Carinas utvikling

De par siste gangene vi har vært hos helsesøster har jeg ikke laget noen oppdatering på det, så tenkte jeg kunne gjøre det nå :)

Carina har fulgt kurven sin fint og vokst godt og mye hele veien. Hun lå jo på den nederste kurven, langt under gjennomsnittet, da hun var født, men hun tok seg fort inn igjen, og nå ligger hun så godt som midt på gjennomsnittet. Da hun var 10 måneder, i juni, veide hun 9 245g, var 71,5cm lang og hadde en hodeomkrets på 43,5cm. En måned senere veide hun 9 930g og var 72cm lang. Jenta vår er glad i mat, og det er jeg så glad for. Synes synd i de som ikke får i barna sine noen ting. Det er godt om de har litt å gå på i tilfelle de skulle bli syke eller noe. Så det er vi glade for :)

Og så har jeg en kjempenyhet! Noen vet det allerede siden jeg skrev det på facebook. Carina har tatt sine to første skritt! 26. juli rundt 20:30 på kvelden gjorde hun det. Jeg og Kjetil fikk dessverre ikke se det da vi drev på i hagen på feriestedet vårt, men mamma fortalte at hun reiste seg opp fra midt på gulvet, uten å holde seg fast, sto i ro i 8 sekunder før hun tok to skritt bort til mamma. Helt fantastisk! Så når øver vi som bare det på å slippe oss og gå ♥


Lille rampen 10 måneder


Tenk at om to uker er denne gulljenta ett helt år!! Som tiden flyr!

Hun forstår veldig mye av det vi sier til henne. F.eks:
- Hva sier pusen? Da sier hun "mao" med en veeldig lys stemme.
- Hva sier hesten? Da lager hun den lyden hestene gjør når de pruster.
- Hva sier Lykke (hunden vår)? Da knurrer hun skikkelig. Carina har nemlig funnet ut at Lykke knurrer hvis hun slår og drar veldig i henne. Vi er heldige som har en så tålmodig hund. Uansett hvor lenge Carina irriterer henne, gjør hun ikke mer enn å knurre til henne. Aldri har hun prøvd å bitt eller noe. Vi passer så klart på og tar henne vekk så Lykke skal få fred, men det er ikke så enkelt nå som Carina har funnet ut at Lykke kan knurre. Ofte krabber Carina bort til Lykke og knurrer til henne. Uffameg!
- Hva sier rompa til *navn*? Da stikker hun ut tunga og freser så spyttet hagler :p
- Mamma/pappa få nuss? Da gaper hun og bretter ut tunga så langt hun kan og "kysser" oss. Det kan hun finne på å gjøre selv om vi ikke spør også. Det er koselig :)
- Være good/kose? Da storgliser hun og slenger hodet rett ned og koser. For ikke å snakke om å stikke hendene foran på magen. Sitter hun på gulvet legger hun seg ned og koser med gulvet. Bærer vi henne, legger hun hodet på bringa vår og koser.
- Når vi begynner å telle, tar hun pekefingeren sin og er med å telle.
- Når vi sier hadet, gliser og vinker hun med hele armen, om ikke med begge armene.
- Når vi sier hallo, legger hun hånda si inntil øret akkurat som med en telefon.
- Når vi ler, ler og hyler hun også.
- Hvis vi er langt unna henne og roper til henne, roper hun høyt tilbake.
- Ellers når pusen mjauer, hanen galer, eller hesten vrinsker så svarer hun med omtrent akkurat likens lyd. Opptil flere ganger om dagen. Det er gøy å se på:D

Det er tydelig at hun er veldig glad i musikk og sang. Når vi begynner å synge "Bake kake søte" så slipper hun det hun har i hendene og klapper med. Det har hun også begynt å gjøre stående, så nå kan hun stå leenge og klappe i takt uten å holde seg fast i noe. Vet ikke om hun er helt klar over det selv at hun faktisk står uten å holde seg ;) Det er èn sang hun bare elsker, og det er "Ai se eu te pego" med Michel Telò. Med en gang den kommer på, hopper, danser, klapper og ler hun som bare det! Når det er sovetid og vi synger vuggesanger til henne, blir hun med en gang rolig og koser seg skikkelig i armene til mamma/pappa.

babyverden står det dette om barn på 11 måneder:

 • Sier gjerne sine første tydelige "ord".
 • Lærer å peke på nese, munn, ører osv. når spurt.
 • Vil ha tryggheten ved å være nær deg, men løsriver seg stadig oftere.
 • Nå klarer barnet å formidle de første tydelige beskjedene om at det er noe det vil ha, f.eks mer melk eller mat, eller at det trenger hjelp til noe. Det henvender seg gjerne til den personen som har hovedomsorgen.
 • Barnet babler eller snakker oftere, særlig når det leker. Det nynner og prøver ut stemmebåndene, hvor lyst og mørkt og høyt og lavt det er mulig å 'snakke'.
 • Barnet deler villig med den det spiser sammen med. Det setter pris på ros, og gjentar ofte noe det har fått ros for tidligere.
 • Reiser seg opp i stående. Dersom noen bak ryggen til barnet fanger barnets oppmerksomhet, kan barnet prøve på å snu seg nitti grader mens det står. Det kan også plukke opp leker med den ene hånden mens det holder seg i borkanten med den andre.
 • Barnet går nå stødigere ved å holde seg i møbler, og det prøver av og til å slippe med begge hendene. Noen klarer å gå alene.
 • Kan i sittende stilling snu seg rundt og plukke opp gjenstander.
 • Barnet klarer nå å drikke fra kopp.
 • Legger ting oppi en eske og tar dem ut igjen.
 • Barnet bruker hendene for å beskytte øynene, holde tannbørsten, og når det vil skyve bort noe om ikke faller i smak. Det klarer å spise selv ved å plukke opp maten med tommel og pekefinger og putte det i munnen.

Dette har Carina kunnet i godt over en måned nå, bortsett fra det å gå alene. Det jobber vi med nå ;) Det er sikkert masse mer jeg kunne ha skrevet, men det er ikke så enkelt å komme på alt på en gang. Tror jeg har fått med det viktigste, og resten husker jeg vel etterpå regner jeg med..

Nå skal vi pakke ferdig og gjøre oss klar til tur, så dere får høre mer fra meg senere. Skal prøve å komme med noen oppdateringer i løpet av perioden vi skal være på feriestedet. Ha en fortsatt fin 1. august alle sammen!! :)

Hvor gammel er ungen din og hvor tung og lang er h*n? Hva kan h*n gjøre?

2 kommentarer

Mamma Tina <3

01.08.2012 kl.22:30

Så hærlig hun er :) Mi jente ble 1 år 7 juli å veide da rett i overkant av 8 kg. og var 68 cm lang :) Ikke veldig stor kan man si, men hun var jo bare 45 cm når hun ble født og da :)

Linda :)

02.08.2012 kl.16:03

Mamma Tina: Takk for det :)) Oi, da var hun veldig liten! Men så lenge barnet er friskt så er da vekt og lengde bare tall :) Carina var 47cm da hun kom til!

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits