men avslutter her før det blir vel så.

Det ble litt klissete dette nå, men det er ikke så ofte jeg utsetter dere for nettopp det da. Dessuten synes jeg min kjære forlovede og fremtidige mann fortjener noen fine ord inne her også. Når jeg skriver, er det jo som oftest om Carina og om hvor flink hun har blitt osv. Jeg er like glad i dere to, og det vet du vennen :)


Elsker dere ♥

Flere som er velsignet med en fantastisk mann?

Dagsrutinene våres!

Hei hei! Da ligger Carina og hviler for andre gang i dag, så da tenkte jeg at jeg kunne lage et innlegg om dagsrutinene våres. Vi har kommet skikkelig inn i de nå, og det funker kjempebra for oss. Virker som om Carina er helt enig i de også.

Må bare få si at dette er bare sånn ca. Vi følger dem ikke slavisk, og Carina har så klart noe hun skulle sagt hun også. Men som oftest er det slik dagen vår forløper :)

- Hun våkner mellom 09 og 10:30, så da står vi opp og bruker lang tid på stellebordet med vask, kos og tull.
- Rett etterpå får hun frokost i stolen sin. Da spiser hun som oftest 2 brødskiver (brødene baker jeg selv, så de er ikke så store) og drikker vann ved siden av. Etter at frokosten er inntatt får hun en puppskvett.
- Etter måltidet liker hun å ligge på gulvet og leke med alle lekene sine. Hun ruller rundt i hele stua, og krabber på magen som det merkelig nok kalles. Hun er overalt og følger med på både hva vi og Lykke driver med.
- Ca. 3 timer etter at hun stod opp blir hun trøtt og er klar for sin første hvil. Da ammer jeg henne med lyset av på rommet hennes. Hun sovner på puppen og jeg legger henne i senga hennes. Da sover hun ca. 1 time, som oftest fra 12/12:30-tiden til 13-13:30.
- Når hun våkner, er hun alltid blid som ei sol og er klar for en ny runde på gulvet etter at rumpa er skiftet på.
- Når klokken nærmer seg 15, får hun hjemmelaget middag med vann til. Og pupp etter at middagen er "ferdigspist".
- Fram til klokken blir rundt 17 er det kos, tull, leking, handletur eller besøkstid. Hva enn vi finner på å gjøre.
- Rundt klokka 17 er det tid for den siste hvilen som også varer en timestid. Amming på rommet først, som før hvil nr. 1.
- I 18tiden er det hjemmelaget frukt på plana, men etter dette måltidet får hun ikke pupp. Da drikker hun bare vann.
- Vanlig våkentid fram til 20:30 ca.
- Da får hun kveldgrøten sin, og gjerne et bad før det er leggetid i 21-tiden. Amming og kos på rommet før det er nattinatt.

Ble litt stikkordsformet og veldig rotete dette nå, men det får bare være. Noen ganger triller vi henne på tur den ene hvilen, mens andre ganger triller vi henne mens hun er våken og sitter i vogna og ser. Før var hun allerede i seng kl 20, men etterhvert begynte hun å våkne etter en time, og da holdt hun det gående i flere timer. Hun tok det rett og slett som en hvil. Så vi prøvde å legge henne en time senere, og nå sover hun hele natta gjennom, og vel så det :) En må bare prøve seg fram, feile og prøve igjen for å finne ut hva som passer best for seg og sine.

Kanskje ikke så veldig interessant lesning for dere, men siden denne bloggen også fungerer som en slags dagbok for oss til å se tilbake på, så blir det automatisk litt slik.


Vi har funnet ut hva som fungerer for oss :)

Brukte så lang tid på dette innlegget jeg nå, at Carina er våken og klar for frukta si ;)

Har dere noen rutiner, eller tar dere det mer som det kommer?

Bilder + pannekakespising!

God kveld i stuen!

Tenkte bare jeg skulle legge ut noen bilder jeg, og som vanlig er det Carina som er i fokus. Når vi gir Carina mat sitter hun som oftest i vippestolen sin på kjøkkenbordet, men i dag har hun for første gang sittet i en ordentlig stol og spist pannekake med bringebær på. Det syntes hun var kjempegodt!! Hun gapte opp høyt lenge før matbiten var på tur, og når den nærmet seg, ristet hun på hodet og liksom siktet inn, før hun glefset over den med ei rynke på nesen. Skulle så absolutt ha vært filmet! Det var stas for både mamma, pappa og bestemor og se på. Vi prøvde å legge bittesmå biter på et fat, men da hun skulle stappe de inn i munnen sin, satt de jo fastklemt langt inni hånda hennes. Så det ble til at vi måtte gi henne, men det blir vel etter hvert som hun får prøvd seg fram mer og mer. Er da ikke bare bare å gjøre noe en ikke har prøvd før ;)


Her er forresten et bilde av den store pakka på 30 varer som jeg fikk for noen dager siden.


Jeg visste jo hva den inneholdt, men gud som jeg koste meg i "utpakkingen" :D Blir et lite barn igjen jeg, i sånne situasjoner.


Oldefar og Carina tuller og koser seg :)
Luringen!


"Hva er det du stirrer på da mamma?" Haha, strekmunnen


Her var hun nesten oppe i krabbestilling før jeg rakk å ta bilde.


Solstrålen våår


Har på seg skikkelige sko for første gang og må prøvegå dem.
De skoene skulle helst ha vært inni munnen og ikke på føttene.
Må drikke litt vann til pannekaka.


Tror det var stas å kunne sitte i en skikkelig stol ;)

Ellers så står tanna hennes på den samme plassen enda. Har ikke kommet lengre ut i det hele tatt i løpet av denne uka. Hvor lenge kan tanna egentlig stå på samme plass slik som dette, før det går hull på tannkjøttet og tanna begynner å vokse for fullt? Det varierer sikkert det også, men noen som har noen erfaringer å snakke ut i fra?:)

Forresten! Hadde blitt kjempeglad om du hadde ville gitt Carina en stemme her, og meg en stemme her. Det hadde vi satt utrolig stor pris på ♥ Ha en fortsatt fin kveld!! :)

Carina 7 mnd i dag!

Hei og hopp :)

I dag er Carina 7 måneder! Fy som tiden går, men gud så herlig det er. Det å se framgangen og utviklingen hennes er bare helt fantastisk. Tenk at vi har skapt noe så nydelig. Den tanken har jeg ofte, men jeg skjønner fremdeles lite av det. Slenger med en liten video av henne som jeg filmet i går, der hun preker og tuller.

7mndskontrollen er ikke før 4. april, så vi dro like godt nedover på helsestasjonen i dag for å veie og måle henne. I løpet av den siste måneden har hun gått opp 220g, og hun veier nå 7460g. Hun har også vokst 1,5cm, så nå er hun 66cm lang.

Jeg skal se om jeg får tid til å legge ut den store pakken på 30 varer i kveld. Skulle egentlig gjøre det i går, men det ble rett og slett ikke tid til det. Akkurat nå sover Carina, så jeg og Kjetil skal ut i det herlige været og kose oss :)

Forresten! Mammanett plukket ut min historie til ukens historie i dag. Synes det var litt gøy jeg :D De forandret litt på den, så det er ikke alt som stemmer 100%, men dersom du har lyst til å lese den er det bare å trykke her. Og til slutt vil jeg informere om at jeg er med i en konkurranse om å vinne varer til 1000,-, så om du hadde ville stemt på bildet mitt, hadde jeg blitt kjempeglad. Dersom du også deltar, legg igjen link i kommentarfeltet, så får du en stemme av meg også :)

Hvor tung og lang var barnet ditt 7 mnd gammel?

Første tanna!

God morgen alle sammen! Jeg har hatt lite å skrive om i det siste, men nåå! Nå har jeg noe å fortelle:D

Om to dager er Carina 7 måneder og hun har fått sin første tann! Eller rettere sagt, den er på tur. Hun våknet 9:30 idag, og var som vanlig blid som ei sol da jeg kom inn til henne. Vi stelte, hadde på klær og spiste morgengrøten. Etter det var det pupp og kos som stod for tur. Innen det hadde gått halvannen time siden hun stod opp, ble hun veldig sutrete og ingenting var bra nok. Jeg gikk og bar henne, la henne ned på gulvet for å prøve å leke, og bar henne igjen. Det bruker å gå 2,5 - 3 timer før hun blir trøtt og har sin første hvil for dagen, men i dag gikk det bare halvannen time før hun ble trøtt. Jeg ammet henne og hun sovnet på puppen. Da jeg la henne i senga, "sov" hun bare i noen sekunder før hun åpnet øynene og skrek igjen. Jeg tok henne opp og gikk ned til mamma. Hun kom med forslaget om å sjekke munnen hennes. Det tenkte ikke jeg på i det hele tatt, siden jeg sjekket det i går. Da jeg åpnet munnen hennes så jeg to bittesmå, kritthvite prikker rett ved siden av hverandre oppe på høyresiden. Vet ikke hvor søtt slik kan være, men jeg synes det var kjempesøtt. Ikke rart at lillegull hadde vært vrang og litt slitsom da. Har for tiden tre visdomstenner som er på tur selv jeg, så jeg vet sånn ca hvordan det er :pNå har hun sovet litt på fanget til mammaen sin, for det var det eneste som var bra nok. Herlige jenta mi ♥ Tenkte jeg skulle prøve å ta bilde av tanna hennes også, men det får vente til Kjetil kommer hjem fra arbeid. Bestemor var så snill å kjøre på apoteket for å få tak i Dentinox til henne. Har smurt på én gang i dag, så er spent på å se om det fungerer.

Blir forresten kjempeglad hvis du vil gi meg en stemme her. Er du med også, legg igjen en link i kommentarfeltet så får du en stemme av meg og :)

Når fikk barnet ditt sin første tann?

Ute i sola!

Hei heii! Er det bare meg eller er det skikkelig vår ute nå?? Temperaturen stiger og det er grønt ute :D

I dag har jeg, Carina, bestemor Marianne og Lykke sittet ute på verandaen i de få minuttene sola skinte ned hit. Synes fjellene våre er veldig fine, men de er nok litt i veien for den fantastiske sola.
Veldig skarpt lys til a mor :)

Nå skal jeg og Carina spise litt frukt og ha oss ut på en liten trilletur, så dere får fortsatt ha en fin dag! Hvis jeg får tid kommer det kanskje et innlegg senere om en pakke jeg fikk i posten idag:)

Er det sol der du bor?Pakker i posten + konkurransen avsluttes ikveld!

God morgen kjære lesere! Det er en herlig morgen i dag, snøen har for det meste regnet bort og det lukter våår! Carina har dagens første hvil og det er helt stille i huset.

Jeg startet dagen med å åpne to pakker som lå så fint nedi postkassa mi i dag. Er så gøy med pakker i posten! Den ene kan jeg dessverre ikke røpe enda, da det skal være en gave. Men den andre viser jeg med glede fram. Den var fra Lensway og inneholdt ett par briller som jeg vant gratis. Et par briller ekstra er jo kjekt å ha dersom noe skulle skje med det første paret. Da jeg tok dem på meg merket jeg men en gang stor forskjell på de to parene.


De til venstre er de nye fra Lensway, de til høyre er mine gamle.

En kan tydelig se at de nye har mye større glass enn de jeg hadde fra før. Da jeg først begynte med briller syntes jeg innfatningen var så i veien liksom. Det virket som om jeg ikke så brilleglassene, bare ei firkantet ramme, haha. Det var faktisk veldig irriterende, men det var jo en vanesak så det gikk seg til etter hvert. Med de nye brillene har jeg ikke det problemet, da glassene er mye større. Jeg tror nesten jeg må legge vekk de gamle, og bruke de nye som egentlig bare skulle være i reserve. Men hvilke kler det trøtte morgentrynet mitt egentlig best?


De gamle.


De nye.

I kveld avslutter jeg konkurransen om ei jakke fra Illusion.no, og det er få påmeldte hittil! Dette er siste sjangs til å slenge seg med, så kom igjen! Vil du ikke ha den selv, kan du da gi den bort til ei venninne eller noe?:) Vet ikke helt når jeg får trekt vinneren, Carina får være med å bestemme det tror jeg. Det blir i alle fall i løpet av kvelden så følg med!

Hvilket par synes du jeg kler best? Er du med på konkurransen?

Dagen idag!

God kveld! Håper alle har hatt en fin dag i dag. Her har roen lagt seg over hele huset, og herlig er det! Det eneste som kan høres er den tikkende klokka og litt knirking i veggene. Det er hjemkoselig det!

I dag bestemte Carina at dagen skulle starte i 8-tiden, noe som var litt vel tidlig for mamma som satt oppe til klokka var 3 i natt. Har blitt så vant til at hun sover til over 10, hvertfall når det blir så sen kveld som det ble i går. Det gjenstår enda å se om jeg lærte noe av det. Selv hvor trøtt jeg er, er kvelden enda ung! Vi har vært en del ute i dag, og det er kjekt. Vi trillet en tur til svigermor og svigerfar, altså bestemor og bestefar nede i sentrum, og det kjennes på føttene mine. Turen tok ikke mer enn en stor time, men det er altså ikke mer som skal til. Begynner å bli lei dette nå, men det er ikke stort det hjelper heller. Dette er den første turen til Carina uten baggen i vogna. Jeg satte opp ryggen litt og la nedi voksiposen hennes, slik at hun kunne sitte god og varm nedi der samtidig som hun kunne "få med seg livet". Hun lå lenge og kikket seg rundt før øynene falt igjen. Hun sov faktisk bare en liten halvtime av turen, mot fra tidligere heele turen uansett hvor lang den måtte være. Slenger med noen bilder:)


En stk sliten Lykke etter en lang, fin tur :D

Nå skal jeg for en gangs skyld prøve å være flink. Jeg skal spise litt mat, og så legge meg! Hadde egentlig tenkt å legge meg i 23tiden, men bildene tok så ufattelig lang tid å laste opp. Det er noe galt med Hotmail for tiden. Er som oftest lettest å overføre mobilbildene til pc'en gjennom mail, men ikke i kveld som jeg skulle legge meg tidlig så klart. Dere får ha en fortsatt fin kveld/natt, så regner jeg med at dere hører mer fra meg i morgen. God natt! :)

Konkurransen min avsluttes i morgen!

I tillegg har minlilleverden2 en give away der en kan vinne fargeleggingsbøker fra Sing
Sang! Hun trekker hele 5 heldige vinnere 6. mars, så dette blir gøy.
Jeg tar gladelig i mot alt av slike ting Carina kan få, så jeg slenger meg på :)

Synes om bildene? Flere som har hatt problemer med Hotmail? 

Første gang i svømmehallen - bilder!

Hei hei kjære lesere! Hatt en fin start på den nye uka eller? Det har i alle fall vi hatt!

Jeg og Kjetil har nemlig vært i svømmehallen med Carina i dag:D Det var gøy det! Da vi var på tur ned i vannet så jeg gliset hennes lurte seg frem. Hun smilte, plasket, kikket på de andre babyene og storkoste seg :)


*Plaske plaske vaske pappa*


Begynner å mestre plaskingen kan du si ;)


Pappakos


Og så disse berømte maskene!


Koos


Mammakos :)


Hei pappa!


Gøy å dingle i lufta :)Vi var der sammen med Cathrine, tremenningen min, og sønnen hennes Oliver, og i tillegg var det to andre naboer der med babyene sine også. Var gøy å treffe så mye kjentfolk:) Kjekt for Carina å se så mange andre babyer også. Carina og Oliver var så fascinerte av hverandre, skulle bare ta borti hverandre. Slik er de alltid når de treffes, og det er jo koselig. De er jo firmenninger, men de er nok litt småkjærester også, hihi :)

Dette var en gøy opplevelse, så satser på å få gjort det igjen om ikke så lenge. Kjenner faktisk at det hjalp utrolig på de stive skuldrene og nakken min også, selv om det var minimalt med svømming. Herlig!

Husk konkurransen min her!
Avsluttes om to dager. 

Har du vært på babysvømming? Hvordan reagerte babyen?

Bilder!

Heii! Håper alle har en kjempefin lørdagskveld! Jeg stikker egentlig bare en liten tur innom for å vise noen bilder jeg tok i kveld:)


Hahah!!


Mamma og Carina

Ble veldig mange like bilder dette nå, men det er utrolig hardt for mammahjertet å skulle velge ut noen få!! Noen av dere skjønner nok hva jeg mener, andre får sikkert tidsnok greie på det. Men det var vel egentlig alt jeg hadde å by på i kveld, så dere får fortsette festen selv. Ha ei flott natt videre!

Husk konkurransen min her!
Veldig få som deltar så store vinnersjanser.

Hva synes du om bildene? 

Nytt skap!

God kveld i stuen! Håper alle har hatt en fin start på helga. Egentlig har det vel vært helg hele uka. Er jo tross alt ferie. Herlig! Carina sovnet 20:30, og jeg kjenner det var utrolig godt å havne på vannretten i sofaen.

Jeg, Kjetil og Carina kjørte til Surnadal i dag for å hente et skap. Jeg så skapet for første gang på facebook for to dager siden, og det var kjærlighet ved første blikk!! Jeg MÅTTE og SKULLE ha det skapet!! Har vært på utkikk etter slike skap lenge, men jeg har liksom ikke funnet noe jeg har likt. Men NÅ! Nå står herligheten utpå gangen vår:D Det er dessverre den eneste plassen vi har plass til skapet.. Det er 200cm høyt, og for det meste er det bare 190cm opp under taket her, såå.. Det får bli med inn i nyhuset når vi en gang i tiden får ordnet oss med det. Trøster meg med det:)

Men jeg har da så klart lyst til å vise det frem, som alltid!


Åå, er helt forelsket jeg!!

Vel.. Nå har det seg slik at vi bor i et 300 år gammelt hus. Og dèt vises, kan du si. Ta en titt på bildet under. Som dere ser har vi fjernet føttene på venstresiden av skapet. Og nå er skapet i vater. Jeg angrer som en hund på at jeg ikke tok bilde før vi fjernet føttene, da hadde dere fått sjokk! Dere som har fulgt med meg en stund vet at huset her synker mer og mer ned på midten. Det er så skjeivt her at det ligner ikke det skjeve tårnet i Pisa en gang.

Vi har jo ikke fått noen ting oppi skapet enda, så det ser litt stusselig ut foreløbig. Siden Carina sover tørr jeg ikke å begynne med det nå, så det får vente til i morgen :) Kjetil har kommet hjem med brus og diverse godteri til oss nå, så jeg får avslutte her. Må kose dere masse i kveld dere også!! :)

Vil også nok en gang minne om konkurransen min som avsluttes 29. februar.
Veldig få har meldt seg på, og det er jo litt dumt. Det er bare å være med selv
om dere kanskje ikke vil ha premien selv! Kanskje en gave til ei venninne eller noe? :)

Hva synes du om skapet?

Trillet i 1/2 døgn!

Hei hei kjære lesere :D Håper dere alle har hatt en fin lillelørdag. Det har jeg hatt, men det har vært en trøtt en!

Carina hadde nemlig ikke så lyst til å sove natta som var. Hun sovnet kl. 21 da jeg la henne, men hun våknet så ofte at jeg skjønte det kom til å bli ei våkennatt. 00:30 våknet hun igjen, men hun greide ikke å roe seg ned, så jeg tok henne opp og la henne til puppen. Etter erfaring trodde jeg ikke at det kom til å hjelpe, men det var verdt forsøket. Jeg prøvde å legge henne igjen etterpå, men det ble hylskriking med en gang. Jeg stelte henne og ammet henne igjen. Da klokka var 01:30 og ingenting funket, la jeg henne i vogna og trillet henne. Jeg kunne ikke finne på å stoppe opp, for da våknet hun i samme sekund. Etter 3 timer, altså 04:30 sovnet hun gitt! Da var det bare en halvtime før Kjetil skulle stå opp og ha seg i vei på arbeid. Heldigvis fikk han sovet seg gjennom dette. Carina var fit for fight igjen 08:30, så det ble 4 timer søvn på oss.

Vi stod opp, tok morgenstellet, spiste frokost og trillet en tur til bestefar, altså min pappa. Der var vi fra rundt 11 til 13, så det var kjempekoselig. Det var utrolig godt å komme seg ut en tur så tidlig på dagen. Det skjer ikke for ofte akkurat. Og så var det så god temperatur ute. Hele 10 varme og sol! Det er slik en blir glad av.Da vi kom hjem, hadde Carina blitt trillet grovt regnet ca. et halvt døgn! Hvor herlig hadde ikke det vært da? Tror jeg må gå i anskaffelse av en hengekøye til sommeren. Meen, nå skal jeg kose meg sammen med min kjære resten av kvelden, så er jeg vel tilbake i morgen. Dere får fortsatt ha en fin kveld dere også!

Husk konkurransen min her!

Avsluttes om en uke!

Har du hatt noen slitsomme netter i det siste? Hva har du gjort i dag? 

Kos!

Usja meg, nå snør det fælt her. Da er det herlig å sitte inne, under et godt og varmt pledd og høre på at det knitrer i peisen. Kjetil er ute og brøyter hos foreldrene sine, og jeg og Carina sitter og ser på Diseny Junior. Tror jammen meg godteriposen ved et aldri så lite uhell hoppet oppi fanget mitt og åpnet seg også ;)

Husk konkurransen min her

Hvordan er været hos deg?

Denne helga!

Hei hei kjære lesere! Håper dere har hatt ei fin helg og at dere har kost dere masse! Det har i alle fall jeg.

Som dere sikkert har lagt merke til har jeg ikke skrevet noe her de to siste dagene. Det har egentlig vært litt godt, men er også godt å være tilbake nå. Grunnen til at jeg ikke har skrevet noe er at jeg ikke har hatt noe spesielt å skrive om, og da synes jeg det er dumt å lage et lite dumt innlegg uten mening. Innleggene kommer når de kommer :)

Denne helga har ikke akkurat vært så innholdsrik, men den har vært koselig. I går fikk vi besøk av noen slektninger som vi skulle få ei hoppedisse av, mot at barna deres fikk komme å ri på hest. Det var jo en kjempedeal; barna deres ble fornøyde og jenta vår ble fornøyd. Så i går var det på med uteklær både for store og små, og ut i snøen. Vi hentet ned islandshesten vår fra skogen og stelte han godt, før vi salte opp og ungene fikk ri litt. Carina lå og sov og koste seg nedi vogna i voksiposen sin så og si hele tiden. Det er godt å få sovet litt ute i frisk luft også, ikke bare inne. Lykke var også med ut, og fikk løpe fritt. Hun storkoser seg så når hun får springe hvor hun vil. Hun ble med inn på ridebana og løp rundt hesten, og hun våget seg ut på beitet og bort til de andre hestene. Hun fikk fart på seg da de begynte å gå mot henne, haha. Har dessverre ingen bilder fra dagen ute i går, men jeg har noen bilder av Carina i den nye hoppedissa si..

Haha, hun lagde så mange grimaser og hun smilte og lo hele tiden oppi den nye dissa si. Her testet vi den ut i en døråpning, men vi fant fort ut at det kunne bli skummelt å la den være der. Døråpningene i disse gamle husene er ganske smale, så det er lett å slå hodet inni. Dermed dro vi og handlet inn det vi trengte for å feste dissa midt i stua. Det ble mye bedre, ingen skumle steder å slå seg borti. Hun hoppet ikke så mye til å begynne med, men da jeg stod foran henne og gynget opp og ned, gjorde faktisk hun det også. I tillegg til at hun skratta og stod i :D Gøy!

Ellers har vi bare kost oss masse med snop, brus og filmer på TV'en. Akkurat slik helga skal være spør du meg :D Ha en fortsatt fin dag!!

Husk konkurransen min her!

Hva har du gjort i helga? Hvordan reagerte evt. barnet ditt på hoppedisse?

Carina 6 mnd idag og legebesøk!

Hei igjen! Håper alle har hatt en fin dag så langt :) Vi har i alle fall hatt en innholdsrik dag, og jeg kjenner jeg begynner å bli klar for senga! Carina sovnet 20:30 og godt er det!

Som overskriften sier; Carina er 6mnd i dag! Lille store gullet vårt som vokser fra oss.. ♥ Vi var på 6mndskontroll hos legen i dag også, og det var det litt blandede følelser rundt. Helsesøster var nemlig kjempetrivelig, så hun smilte og lo vi til, mens legen var skummel, så han hylskrek vi til. Så det så. Men alt stod da bra til med henne. Ingenting som stod på, og det var mamma og pappa glad for å høre.

Carina har blitt 7 240 gram, 64,5 cm lang, og er 41 cm rundt hodet. Hun vokser stadig, og det er jo bra. Men jeg må si jeg og Kjetil gjorde store øyne da vi så vekta hennes. På den siste måneden har hun blitt bare 30 gram tyngre! Og tidligere har hun gått opp 1 kg hver måned. Jeg skjønner jo så klart at hun ikke kan legge på seg 1 kg hver måned livet ut, men det var bare det at forskjellen var så stor.

Ellers så feiret vi 6mndsdagen med umuligheter og med å være vrang. I går kveld ble kveldsrutinene hennes forskjøvet med en halvtime, slik at dagen hennes ble en halvtime lenger enn normalt, og det likte vi overhodet ikke. Hun nektet å sove, ville bare sutre og holde oss våkne. Jeg og Kjetil la oss i 01tida, men måtte stå opp igjen, og lille rampen lot oss ikke legge oss igjen før 04. Jeg visste at hun ikke var ferdig så jeg sov med klærne på, og måtte sikkert gå 10 ganger inn til henne og gi henne smokken, innen klokka var 09. Da endelig sovnet hun, og vi sov godt til klokka var 11. Så vi har hatt ei artig natt i natt :) Jeg må virkelig slutte å si ting jeg ønsker skal skje! For å sitere meg selv fra i gårkveld: "Men nå er hun i seng, og jeg tipper hun kommer til å sove godt i natt".
H e h e ..

Vi fikk da besøk av bestemor Oddrun og onkel Bjarne i dag også. De hadde med seg en liten halvårsgave til Carina, nemlig nye klær. Carina likte dem tydligvis veldig godt for da jeg skulle legge de i kommoden hennes, blåholdt hun i dem og ville ikke slippe. Etter at bestemor og onkel hadde dratt kom oldefar Alf på besøk en tur. Så her var det en stk sliten Carina da dagen var omme :) I kveld sovnet hun en halvtime tidligere enn normalt, men vi satser på at dét ikke gir noen bivirkninger!!


Mine to herligheter ♥

Siden det er minibursdag idag, må vi jo mimre litt; min fødselshistorie!

Og husk kokurransen min her!

PS: Keths har en give away her, der du kan vinne en blåseape! Sjekk det ut:D

Hvor stor var ungen din på den siste kontrollen?

Kvelden i går!

Heihei kjære lesere! Håper dere har hatt en fin dag hittil. Her snør det som bare det, og i går var det en skikkelig snøstorm her. Og jeg som snakket om at jeg hadde fått vårfølelse og greier. Det straffet seg ;)

Det var vel valentine igår også, var det ikke det? Kjetil var på arbeid fra 14 til 22, så jeg og lillemor koste oss hjemme alene hele dagen. Litt utpå kvelden fikk jeg mamma til å passe Carina så jeg fikk nedover på butikken og handle litt. Jeg kjøpte inn til kylling bolognese, i tillegg til melkehjerter og roser. Ikke akkurat store innkjøpet, men det burde vel heller ikke være nødvendig. En skal jo vise hverandre at man er glad i hverandre hver dag(?). Ellers tente jeg litt levende lys og lagde litt koselig stemning.

Lillegull var som vanlig kjeempeflink og sovnet med en gang jeg la henne i senga si klokka 21. Og da sov hun til 09:30 idag. Kan ikke få sagt nok hvor flink hun er og hvor godt det er å ha kveldene for seg selv :) Da fikk jeg og Kjetil kost oss med mat, Løvenes Konge, og jammen ble det ikke en rusbrus på mor også! Herlig ;)


Dette bildet er ikke fra i går, det er bare for å vise lysene.


Dette bildet er ikke fra i går, det er bare for å vise lysene.

I kveld skal jeg, Kjetil, Carina og Lykke på besøk til pappa. Det gleder jeg meg utrolig til! Har ikke vært der siden før jul, så det blir koselig. Og i morgen skal vi på 6mndskontroll til legen! Herreguud, tenk at den lille premature jenta vår blir et halvt år i morgen!! Oææ! Kan ikke si jeg vet hvor tiden har blitt av, men det har i alle fall vært både slitsomt og helt fantastisk :)

Hva gjorde du i går? Hvor gammel er barnet ditt, hvis du har noen?

Gratis barnepakke!

Snille mamma var på Rimi idag og hentet ut Carinas andre barnepakke, altså den for 6-12 mnd. Tenkte å dele med dere hva som var oppi den :)


Tamponger, tannkrem, babywash, intimvask, vaskepulver, våtservietter og engangsunderlaken.


Bleier str. 4 og badebleie str. 7 - 15 kg.

Det var det. Synes disse gratispakkene er veldig kjekke. Vi mottok jo over 10 stk da Carina var født fra forskjellige steder, og vi har ikke en gang brukt i nærheten av halvparten av produktene. Så de holder virkelig lenge.

Mottok du noen gratispakker?

Ahh, herlig :)

God kveld i stuen! Håper alle har hatt en fin og innholdsrik dag. Dagen her på gården har så og si vært fantastisk!

Vi har ikke gjort så mye at det gjør noe, men det lille som har skjedd har bare vært positivt. Vi lagde jo hjemmelaget babymat, og det var jo rene suksessen. Carina ble helt tullete da hun fikk det, og hun gomlet såå godt. Morsomt:) Kjenner jeg blir litt glad når hun liker det vi lager så godt. Personlig synes jeg de kjøpte babyglassene smaker bedre, men den hjemmelagde maten smaker mer ekte, hvis dere skjønner hva jeg mener.

Kjetil har vært på arbeid hele dagen, så nå gleder jeg meg til han kommer hjem. Jeg fikk lagt Carina for en halvtime siden, og hun sovnet faktisk bare etter et lite 5minutt med sutring! Jeg er så glad for at ting begynner å ordne seg. Hun sutrer da så lite om dagene også, så nå er det jammen fantastiske tider å være mamma :) I dag hvilte hun faktisk bare to ganger på dagen også, mot fra normalt tre-fire. Herlig å slippe å bli helt utkjørt av å ha henne alene en hel dag. Det eneste som mangler nå er at hosten hennes skal forsvinne så vi kan være mer ute igjen.

Jeg ønsker dere alle en fantastisk kveld videre! Nå skal jeg få ryddet litt til Kjetil kommer hjem, så får vi kost oss litt helt alene, med tanken på at lillegull sover søtt i senga si ♥


Flinkeste lillegull

Hva har du gjort i dag?

Koselig morgen på Bakkan!

Er vel ikke morgen lenger, men likevel; Good morgen kjære lesere! Og god morsdag til alle det gjelder!! Da spesielt min egen verdens beste mamma og min egen verdens beste svigers

I dag tok jeg og lillegull fatt på dagen klokka 8, og var fit for fight. Da var det grøt, pupp og kake som stod på planen. Jeg satt på kjøkkenet og lagde en liten morsdagsgave til mammaen min da hun kom opp med romkake som hun hadde lagd kvelden før. Snille mammaen min ♥ Da fikk vi gomlet i oss litt kake, og det var godt det, både for store og små.


Kos med bestemorHer er den lille gaven mamma fikk med meg i dag:


Ei hjerteramme kjøpt på Møbelhuset, med bilde av mamma og Carina, og et enkelt "hjemmelaget" kort.
Utrolig glad i deg mamma

Senere i kveld, når Kjetil er ferdig på arbeid, skal både jeg, han, Carina, mamma og Lykke nedover til svigers på pinnekjøtt. Det gledes!!

Til slutt synes jeg alle som er innom meg nå, også skal ta seg tid til å lese dette. Vær takknemlig for deres mamma! Hun kommer ikke alltid til å være der.

Ha en fantastisk dag videre, og til alle mødre der ute: Kos dere maks i dag:) Det skal jeg!

Hva startet du dagen med? Er dette din første morsdag også?

Carina spiller keyboard - video!

Hei hei kjære lesere! Håper dere har en fin lørdagskveld og at dere koser dere masse :D

Jeg sitter og koser meg sammen med Carina. Disney Junior er på skjermen, keyboardet er på fanget og frukten er inntatt! Må jo kose oss litt mens vi venter på at pappa skal komme hjem fra arbeid. Jeg filmet en snutt av henne istad og tenkte å dele den med dere :)

Dette er første gangen hun har ledd så mye av de rare lydene på keyboardet. Som dere kanskje hører får hun nesten ikke til å lage noen lyder uten å måtte hoste. Lurer på hvor lenge hun skal ha den hosten. Vi begynner å bli lei av å bare sitte inne hele dagen. Vi vil ut og sitte på akebrett!!:) Hun har vel hostet i godt over en uke nå. I tillegg har jeg også blitt syk, yeey! Men vi får satse på at det går seg fort til igjen.

Nå skal jeg gjøre meg klar til Kjetil kommer hjem, for da skal vi på butikken og handle lørdagsgodt og leie en film. Ønsker dere en fantastisk kveld videre, og spis masse godteri ;) Det skal jeg i alle fall!:D

Og tilslutt: Ta en titt innom her, Keth har en konkurranse gående der du kan vinne et iPhonedeksel fra Mirabling! Og ikke nok med det, men Eva Mariann har også en konkurranse på bloggen sin, som du finner her. Der kan du vinne et akebrett! Og her har Karoline er konkurranse verdt å se på! Klikker du her kommer du til en konkurranse som Ingeborg holder! Sjekk de ut da vel :D

Hva synes du om videoen? Hva skal du ikveld?

Stæsj til barnerommet

Siden dere ikke får se bilde av selve barnerommet enda, tenkte jeg å hvertfall vise dere litt av det som skal være på rommet hennes.


Disse fikk jeg da jeg var lita. Jeg måtte jo selvsagt klistre på klistremerker så det har jeg ikke fått vasket vekk enda. Jeg og mamma vurderer å male disse til noe ala Perfect Home- stil. Men de er jo fine slik de er også. Så vi får se. Hva mener du?


Vegglampe fra IKEA.


Eske til bunadsølv. Oppi der ligger både mitt og hennes sølv. Og en liten pyntekurv.


Et par små rammer som jeg enda ikke har fått satt noe bilde inni.
Denne lagde jeg på ungdomsskolen. Fikk 5- på den tror jeg, haha. I alle fall; jeg har lyst til å male denne også i Perfect Home-stil. Tror den blir veldig fin da.


Og denne stolen har jeg lyst til å male i Perfect Home-stil.


Søte sparegrisen hennes. Der putter vi penger på når vi har pantet flasker eller generelt når vi har kronestykker liggende.

Mesteparten av dette har vi fått av familie og venner. Det eneste jeg og Kjetil har kjøpt selv av dette er Ole Brumm-bildene og lampa fra IKEA. Da jeg lagde den kassa på ungdomsskolen var tanken egentlig å lage en putteboks. Jeg husker jeg hadde lyst til å lage en putteboks med bokstaver, altså navnet til den ungen som skulle få boksen. Jeg hadde jo ingen å gi den til, men det har jeg jo nå! Jeg hadde jo kunnet skjært ut bokstavene C A R I N A fra boksen, og brukt dem som treklosser til å putte nedi. Eller jeg kan være original og skjære ut forskjellige figurer. Eller jeg kan la den være slik den er nå. Ahh, vanskelig å bestemme seg. Er jo så mange muligheter, og det er bare fantasien som setter grensene.

Til slutt vil jeg informere dere om at Lydia har en konkurranse gående på sin blogg. Konkurransen finner du her, og du kan vinne en personlig almanakk. Lykke til dere som deltar! :)

Hva synes du jeg skal gjøre med boksen? Og skal de andre gjenstandene fra jeg var lita males eller ikke males?

Badebilder!

God morgen solstråler! Håper dere har en fin morgen. Snart helg og greier:D

Jeg startet dagen med å se gjennom bildene jeg tok fra Carinas kveldsbad igår, og hehe.. Det var et par fine grimaser der. Som jeg vil dele med dere :)


*Hyyyyl*


Det berømte skjeivsmilet


*Plaske plaske vaske bad*
Donald fjes eller?


Herlig å få "svømme" litt fritt også.


Haha, lurer på hva hun så her.


Hahahah... Vet ikke en gang hva jeg skal si om dette bildet!:pBle ikke så sur etter å ha kommet opp fra vannet nå som den forrige gangen jeg la ut bilder fra badingen, haha. Ble ganske mange bilder dette nå, men jeg klarer jo ikke å velge. Må innrømme at jeg er nok litt stolt over den fine jenta mi ♥ Kan ikke annet enn å smile når jeg ser på henne.

Nå skal jeg nok finne meg noe mat og sette meg ned og lese litt blogger tenker jeg. Jeg lastet ned Sims 3 i går så vi får se om det ikke blir litt husbygging og diverse etterhvert også. Dere må i alle fall ha en super dag!

Hva startet du dagen med?

Kosekveld hjemme med sykt barn

God kveld herlige lesere:) Håper dere har hatt ei fin helg! Det har vi hatt i alle fall, selv om ikke ting har vært helt tipp topp. Carina har ikke vært helt seg selv i kveld. Hun har sutret, skreket, vridd på seg og gnidd seg i øynene for at hun er så trøtt. Men sove? Neh:)

Det skjedde noe jeg ikke har sett eller hørt om før. Hun ble plutselig ildrød på det ene kinnet i tillegg til at hun ble kjempevarm på samme sted. Jeg søkte det opp på nett og fant ut at barn ofte blir røde og varme på det ene kinnet dersom de enten er forkjølet eller når det er tenner i anmarsj. Jeg kjente etter i munnen hennes, men det var fremdeles ikke noen tegn til tenner verken oppe eller nede. Hun har vært forkjølet og hostet en stund nå, men idag hadde hosten forsvunnet og hun virket mye piggere. Så jeg synes det er litt rart. Jeg tok temperaturen hennes og den var 38°C. Etter en liten stund ble det andre kinnet likens, og hun ble enda mer grinete. Hun sparket med føttene og stønnet og sutret på den måten som hun gjør når hun har vondt. Så det virker som om temperaturen hennes har steget litt til. Hun var jo trøtt som en dupp, men å sove i senga si ville hun i alle fall ikke. Og jeg ville ikke tvinge henne til å ligge der når hun er syk og har vondt. Etter mye kos og stell sovnet hun omsider i den elektriske vugga si på stua (Hva skal jeg gjøre når hun om 1kg blir for tung til den?!). Og der sover hun enda. Jeg vil jo ikke vekke henne, men jeg skulle så absolutt fått henne inn på rommet sitt. Kunne tenkt meg å finne senga snart jeg også, er helt utmattet, haha!

Vel, jeg skulle ikke sagt at hun sov, for da våknet hun så klart. Så da får jeg skrive mer senere. Tenkte å legge ut et bilde av det nye stuebordet jeg og Kjetil kjøpte oss idag, og skrive litt om en konkurranse jeg også vant idag :) Men det kommer en dag i morgen, får vi tro ;)

Ha en fortsatt fin søndagskveld dere!!

Kvelden i kveld

I kveld har jeg og mamma ryddet og vasket rommet til Carina, så nå ligger hun for første gang på eget rom. Snart på tide det når hun straks er halvåret. Det ble så koselig inne der att. Jeg har dessverre ingen bilder å vise. Jeg og Kjetil er egentlig ikke helt fornøyde med rommet enda. Vi ville egentlig male eller tapetsere før vi sa oss fornøyde, men så langt har vi ikke kommet enda. I tillegg tenkte vi å slenge noen wall stickers på veggen og litt slik.

Nå sitter jeg bare i sofaen og hører på at det knitrer i ovnen og på at Lykke snorker og bjeffer i søvne. Det er koselig det:) Siden jeg har ryddet og gått en del fram og tilbake mellom rommene idag verker så klart føttene mine. Jeg visste jo at det kom til å bli slik på forhånd. Men hva skal man gjøre? Slutte å leve? Neei, en får vel henrette en lege eller to så en blir forstått. At det ikke går an å ha det slik hver dag. Men jeg kan jo bare leve på paracet og ibux, spør legen. Joda, men hva gjør man når det ikke funker? Når man blir immun? Når skal leger bli forståelsesfulle og hjelpsomme? Mange spørsmål her nå, og alle spørsmålene forundrer meg like mye.

Vel, det var kveldens sutring. Kanskje jeg skal finne fram litt strikkerier og litt is. Lyder ikke dumt i mine ører:D Er vel ikke lenge før det blir natta for min del heller. For en gangs skyld prøve å legge seg tidlig. Dere får fortsatt ha en super lørdagskveld kjære lesere


Har ingen bilder å vise, så det får bli et av de to som betyr mest i verden for meg. Carina tre dager gammel

Hva gjør du i kveld?

Carina skratta skikkelig i går - video!

For første gang i livet sitt skratta Carina skikkelig uten at vi fysisk måtte borti å kile henne eller noe sånt. Haha, så gøy. Jeg og Kjetil tok med oss Carina og Lykke ned til mamma en tur i gårkveld. Lykke ble leken, så Kjetil ble med henne på gulvet og tulla fælt med henne. Plutselig, helt ut av det blå, begynner Carina å skratte. Vi alle sammen så rart på hverandre med store øyne, før vi brøt ut i latter alle mann. Da jeg begynte å filme, hadde hun allerede ledd lenge. Jeg tok opp to videoer, men klarte ikke bestemme meg for hvilken jeg skulle laste opp, så da ble det enkelt og greit begge to.

I kveld lagde jeg taco til Kjetil kom hjem fra arbeid kl 22, så nå har vi kost oss med god mat og levende lys. Lenge siden vi har hatt det så koselig. Carina sov da Kjetil kom hjem, og det var herlig. Jeg prøvde ut noe nytt da jeg la henne ikveld. Hun har blitt vant til å sovne mens enten jeg eller Kjetil står ved siden av henne, så nå vil hun jo ikke sove lenger om ikke vi er der. Vi har vært for svake for henne, og det har resultert i at vi hver eneste kveld står og vugger sprinkelsenga hennes. Når vi vugger henne, lukker hun øynene og er så fornøyd, mens når vi slutter å vugge storskriker hun så tårene hagler. Det går jo ikke an å drive på sånn! Så nå er det stopp. I kveld gjorde jeg det slik at jeg la henne, ga henne smokken, nusset henne på kinnet og sa god natt, og gikk ut av rommet med en gang. Hun begynte naturligvis å skrike, men jeg gikk ikke inn på rommet igjen før det hadde gått 5 min. Da gav jeg henne smokken, nusset henne på kinnet, sa god natt og gikk igjen. Igjen begynte hun å gråte. Seks turer med 5 minutters mellomrom måtte til før hun sovnet. Det vil si at hun ikke brukte mer enn 30 min på å sovne, og det er jo fantastisk! De siste dagene har vi brukt både én og tre timer på å få henne til å sovne. Så det som gjelder nå er å holde seg hard, uansett hvor vondt det er å høre på at hun skriker. Det er alt utenom lett, men det må til.

Jeg har også vært flink å bakt mer brød ikveld. Dette er tredje gang jeg prøver, men de blir fremdeles flate. Jeg vet ikke hva jeg gjør galt, eller hva brødene gjør galt. Men det er vel det samme det, de er jo fantastisk gode likevel, om jeg må si det selv.


Før heving


Etter heving


Før ny heving og steking


Ferdig

Så nå skal jeg snart ta kveld, eller natt (?), med god samvittighet :) Dere får ha en fantastisk natt videre, kos dere!

Hva synes du om videoene? Hva har du gjort ikveld?

Carina har fått seg "hest"!
Legg merke til venstrefoten. Har da stil kan du skjønne!


Så blid :)


Og litt tuppete :D

Carina er så fascinert av Lykke at det ligner ikke noe. Hver gang hun ser Lykke er det ikke noe som kan få øynene hennes av henne. Hun elsker å ta i pelsen hennes, for ikke å snakke om å klype ørene og snuten hennes. Hun strekker ut armene og skal borti hele tiden. Når de ligger på gulvet sammen, ruller hun alltid etter Lykke. Men det er jo ikke bare Carina som er fascinert av Lykke, det er jo også omvendt. Lykke elsker å ligge sammen med Carin på gulvet, og vil helst ligge med hodet sitt oppå magen hennes.

 
Bestfriends for ever

Er barnet ditt også fascinert av dyr? Har du dyr som er så glad i det nye familiemedlemmet?

Glad :)

Nå er mamma og pappa fornøyd med lille jenta si ja :) Det virker som om det har hjulpet å stå opp senest 10 hver dag. Dette er jo bare den tredje morgenen, men det har funket som bare det hittil. Carina har sovnet hver kveld mellom 21 og 22, så det tar jo litt tid å sovne, da vi legger henne rundt 20:30. I natt våknet hun to ganger; en gang 03:30 og en gang 05:30. Da ga jeg henne smokken og hun sov videre begge gangene. Det har variert litt, men hun har våknet alt fra mellom 08 til 10, og det er jo perfekt. Håper bare det fortsetter slik. Er forberedt på at det kan fort kan snu, men det får vi ta som det kommer :)


Flinke jenta vår

Ha en fantastisk dag!! :)

Denne morgenen

Idag våknet Carina for første gang 05:30, og da hadde hun sovet fra rundt 22:30. Så da la jeg henne i senga mi og ammet henne. Så sov vi videre til Kjetil kom hjem 06:30. Da prøvde jeg å legge Carina i sin egen seng igjen, og da sov hun til 09:50. Da hadde jeg normalt sett kommet til å lagt henne på puppen i senga og sovet videre igjen, men nå er det stopp. Vi får prøve å komme oss opp tidligere om morgenen, så kanskje hun får sove bedre om kvelden og natten. Jeg får tåle å vandre litt i koma.

Så jeg og lilletuppa stod opp 09:50:) Det er tidligere enn på lenge. Morgengrøten og puppen er inntatt, så nå sitter vi og ser på barnetv og koser oss. Carina sitter og hyler og ler til TV'en, mens jeg sitter og gomler på frokosten min:Hjemmelaget brød med makrell i tomat og majones. Og selvsagt et glass med iskald melk :) Forresten; ikke le av brødet mitt. Det fikk ikke hevet sikkelig.

Hva gjør du på denne morgenen?

Urolig nattesøvn, hvorfor?

Den siste uka i alle fall har Carina sovet veldig dårlig om natta. De siste månedene har hun blitt veldig var, så hun våkner av den minste lyd, som for eksempel lyden av at en står og kler av seg om kvelden. Nå skal det ikke en gang så mye til.

Vi bruker å gi henne kveldsgrøten hennes mellom 20:30 og 21:30 (avhengig av når hun blir trøtt), rett etterpå tar vi kveldsstellet, og til slutt ammer jeg henne på senga med lyset av. Hun er altså alltid god og mett når hun legger seg. Som oftest er hun i seng til klokken er 22, senest. Nesten uten unntak er det skriking i det samme vi legger henne, men det går som oftest over etter et par minutter. Det er senere, kanskje etter en time eller to, at hun våkner til og raseriskriker. Det kan vare et par timer, litt sånn av og på. Når den skrikingen er over, sover hun en times tid til før hun igjen våkner. Da er det nok å gi henne smokken så sovner hun igjen med en gang. Helt til neste gang hun våkner. Da er det å gi henne smokken igjen, og hun er borte på under ett sekund. Dette skjer flere ganger i løpet av natta.

Det jeg lurer på er hvorfor. Hvorfor våkner hun igjen, når det ikke er noe å våkne av, som lyder o.l? Hun var aldri slik før. Da sov hun like tungt uansett hvor mye bråk det var rundt henne. For ikke snakke om at hun sov hele natta gjennom uten å våkne en eneste gang. Det virker jo som om hun ikke får den "tungsøvnen", men at hun bare sover lett. Det kan da umulig være noe kvalitet på den søvnen hun har da?


Har du noen ide på hva det kan være, og om det er noe vi kan gjøre for å få henne til å sove bedre?

Carina skremte meg i natt

Herregud som jeg skvatt da jeg gikk og la meg i natt! Kjetil la seg i 23-tiden, mens jeg ville sitte oppe litt lenger. Jeg satt nede sammen med mamma og bare snakket, og 01:30 gikk jeg for å legge meg. Hver gang jeg kommer inn på rommet og skal legge meg, sjekker jeg alltid Carina før jeg hopper i sengs (ja, hun ligger fremdeles inne med oss).

Hun bruker som oftest å ligge slik:

 

Men i natt lå hun med hodet rett nedi puta med den ene armen gjennom sprinklene på sengen. Jeg skvatt så fælt, jeg tenkte ikke en gang. Jeg bare kastet meg over henne og prikket henne på ryggen så hun våknet. Jeg prøvde å få henne til å ligge på ryggen, men hun nektet. Uansett hva jeg gjorde, om jeg "holdte henne fast" eller støttet opp med dyna rundt henne, så kom hun seg over på magen igjen.

Jeg var livredd for at puta hadde kvalt henne, men jeg var sikkert bare overredd. Jeg fikk jo ikke tatt bilde av henne slik hun egentlig lå, siden jeg vekket henne. Hun hadde ikke hodet vendt mot siden, men ansiktet rett nedi puta. Hun er over 5 måneder, så jeg vet ikke om det er noe fare jeg? Det ble likevel til at jeg fjernet hodeputa hennes.

Har du opplevd å skvette slik før? Trenger jeg å bekymre meg om hun ligger slik?

Juleferien er over

Da var juleferien over for vår del også. Det eneste som minner om jul nå er julepynten som ennå er framme og det hvite tykke teppet som har lagt seg ute. Kjetil har begynt på arbeid igjen, og det var så klart formiddagsskift han startet på. Stakkar, det tror ikke jeg at jeg hadde klart etter en så lang og usunn juleferie! Kjenner det skal bli godt å få han hjem igjen ikveld, er så tomt og stille i huset når han ikke er hjemme. Som oftest har jeg hendene fulle, men i dag sover både Carina og Lykke tungt og godt, så jeg sitter og koser meg med litt strikking under et godt og varmt pledd. Det er deilig å ha litt tid der man kan slappe av og slippe å tenke på noe som helst:)

I går ble jeg ferdig med det ene strikkeprosjektet mitt, men jeg ble ikke helt fornøyd, så nå sitter jeg og finpusser litt på "mesterverket" mitt i håp om at det skal bli finere etterhvert. Kjenner det er litt slitsomt å være perfeksjonist til tider. Blir da aldri ferdig skal man drive på sånn! Men jeg håper jeg blir ferdig i løpet av dagen, da kommer jeg til å legge ut resultatet her. Får se hvor medgjørlig lillemor er i dag.

Ha en fortsatt fin dag!

Har du kastet ut julen enda?


Carina noen dager gammel

Pakke i posten + syting

I dag ble jeg vekt av mamma da postmannen kom på døra og skulle levere ei pakke til meg. Jeg skulle få lov til å sove lenger idag, så Kjetil tok med seg Carina da han stod opp. Jeg ble lettere irritert da jeg fikk vite at mamma ikke fikk kvittere for meg, da hun og Kjetil kvitterte for meg tre ganger rett før jul...med samme postmann.

Så det var altså den søvnen! Carina har vært umulig de siste nettene, men i gårkveld sovnet hun faktisk ganske fort. Det straffet seg sikkert, for da skulle jenta som til vanlig sover fra 22 til 09, plutselig ha mat kl 03, 06, 08, 09 og 09:30. I tillegg har hun skreket hele de siste dagene og det er ganske slitsomt. En blir jo så sur selv også når en ikke vet hva en skal gjøre og en har hodepine fra en annen dimensjon. Og ikke nok med det. Fikk brystbetennelse for et par dager siden. Lå og frøys med pledd foran ovnen i 27 varme inne på stua. Følte meg mørbanka, ikke en eneste muskel i hele kroppen var god. Jeg nøs, var tom for energi og klarte såvidt å løfte på Carina. Det var ikke så godt å amme henne da, men jeg gjorde det så mye og ofte jeg kunne. Det virker som om det lønte seg, for nå har det heldigvis begynt å gi seg. Men det stopper jo heller ikke der:) Har for tiden ikke én, ikke to, men tre visdomstenner som sakte, men sikkert graver seg vei ut av hula si, og en kan jo si det slik da, at det kjennes. *Pustepause* Daa tror jeg at jeg har fått tømt meg. Liker ikke å syte til dere, men akkurat nå gjorde jeg det likevel :)

Tilbake til pakka jeg fikk idag. Det er noe jeg har hatt lyst på lenge, men det har vært for dyrt for meg, så jeg har ikke tatt meg råd til å kjøpe det før det kom på tilbud. Da måtte jeg bare!Et mykt og deilig pledd med navn, fødselsdato, klokkeslett, tyngde og lengde. Er kjempefornøyd med resultatet:) Jeg bestilte det forresten fra pledd.net. I dag bestilte jeg enda en ting som forhåpentligvis snart er på tur til min postkasse, tihi:D

Carina sovnet nå etter 1 1/2 time med raseriskriking i senga si, så nå tenker jeg at jeg avslutter her og går og legger meg jeg også. Dere får ha ei fortsatt god natt! Jeg kommer til å skrive så fort jeg får tid, men som jeg tror jeg har fått fram i løpet av dette innlegget, så har jeg ikke så mye ledig tid lenger. Men det blir nok bedre :)

Hva synes du om pleddet? Noen som kan gjette hva jeg har bestilt?

Første julen!

Dette var en spesiell julaften for oss. Forrige jul visste vi at jeg nylig hadde blitt gravid, mens nå var gulljenta med og feiret sammen med oss. Det var koselig det! Kjenner jeg gleder meg masse til neste jul når hun skjønner litt mer av alt. Både Carina, jeg og Kjetil fikk veldig mye fint, aldri vært så mye gaver før tror jeg! Slenger med noen bilder fra kvelden :)


Meg og Carina før middagen


Stua klargjort til en fantastisk kveld
Kjetil og meg


My everything
Det var godt med litt mat på senga etter en lang og innholdsrik dag!


Her er det jeg og Kjetil fikk. Vi fikk noen klær og sko også som jeg ikke har fått tatt bilde av enda.

I tillegg til termodress fikk Kjetil også en annen "gave" med meg, som ligger sensurert nede i høyre hjørne. Det er noe jeg ikke ønsker å dele enda, men er det noen som kan gjette hva det er? ;)


Denne råstilige klokka var vi også så heldige å få.


Her er det Carina fikk. Hun er så heldig som får så mange fine ting, og etterhvert skal hun få lære at det ikke er alle barn som er så heldige...


Synes ridebuksa var såå stilig! Visste ikke at de fantes i så små størrelser en gang jeg.

Jeg må bare få takke for en fin kveld og ikke minst takke for alt det vi fikk. Håper alle hadde en fin dag igår. Midt oppi all kosen gjør tanken på hvor heldige vi er, meg nesten kvalm. Vi sitter med så mye mat og diverse andre ting at det tyter ut av ørene på oss, mens mange andre er både hjemløse, matløse og foreldreløse. Det er ikke mye det hjelper, men mine tanker gikk og går til dem.

Hadde du en fin julefeiring?

4 måneder er gått

Carina har idag levd fire måneder av sitt liv. Det er skummelt å tenke på hvor fort tiden egentlig går. Det er vel ikke lenge til vi blir nødt til å kjøre henne ut på fest tenker jeg. Koselig er det i alle fall, å se hvordan hun blir mer og mer bevisst på alt, og ikke minst det å se at hun vokser, trives og har det bra :)

Jeg og Kjetil tok med oss Carina på helsestasjonen idag for å måle og veie henne, og hun har nok en gang lagt på seg nesten 1 kg i løpet av én måned.

Lillegull har blitt 6660 gram, og da hun kom til var hun bare 2850 gram. Tenk på det da! Hun er også blitt 62 cm lang, noe som vil si at hun har vokst 2 cm den siste måneden.


Vi likte ikke helt å bli målt så da ble vi veldig lei oss.


Dumme målebenken!

Senere på kvelden fikk vi besøk av Cathrine (tremenningen min), Stian og lille Oliver. Vi koste oss med lasagne, brus og TV, mens de små koste seg på babygymmen :)De er så herlige sammen :)

Nå skal vi straks finne sengen, så dere får fortsatt ha en fin fredagskveld!

Hva har du gjort idag? Hvor tung og lang var din baby fire måneder gammel?

Kveldskos

Kveldskos i badekaret :) Tror bildene sier sitt.


Gladjenta som koser seg så når pappa er med og bader


Stolt pappa 
Da var vi ferdige


Godt å få tullet seg inn i håndduken.


Heii pappa:)


Og der ble vi sure fordi vi vil bade mer. Hver eneste gang :)

Badenymfa vår

Liker barnet ditt å bade?

Snø for første gang

2. desember så lille Carina snø for første gang i sitt liv:D Da måtte vi selvfølgelig ta oss en liten tur ut for å hilse på den og ta noen bilder.


Goddressen har kommet på!


På benken satt hun fint, haha.


Liker stilen hennes.


Lykkejenta ville også ut å hilse på snøen.


Utsikten fra trappa vår.

Det var med vilje at jeg ikke tok på henne votter, ville at hun skulle ta på snøen og kjenne hvordan den var. Tror det var litt rart for henne, alt var jo plutselig så hvitt. Så ut til at hun koste seg de få minuttene vi var ute hvertfall. Gleder meg til hun begynner å skjønne hva det er og vi kan kaste snøballer og lage snøengler jeg :D

Har snøen kommet der du bor?

Dagens middag!

Ikveld skal jeg og Kjetil lage oss grillspyd med diverse godt på:D Det er kjempeenkelt og for ikke å snakke om godt!Her har jeg skjært opp kyllingfilet, ytrefilet av svin og storfekjøtt, så nå skal det få stå og godgjøre seg litt til Kjetil kommer hjem om et kvarters tid. Da blir det å steke kjøttet, skjære opp løk og diverse grønnsaker og salat, og hive hele greia inn i ovnen. Bare så synd at mitt spyd blir en del amputert på grunn av amming. Men det tar jeg igjen senere ;)

Kjetil har også med seg noe hjem når han kommer:D Hva kan det være?

Hva spiser du ikveld?

Verdens heldigste!!

For et par dager siden kjøpte Kjetil julegave til meg. Han har snakket mye om den og sa at han gledet seg til å se meg åpne den. Jeg var såå nysgjerrig på hva det var at jeg visste i grunn ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det er det flere grunner til. For det første sa han at han måtte få hjelp av sin mor til å pakke den inn. Jaha, tenkte jeg, hvorfor skulle det være nødvendig. Jeg fikk svaret da de kom hjem med den. Den var jo gedigen og kjempetung! Jeg hadde hatt en mistanke om hva det var tidligere, men da jeg så størrelsen på pakken skjønte jeg at det ikke kunne være det jeg hadde trodd. For det andre sa både mamma, svigermor, Kjetil, rett og slett alle sammen, at jeg burde åpne den nå med en gang. Jeg fikk egentlig ikke lov til å vente til julaften med å åpne den, selv om det var det jeg hadde mest lyst til. Jeg spurte fortvilet om hvorfor jeg burde åpne den nå, er det så viktig liksom? Jeg fikk beskjed om at det kom til å bli mye arbeid med den og at julaften ikke var det rette tidspunktet å drive på med den greia. I tillegg sa Kjetil til meg at dersom jeg bestemte meg for at jeg ville åpne den før julaften så kom han til å ringe til sin mor, sånn at hele familien hans skulle komme å se meg åpne den. Hvorfor i alle dager skulle DET være nødvendig da, tenkte jeg.. Ikke rart jeg ble nysgjerrig!! Dessuten hater jeg tilskuere når jeg skal åpne pakker.. :p

Tankene svirret fælt, og jeg ble bare mer og mer nysgjerrig. Det ble til at de fikk overtalt meg til å åpne den 1. desember, selv om jeg egentlig var fast bestemt på å vente. Det var en pinlig stund da mamma, Kjetil, svigermor, svigerfar, ene broren til Kjetil, for ikke snakke om lille Carina og Lykke, satt og så på at jeg skulle åpne den gava. Med tanke på at alle ville se det, trodde jeg nesten at det var noe som skulle ta livet av meg oppi der. Det første jeg ser når jeg åpner er mange godteristaver formet som hjerter. Det var jo greit nok, de tok ikke livet av meg for de var teipet fast til pappen og satt bom fast. Det samme gjaldt melkesjokoladeplata. Alle humret og lo. Oppi den lille pappesken lå den en godteripose, og den var også fredelig av seg. De lo fortsatt. Jeg fortsatte nedover og fant ei lita bjelle med hjertehåndtak på, som i ettertid ble svært populær til Carina. De lo enda mer. Lenger ned i den store pappesken lå det sikkert hundre håndklær. Jeg løftet vekk femti av dem og fant enda ei pakke. Nå lo de hvertfall. Den var innpakket så jeg så ikke hva det var. Jeg tok den ut og var nesten helt sikker på at jeg faktisk hadde tippet rett fra begynnelsen av. Etter å ha fått av litt av papiret ser jeg det står HP på pappesken. Da skjønte jeg at jeg hadde rett. Min kjære er ikke tam.

Han hadde kjøpt en PC til meg!! Jeg fikk sjokk, jeg klarte ikke si noe, jeg bare vekslet mellom å stirre på PC'en som jeg hadde i hendene mine og på Kjetil som stod foran meg. Jeg hadde vært foruten PC siden juli, så jeg har hatt litt dårlig samvittighet for å ha brukt Kjetil sin så mye og lenge. Nå skulle jeg slippe det mer, sa han. Jeg bare stod der og strakte ut armene mine, og han gikk inn i dem og holdt rundt meg. Jeg hvisket tusen tusen tusen takk og han sa at jeg fortjente det. Det kan jeg ikke forstå. Jeg har ikke gjort noe som kunne "gjort" at jeg fortjener en gave av den sort.

Jeg er så heldig, og jeg er så takknemlig. Vil du skal vite det vennen. Elsker deg :)


:D

Har du fått noen førjulsgaver?

*Venter*

For et par dager siden bestilte jeg meg noe, så nå venter jeg i spenning på å få hentelapp i posten. Håper den kommer i morgen. Gleder meg!!

Hva tror du det er? Venter du på å få noe i posten?

"Status"

I dag begynte vi for fullt med rutiner og det funker jo kjempebra!! Er så fornøyd at jeg tror det nesten ikke selv en gang.

Vi stod opp 09:30, mot fra ellers 12:00-13:00, og jenta var blid så og si hele dagen! Litt skrikerier er det såklart, men det skal det være. Det er jo deres måte å fortelle at de er misfornøyde på, og det hender rett som det er at en selv er sur også.

Så i løpet av denne dagen fikk hun grøt to ganger, mot fra normalt én gang, hun hvilte og sov over 1 time hele tre ganger, mot fra normalt ingen, og i tillegg avsluttet vi dagen med en halvtimes trilletur. Jeg la henne 23:24 for å være presis, og da sov hun innen klokken var halv!!:) Er imponert over lille jenta vår, dette er tredje kvelden hun sovner uten å protestere og "diskutere" i timesvis.

Er så klart forberedt på at dette kan snu, så jeg har ikke så store forhåpninger for neste dag da kan en si, men tar heller hver positive ting som skjer etter hvert som en bonus. Det ser lovende ut, men det er utrolig hvor fort ting kan snu seg, det har vi fått erfart.

Men nå skal jeg være flink å legge meg jeg også, så kanskje det blir litt lettere å stå opp om morgenen.. Det var helt sinnsykt vondt å komme seg opp idag, men det er vel fortjent når en ikke klarer å legge seg før 3..(?)

Dere får hvertfall ha ei god natt allesammen!:)


Nydelige jenta vår

Rutiner!

Vi har slitt leenge med å få lille Carina til å sove om kveldene og det tar på siden hun nesten ikke sover om dagene heller. Hun er veldig "svingete" og en kan si det slik at det er hun som har bestemt alt selv; når hun vil sove, når hun vil spise og ikke minst når hun vil skrike. Om jeg prøver å legge henne mellom 20:30 og 21:00 så er hun våken og skriker til 01:00 tiden. Siden hun sliter oss helt ut om kveldene, kommer vi oss heller ikke opp om morgenen da vi er så trøtte. Hun bruker å våkne i 07:00-08:00tiden, avhenger litt av når hun sovnet på kvelden. Når hun da våkner legger jeg henne på puppen i senga vår og mens hun spiser sovner jeg igjen. Når hun er ferdig å spise sovner også hun igjen. Da sover vi som oftest til 12:00, og det er jo helt feil.. På tide å gjøre noe!

Jeg har alltid hatt i tankene at rutiner er lurt å få inn, men jeg har rett og slett ikke sett meg mål på å begynne med det siden hun har vært så vrang og "selvbestemt". Men lørdag, et par dager siden, var jeg flink og satte jeg meg ned og skrev ned ei dagsplan med klokkeslett for alt. Hvis hun blir vant til rutiner så kanskje alt blir mye lettere for oss også:) Det er jo verdt å prøve!

Slik ser plana vår ut:

09:00: Stå opp. Gi grøt og amme etterpå.
12:00-14:00: Amme, deretter sove i vogna si ute.
15:00: Amme.
18:00-19:00: Amme, deretter sove, helst på rommet sitt.
21:00: Amme, deretter trille 30 min på tur.
22:30: Gi grøt, stelle og amme.
23:00: Sengetid.

Jeg begynte så smått allerede samme dag som jeg laget lista, for å begynne å venne henne på forandringene, og det fungerer jo kjempefint! Jeg er såå fornøyd. Jeg la henne 23:00 og 23:10 sov hun!! Det er store saker til henne å være. Det er så deilig å kunne ha litt igjen av kvelden selv etter at hun har lagt seg. Det er så stille og fredelig. Hun var jo like flink ikveld også; la henne 00:00 og hun sov ti minutter senere:) Jeg er så glad, dere tror det ikke!

Så nå skal jeg spise litt og legge meg med et stort smil om munnen:) Gleder meg til å komme skikkelig i gang fra i morgen av! Så dere får ha ei god natt alle sammen, sov søtt! :)


Lille leoparden min og Lykke mi ♥ Dressen lyver veldig, hun er ikke så stor;)

Noen som kjenner seg igjen? Hvilke rutiner har du for ditt barn, og hvordan fungerer det? Eller kanskje du ikke har rutiner?

Bildedryss

Siden jeg ikke har vist frem så mye av den nydelige jenta vår enda så tenkte jeg å vise frem noen bilder fra sykehuset og helt fram til nå:) Rart å tenke på at prematurbleier og str. 44 en gang var for stort.

Hva synes du?


Takk for sist!

Hei igjen! Begynner å bli en god stund siden sist jeg la ut noe nå. Kjenner jeg får dårlig samvittighet når jeg ser hvor mange som har vært innom bloggen min hver eneste dag, uten at jeg har kommet med noe nytt. Derfor er jeg nødt til å takke de tålmodige sjelene som har fulgt med, og samtidig beklage for at jeg ikke har gitt noen lyd fra meg. Veldig mye har skjedd i det siste, og jeg ønsker å fortelle om alt som har skjedd, litt etter litt.

Hele denne "pausen" startet med at dataen min krasjet IGJEN, og jeg fikk den aldri til igjen. Da ble jeg jo pc-løs og fikk ikke skrive mer om jeg så ville. I tillegg skulle jeg og Kjetil være effektive og pusse opp badet, barnerommet og den ene gangen vår. Det var da under åtte uker igjen av svangerskapet så vi hadde ikke så veldig lang tid på oss dersom vi skulle være ferdig i god tid til fødselen. Vi skulle rive av gammelt gulv, legge nytt gulv, male tak, vegger og gulv der det ikke skulle være belegg, i tillegg til at vi skulle kjøpe ny innredning til badet og barnerommet. Vi fikset maling, gulvbelegg, tok to turer til IKEA i Trondheim og stod på som noen tullinger begge to. Da det var igjen én eneste dag med arbeid, bestemte lille jenta vår seg for at hun skulle ut, og dermed ble det fødsel på meg og Kjetil, mens våre to kjære mødre og kommende bestemødre stod på for å få det ferdig til vi kom hjem igjen. Det spørs om hun ikke tålte all den jobbinga dag ut og dag inn med tanke på at hun kom én måned for tidlig. Det var jo travle dager, men jeg stortrivdes med å kunne bevege meg såpass mye. Skal se om jeg finner igjen før-og-etter bildene av oppussingen, det var jo tross alt meningen å blogge om det før pc'en krasjet...

Jeg har så mye jeg skulle ha delt, men jeg tenkte å ikke skrive så alt for mye akkurat i dette innlegget. I går skrev jeg fødselshistorien min, og den tenkte jeg å dele dersom det skulle være interesse for det. Jeg har også klipt meg, bleiket håret og begynt med briller, så nå for tiden er det jo ingen som kjenner meg igjen lenger! Så det blir nok et før-og-etter bilde av det også. Søndag som var ble lille jenta vår døpt, så det blir det nok et lite innlegg om.

Det var vel i grunn det meste, så da får vi se når jeg kommer med neste innlegg. Litt vanskelig å si i og med at jeg ikke har pc lenger. Men det kommer:) Nå er det på tide at jeg hopper til sengs også. Carina har allerede sovet 3 timer, og det er ikke mer enn 4 timer til Kjetil kommer hjem fra arbeid heller :)

Dere får ha ei fortsatt god natt :)

Eksamen!

I går ble jeg ferdig med alle de fire eksamene mine, wee :D Jeg har vært oppe i norsk hovedmål, norsk sidemål og økonomi i skriftlige fag, og historie i muntlig. Jeg er så lykkelig for at jeg nå er ferdig med 13 år på skole og kan komme i gang med livet mitt. Det føles helt utrolig!

Karakteren i muntlig fikk vi samme dagen som vi hadde eksamen, så det er altså tre eksamenskarakterer jeg må vente en stund med å få vite. Jeg er så spent på dem at det er helt vilt. *Krysser fingrene for best mulig resultat*

Og nå er det langhelg i tillegg:D Det jeg feiret med, og startet langhelga med, var å sove 15 timer.. ^^ Og stakkar Kjetil som skulle på formiddag fikk bare sove 3-4 timer! Jaja, det er forskjell på folk. Men nå skal jeg nyte resten av kvelden sammen med min kjære som akkurat kom hjem fra arbeid♥

Får se om jeg ikke kommer med en ukesoppdatering i løpet av kvelden! Er tross alt 27 uker idag♥

Ha en kjempefin kveld videre alle sammen, ikke drukne!!

Milkshake!

I går prøvde jeg og Kjetil å lage sjokolademilkshake, noe som var forbløffende godt til å være så forbløffende enkelt! Vi gjentok det nå i dag, med noen få justeringer og resultatet ? Even better!

Ingredienser (4 store glass):

- en stor klump vaniljeis, ca 1 liter
- en god slump h-melk, ca 0,5 liter
- 3-6 spiseskjeer oboy (alt ettersom hvor sterk man vil ha den, vi brukte 6, noe som var litt mye)

Og resultatet ble dette:

Dette er noe av det beste jeg har smakt av selvmekka milkshake, eller milkshake i det hele tatt faktisk! Meen om det er så sunt.. Det er en annen sak. Men en gang i blant må det være lov å unne seg selv litt ekstra :)

Hvis dette inspirerer noen i å prøve nettopp dette håper jeg det smaker og at det er verdt forsøket :D Men når det er sagt er det nok mange av dere som allerede har prøvd det, og at det bare er jeg som har vært treig til å prøve det ut ^^

Men nå skal jeg og min kjære finne sengen og sove godt fram til 07:10 i morgentidlig. Vel, i alle fall PRØVE å sove! Nå er dagen kommet når vi endelig skal reise til Molde å få se lille vennen vår <3 Så må jeg få minne om gjettekonkurransen jeg skrev om i forrige innlegg. Ikke for sent å tippe enda, og heller ikke for sent utpå dagen i morgen!

Ha ei god natt, DET tror jeg vi skal ha!! :)

Q: Har du tips til ekstremt gode milkshaker eller andre lignende drikker? :)

- Lindz

Var du med...

... på Earth Hour? Det var i alle fall jeg! Synes det er trivelig å sitte med talglys og levende lys på veggene. Mye heller det enn det vonde taklyset som bare gir meg hodepine! Sitter uten lys enda, og godt er det :)

Men nå begynner jeg å bli trøtt, så spørs om ikke jeg skal gå og legge meg. Bare 3 timer til Kjetil kommer hjem fra jobb også<3 Den siste timen her nå må jeg si gikk fort :D For dere som ikke har automatisk tidflytting på klokker, husk å flytte tiden en time fram ^^

Tror det er flere som begynner å bli trøtte, for nå snorker det godt bak meg her.. Lurer på hvorfor...

God natt alle sammen! Sov trangt :)

- Lindz

Klar for russetid :D

Jeg blir jo ikke i stand til å "ta den helt ut" i russetida, men jeg skal da kose meg fordi jeg! Jeg lovte vel at jeg skulle legge ut bilder av russeklærne mine i løpet av helga også, så da får jeg vel gjøre det da :)Siden jeg handlet over 1 500 kr, var jeg så heldig å få med denne norgesbagen gratis ^^Diverse strykemerker, dåpsattest, russehits, solbriller, fløyte, nøkkelreim...
800 russekort må vel være bra :)Dette var vel alt utenom russelappen som jeg ikke har fått enda! Er kjempefornøyd med klærne mine, de er kjempegode og passer perfekt :D Gleder meg til å begynne å bruke dem:) T-skjorta kommer nok til å bli liten etterhvert, for den passer perfekt til meg slik jeg er nå.. :p Er forresten 18+0 uker idag :) Satser på å legge ut nytt bilde og en oppdatering om det imorgen.

Men nå skal jeg sette meg i tenkeboksen for å finne ut hvordan jeg skal tilbringe denne lørdagskvelden, so I'm out!

Q: Hva synes du om klærne / tingene?
Q: Er du russ i år?:D

- Lindz

Yes! :D

Fikk ENDELIG russeklærne mine idag, så i dag har jeg vært i godt humør kan en si :D Synes mesteparten av klærne virket altfor store da jeg tok dem ut og fikk sett på dem. Da jeg prøvde dem derimot, var jeg glad for at de ikke var noe mindre. Jeg hadde jo tatt med i beregningene at jeg kommer til å være en vandrende bolle under russetiden, så som sagt; bra de ikke var noe mindre:)

Får se om jeg kaanskje legger ut bilder i morgen eller i løpet av helga, nå skal jeg nemlig se film sammen med min kjære, og etterpå finne senga:) En skoledag igjen, og så er det helg igjen!:) Tenk at neste fredag skal vi til Molde på ultralyd!! Gleder meg som en liten unge, men har en stygg mistanke om at tiden kommer til å gå utroolig seint fram til da!

Men nå begynner "The other guys", så god natt :)

Q: Har du sett "The other guys"?

- Lindz

Trasig start på dagen

I går våknet jeg 08:30 av at telefonen min ringte. Jeg fikk til slutt tatt den, etter å ha strevd meg gjennom det å våkne fra koma. Det var naboen som ringte, og det han startet med var "God dag. Du, den minste hesten deres...", og allerede her trodde jeg at den hadde kommet seg ut av innhegningen og gått bort til hagen hans. "... ligger under gjerdet helt urørlig." Der tok jeg feil. Jeg takket for at han sa fra, la på, kledde på meg raskere enn noen gang, og som den gravide kvinne jeg er; løp på badet for å tisse. Det siste jeg gjorde før jeg kom meg ut var å vekke mamma og si at vi hadde fått en litt trasig beskjed om en livløs hest blant flokken, og at jeg og Kjetil var på tur ut for å se.

Kjetil var allerede borte ved Lotte som satt fast under gjerdet på ridebana, for andre gang da jeg kom ut. Han skjønte fort at han måtte tilbake til garasjen og hente ei sag første gangen han var borte ved henne. Jeg løp så fort jeg kunne bort til henne, og så at Kjetil sto og sagde som en tulling. Jeg satte meg med en gang ned ved hodet hennes og prøvde å roe henne ned, men hun hyperventilerte ille. Ellers når hun bare ligger på beitet, er hun en av flere i flokken som ikke tåler at folk kommer bort til henne. Jeg begynte å bli nervøs for at hun skulle skade seg i og med at hun lå og sprellet som en halvdød fisk. Hun roet seg etterhvert flinke jenta, men Kjetil slet med den veldig ukvasse saga. Han kastet den fra seg og sparket gjerdet rett av i stedet. To plasser måtte han sparke av. Det var da hun ikke lenger hadde et gjerde som presset henne ned mot bakken, og da hun prøvde å komme seg opp, at vi skjønte at hun delvis hadde frosset fast til bakken.

Hvordan gjøre dette uten å ødelegge mer enn å hjelpe? Selv en liten hest på litt over meteren er ganske tung å drive og flytte på. Hvertfall når den i tillegg er frosset fast. Lotte hadde framparten sin på utsiden av innhegningen, mens bakparten var inne i innhegningen. Det vil si at vi var nødt til å vri bakparten hennes ut, rundt pålen. Må si jeg følte meg ikke helt sikker da jeg sto ved bakparten hennes og skulle til å skubbe. Hun hadde begynt å sprelle igjen, og et spark kunne ha utgjort en del. Men det eneste vi tenkte var at nå får det bare gå som det går. Etter mye snakk og forsøk på å få vridd hesten rundt pålen og vekk fra gjerdet, fikk vi det da til. Jeg løp inn i stallen for å hente en grime, og fikk den etterhvert på henne. Det var ikke snakk om at hun kom seg opp uten hjelp, uansett hvor mange forsøk hun la i det. Etter hvert fikk vi henne opp, og jeg må få si at hun minnet meg om en godt nede på flaska. Hun hadde ligget på venstresiden sin i flere timer, og da hun reiste seg opp og skulle til å gå, var det bare en vei hun sjanglet.

Da vi fikk henne inn, hentet jeg litt rundball og vann til henne. Hun var helt forfrossen så jeg la på henne et dekken. Hun skalv og ristet som aldri før, og jeg hadde mest lyst til å ringe til dyrlege for å få noen tips til hva vi burde gjøre. Mamma mente vi burde se det an et par timer. To timer senere hadde hesten det bra hun, og litt senere på dagen slapp vi henne ut igjen til resten av flokken, med både fleece- og termodekken på. Uansett hvor godt det gikk i dette tilfellet, kommer jeg alltid til å være en fan av prinsippet "ring heller en gang for mye, enn en gang for lite".

Hun var totalt klemt og presset nedtil bakken, så hvordan hun havnet i den situasjonen i det hele tatt fatter jeg ikke.

- Lindz

Vinterferie; check.

Akkurat nå sitter jeg og tenker tilbake på ferien som nettopp var. Ferier er på en måte et check-punkt for meg, det er liksom som å komme seg over ei kneik, og da er det så mye bedre å komme tilbake og starte på igjen etter noen dager "off" også. Nåværende status: ett skritt nærmere påskeferie, ett skritt nærmere russetid, ett skritt nærmere eksamener, og ikke minst ett skritt nærmere skoleslutt og status som "tjukkebollefeita".

Ferien tilbrakte jeg for det meste på vannretten, ikke sjokkerende. Ellers bestod ferien av en grilltur oppi Hafjell, litt shopping, besøk, brodering, spill og bikkjebading. Vi var altså i Øyer, mitt hjemsted, hele ferien:) Er så ufattelig glad i huset vi har der, skulle nesten ønske at jeg bodde der fremdeles:)

Da jeg, Kjetil, mamma og guttene var i Hafjell, grillet vi sammen med et par slektninger av oss. Trivelig! Lykke var med, og dette var nok den første gangen hun har sett så mange mennesker, og så skumle maskiner og greier. Må si hun tok det ganske fint! Virket som om hun koste seg minst like mye som oss andre. Hun ble heller ikke mindre fornøyd da hun fikk et par pølser med lompe av meg. Prøvde å få et bilde av den hysteriske morsomme slafsinga, men pølsa kan en si forsvant ganske fort.. Ungene rente slalom, mens vi andre satt og var late på en benk. Må si fristelsen til å hoppe i slalomskoene og vise skillsene mine var ganske stor. Til påskeferien skal jeg og Kjetil renne også. Det har jeg bestemt. Slenger med et par bilder av dagen.

 
Grillkongen


*Stolt over å være øyværing*


Fine Lykke mi!


:D


For første gang ble Lykke også introdusert for vann, mer eksakt badevann. Vi tappet i badekaret mens hun stod oppi, og til å begynne med var hun ganske likegyldig. Deretter ble hun mer skeptisk og stod med halen mellom føttene. Da jeg tok dusjhodet over henne, sånn at vannet rant over hele kroppen hennes ble hun mer komfortabel med situasjonen. Det var først etterpå at det ble skikkelig morsomt. At vi ikke fikk filmet det eller tatt noen bilder i det hele tatt er en stor skam. Bikkja ble helt i hundre og løp fram og tilbake, og "angrep" både hånduken og hårføneren. Og nei, det var ikke i sinne, hun storkoste seg. Hun lå og rullet på gulvet, knurret og stod virkelig i ei stund. Må prøve å få tatt noen bilder neste gang...

Når en først er i Øyer så er det ikke spørsmål. Da en innom Strandtorget. Jeg og Kjetil var der et par timer og fikk endelig kjøpt nye lamper til stua oppe, noe vi har trengt lenge. Tilbudet lød så: 2 for 1, den billigste gratis. Vi kjøpte altså to, og betalte ikke mer enn 1 498 kr. Ikke verst. Taklampa var utsolgt slik at vi måtte ta den som hang i butikken, og da fikk vi nedsatt pris for det også. Heller ikke verst. Her er ellers det pengene gikk med til.


Dette kjøpte vi på dyrebutikken til Lykke. En gris til 120 kr som sa nøff når noen klemte på den, og en "godte-stang" til 25 (?) kr. Ja jeg skriver i fortid; verken grisen eller stanga eksisterer lenger.Alle babyklærne ovenfor var i én og samme pakke som til sammen kostet 199 kr. Nøytrale farger!:)


Disse sokkene kjøpte jeg for til sammen 39 kr, av den enkle grunn at fargene er ganske like fargene på de andre klærne.

Det som var litt arti var at i løpet av ferien fikk vi testet ut pendelen for å finne ut om det er jente eller gutt vi venter, og alt tyder på at det er en jente. Selv har jeg et lite håp om at det er gutt, selv om det kanskje er stygt å "ønske" seg ett bestemt kjønn.. Tante mener etter å ha kjent på magen min at det er jente, pendelen reagerte på jente opptil flere ganger, og ALLE rundt meg snakker om at det er jente:p Jeg er den eneste som har gutt oppi hodet, så om det blir gutt.. Da skal jeg le høyt både inni og utenpå meg:D

Q: Hva gjorde du i vinterferien?
Q: Hva tror du det blir på oss, jente eller gutt?

- Lindz

Neste gang står jeg opp med en gang..

Dette tror jeg er den verste drømmen jeg har hatt noensinne. Jeg våknet av alarmen min 07:00 idag, og jeg presterte, ikke sjokkerende, å sovne igjen. 07:37 våknet jeg på nytt, og det er ikke til å legge skjul på at jeg fikk straffen min for ikke å ha stått opp med en gang alarmen ringte.

Sånn som drømmer alltid (ja, jeg tør påstå alltid) gjør, virker også denne mer humoristisk enn skummel når den gjenfortelles. Hadde jeg hatt evnen til å visualisere alt det som foregikk oppi hodet mitt mellom 07:00 og 07:37 idag, hadde jeg vært glad. Eller takknemlig. Vet ikke hvilket ord jeg skal bruke. Begge deler tror jeg.. Uansett, når jeg har mareritt har jeg en stor trang til å få sagt drømmen så fort som mulig til noen. Jeg ville fortelle den til Kjetil før skolen, men det rakk jeg dessverre ikke. Måtte nesten bare kaste meg inn i bilen og dra (Ja, jeg hadde somlet vekk flere «dyrebare» minutter på å være redd, og på å ikke å tørre å gå ut av rommet). Virker som om det fungerer som en slags terapi, å få fortalt drømmen til noen.

Hele drømmen foregikk i huset mitt, og ellers rundt om på garden. Den begynner dessverre å bli ganske uklar og «hullete», så det er sikkert mer enn dette å fortelle, men men. Huset var fullt av spøkelser, en kunne se dem klart og tydelig. De var som vanlige mennesker, bare halvveis gjennomsiktige. En kunne ikke se dem direkte, men en så dem klart gjennom noe som gjenspeiler seg, for eksempel et blankt glass eller et speil. I begynnelsen av drømmen satt jeg og mamma og holdt rundt hverandre nede på kjøkkenet fordi vi var så redde. Plutselig kom et stort brak, og vi begge to skvatt til skikkelig og skallet hverandre kraftig. Det endte med at hun brakk nesen, og den bulte skikkelig ut. Det var etter dette hun ble rar og annerledes.

Det som var så ekkelt var at hun og Kjetil ble til slike «eksorsist-ofre» eller hva jeg skal si. Plutselig knaket det som bare det i kroppen deres og de ble bøyd i alle mulige vinkler. Og fremdeles gikk de rundt og snakket, på en veldig rar måte though. Husker at det var bare jeg, svigermoren min og søskenbarnet mitt Hilde Gunn som var «normale», og vi gikk rundt og var livredde. Det siste jeg husker var at jeg og Hilde Gunn var på rommet mitt. Hun lå oppi sengen min, og jeg stod ved døra som er i andre enden av rommet. Jeg prøvde å se etter om det var noen spøkelser inne på rommet, så jeg kikket på et bilde som hang på veggen, og inni der gjenspeilte rommet seg. Da kunne jeg se at det lå en kvinne oppi senga, sammen med Hilde Gunn. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle si det til henne uten å skremme henne, men jeg endte opp med å si «jeg kan da prøve å legge meg oppi senga jeg også da... om jeg tør». Hun skjønte tydeligvis hva jeg mente for hun spratt ut av senga som en ninja. Jeg tror nesten ikke det var bra å «skvette» unna spøkelsene på den måten, tror de ble sinte av det. Det siste jeg husker før jeg våknet var at jeg prøvde å roe henne ned, og at det funket med en gang.

Det som var så ekkelt var at det var på det samme rommet, og i den samme senga jeg våknet i etter å ha drømt.. Holdt på å pisse meg ut da jeg kom på badet for da så jeg at jeg hadde blødd fra nesepiercingen min. Og i drømmen skallet jeg faktisk mamma på den siden også... Jeg var altså så redd at jeg aner ikke hvordan jeg skal beskrive det. Da jeg kom meg ut i bilen og begynte å kjøre var jeg livredd for å kikke i speilene i tilfelle jeg kom til å se noen som satt i baksetet eller noe.. Men hva jeg har drevet med i natt siden jeg blødde fra nesa, vet ikke jeg! Men når det er sagt klarer jeg det meste da..

Men nå vil jeg prøve å glemme, for drømmen gir meg fremdeles frysninger langt oppi fisringen. Så I'm out, for now:)

Q: Har du noen gang hatt sykt vonde mareritt?
Q: Kjenner du deg igjen i det jeg skrev om at vonde drømmer blir latterlige når de "gjenfortelles"?

- Lindz

Karate Kid..damn!!

Så nettopp The Karate Kid sammen med Kjetil, og steike FOR en film..!! Satt med frysninger så og si konstant! Det er slik at jeg har lyst til å se den igjen med en gang liksom..! Det er en av de sykeste filmene jeg noen gang har sett! Følte bare for å få sagt det:p Anbefales på det sterkeste!

Meen.. Nå er det natta og vel gå det, tidlig opp imorgen for å kjøre til Molde på sesjon:) Blir vel en liten runde med julegavehandel etter det også tenker jeg. Gleder meg, though det blir hardt å stå opp halv 7.. :o Er liksom ikke laget for slik jeg.. Menmen, la gå :D

God natt, sov trangt :D

Q: Har du sett Karate Kid, og hva synes du om den?

- Lindz

Linda :)

Linda :)

25, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv