hits

Ammeslutt

Heisann og hoppsann!

Har hatt et lite bloggopphold en måneds tid, men nå skal jeg prøve å komme tilbake med mer nytt :)

Som dere sikkert allerede har fått med dere så har jeg nå sluttet å amme. Veldig blandede følelser rundt nettopp dette. Lørdag 9. juni var den siste kvelden med amming, og da hadde jeg ammet kun èn gang om dagen i en ukes tid, og det var til kvelds. Jeg hadde egentlig ikke planlagt å slutte så tidlig, men det var noe som sa meg at denne dagen var rett. Jeg er nok litt rar, men det er ingen nyhet. De siste månedene har Carina vært veldig urolig og opptatt av andre ting under ammingen, men den kvelden var hun så rolig og hun koste seg skikkelig. Så da bestemte jeg meg for at det er slik jeg vil huske den siste ammingen. Jeg satt der lenge etter at hun hadde sovnet og bare så på at hun lå der. Det var faktisk litt trist å fjerne henne fra puppen og legge henne ned i senga, siden jeg visste at dette var den siste gangen.

I kveld er det dag fire uten pupp, og det går greit til tross for at leggingen har blitt en god del vanskeligere. Hun får jo kos på senga før vi legger henne, men hun får jo ikke den puppen sånn at hun sovner før vi legger henne. Hver kveld har det tatt mange timer før hun har sovnet, og vi har måttet tatt henne opp igjen flere ganger rett og slett fordi at det ikke har gått. Prøvde å gi henne flaske med varm Tine lettmelk ikveld, men det var overhodet ikke interessant. Litt merkelig siden hun nidrikker melk til måltidene om dagen.

Det går seg vel til etter hvert, og fram til da får en bare gjøre det beste ut av det. Det er jo på en måte litt godt å ikke amme lenger, men det er et stort savn også. Jeg og Kjetil kommer til å reise litt framover og det er ikke alltid Carina kan være med, så da er det kjekt å ha sluttet innen den tid. For ikke å snakke om at det blir enklere for Carina å overnatte hos besteforeldre og slik. Så det er både positivt og negativt med dette også, som med (omtrent) alt annet :)


Væt ikkje heilt ka e tru ee nei!!

Carina var nesten 10 mnd da jeg sluttet å amme, når sluttet du å amme? Hvor lenge kommer du til å amme?

16 kommentarer

Kine Mirjana

14.06.2012 kl.02:59

Så trist :( Har aldri tenkt noe spesielt over det, men måten du sa det på traff meg. Det kan være et ork og et slit til tider, men gud som jeg elsker å kunne amme! Gruer meg til den dagen det er over.. Så godt at hun var rolig og at dere fikk en fin "siste gang" :)

Wenche

14.06.2012 kl.07:18

Eg hadde min siste ammedag på mandag. Og ja, det er litt trist å ikkje ha den kosetida ilag lenger. Men ho har liksom våre interisert i andre ting enn amminga i det siste, så fant ut at det var best å slutta. Ranveig er no 8 1/2mnd.

Mia Beathe - Mamma til Aurora

14.06.2012 kl.07:58

Så flink du er! Og det å amme er bare fantastisk, jeg synes også det var veldig trist å måtte slutte.. Men Aurora hadde 5 store tenner, noe som gjorde at jeg blødde utrolig mye hver gang jeg ammet. Derfor måtte vi slutte da hun var 8 mnd. Begynte med nedtrapping, og deretter kuttet vi helt ut. Det har gått veldig bra både for meg og Aurora :-)

Lykke til!

Stine Alette

14.06.2012 kl.08:07

Flink du er :) og så artig bilde :)

Jeg fikk aldri oppleve den ammingen å savner det veldig. Vi prøvde å prøvde på sykehuset når han var innlakt. Men han ville ikke så endte med at vi måtte være der lengre side han ikke gikk opp i vekt. SÅ da vi hadde prøvd ALT ga jeg opp. Jeg måtte bare gi meg for det var en kamp for mor å barn.

anastassiadach

14.06.2012 kl.11:46

Jeg har ikke barn, så ikke noe amming på meg!:p har ikke kommet til den barne fasen enda:p

Angelo

14.06.2012 kl.12:53

WOW! Så lenge er jo fantastisk bra! :D

Med Luckas mistet jeg melka da han var 4mnd+ og nå med Vanessa har jeg minimalt, får bare ut 20-40ml 2 ganger pr.dag så :/

Men sånn er det bare, synes du har vært kjempeflink!

Legginga går seg til, faste gode rutiner er så viktig <3

Kjekt å se deg her igjen, ha en flott dag!
kommer iallefal til å amme jenta mi til hun er litt over 1 år, pga barne eksem og for jeg trives med det.

Linda :)

15.06.2012 kl.15:05

Kine Mirjana: Ja, det er litt trist, men det går utrolig bra nå altså:) Vanskelig å sitte og amme når ungen bare er opptatt av alt mulig annet, hehe. Det var kjempekos så lenge det varte, men det er slett ikke så verst nå i ettertid heller :)

Linda :)

15.06.2012 kl.15:07

Wenche: Sluttet nesten samtidig vi da. Ja, det er vanskelig å amme når de begynner å bli så store at alt annet er mer interessant. Men slik er det :)

Linda :)

15.06.2012 kl.15:10

Mia Beathe: Takk søte du! Ja, det er rett og slett bare helt herlig, men en gang må det dessverre ta slutt. Carina har to tenner, så når hun var mett begynte hun å bite, dra og slippe :p Hehe, aua. Vi trappet også ned over lengre tid, og det tror jeg egentlig er veldig kjekt. Så godt at det har gått fint da :)

Linda :)

15.06.2012 kl.15:13

Stine Alette: Hihi, takk :) Så trist å høre at det ikke gikk helt som planlagt. Fordi om du ikke fikk ammet han så håper jeg dere har det bra den dag i dag :) Og så kommer det kanskje flere barn etter hvert også..(?) :)

Linda :)

15.06.2012 kl.15:13

anastassiadach: Heheh, skjønner det er lite amming på deg ja :p Det blir nok tidsnok ;)

Linda :)

15.06.2012 kl.15:18

Victoria Håkonsholm: Ja, det er jo det, selv om jeg egentlig kunne tenkt meg å amme litt lenger :) Så dumt at du mistet da. Lite en kan gjøre med det dessverre. Det har vel gått greit uten den puppen i mange mange mndr også kan jeg tenke meg :) Er helt enig i at rutiner er viktig ja!

Takk, det var snilt sagt.. :) Fin dag til deg også!

Linda :)

15.06.2012 kl.15:18

Mai: Det var det jeg hadde tenkt også! Så flott at du skal amme så lenge :)

Master Disaster

15.06.2012 kl.16:18

Jeg sluttet å amme når hun var ca 2 måneder, hun bare nektet å ta puppen. Men jeg hadde ikke så godt forhold til amming av personlige grunner, og det var også vanskelig i forhold til skolen. Så det var vel egentlig det beste selv om jeg hadde tenkt å amme lenger.

Linda :)

17.06.2012 kl.00:04

psychomaster: Nei, det er ikke alltid ting går som planlagt, det er bare slik det er. En må gjøre det en føler er best for seg og sine, enkelt og greit! Jenta di har det nok helt fint uten puppen også :)

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

25, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv