Hjemmelaget babymat - tre retter!

God kveld! Har vært noe tull på blogg.no de siste dagene, så har vært så og si umulig å komme seg inn. Derfor kommer dette innlegget litt senere enn planlagt. Men bedre sent enn aldri, er ikke det noe?

Tenkte jeg skulle vise noen middagsretter som har falt veldig i smak hos Carina, og det er kjøtt og pasta, kylling og ris, og fiskeboller i hvit saus. Sistnevnte har vi forøvrig ikke fått testet ut enda, da jeg lagde den i går, men er hun lik mammaen sin elsker hun det.

Vi har vært så heldige å få masse hjorte- og elgkjøtt med familien til Kjetil, og det er kjempekjekt. Så til pastaen brukte vi da altså viltkjøtt som vi brunte i en kasserolle og moste med stavmikseren. I tillegg kokte vi opp pasta, sammen med bittelitt salt, og grønnsakssblanding (gulrot, purre, selleri, blomkål, brokkoli). Kjørte deretter dette også gjennom stavmikseren. Siden Carina begynner å bli så stor var jeg ikke så nøye med å få ut alle klumpene.

Kyllingen vi brukte er den frosne kyllingfileten fra Farmen som en hvertfall får kjøpt på Rimi. Billig og helt naturlig. Jeg skjærte opp kyllingen i delvis store terninger og kokte det i en kasserolle i ca. 15 min. Kokte også opp ris og grønnsaker som beskrevet over. Stavmikseren til slutt.


Kylling til venstre og pasta til høyre.Til fiskebollene lagde vi først hvit saus fra bunnen av sammen med litt av væsken til fiskebollene. Da vi var fornøyde med sausen, helte vi fiskebollene oppi og kokte opp. Kokte også opp litt potet og en grønnsakspose 500g. Da alt var ferdigkokt var det igjen stavmikseren sin tur.

Viktig å huske å avkjøle smørja før den helles oppi beholdere og fryses. Hvis maten fryses mens den fremdeles er varm, blir den sur. Jeg satte bollen med smørja i iskaldt vannbad og rørte om av og til. Da går det relativt fort å avkjøle. Jeg bruker fremdeles de middagsglassene som vi kjøpte da Carina først begynte med slik mat, og er fornøyd med de. Ett glass er ett måltid, så det er enkelt å vite hvor mye hun får i seg. I tillegg er det enkelt å merke glassene med hva det inneholder ved å sette på en teipbit.

Jeg får vel også ønske alle mine herlige lesere en fantastisk påske! Vi er enda litt usikre på hva vi skal i påska, men vi finner vel ut av det i løpet av morgendagen tenker jeg :) Hva skal du gjøre?

Har du lagd dette? Har du noen tips til andre middager jeg kan prøve ut?

8 kommentarer

Flink du er som lager det fra bunnen av.. Her spiser som regel Milio det vi spiser til middag nå, siden han er så stor!:) Men brukte lage til han jeg også, og fryse ned.
Kristine må ha tre glass for å bli mett xD

men hun er jo et matvrak da, så ikke noe å gjøre med det ^^ hun har en forbrenning som er helt syyyk, så det er bra hun spiser så mye ..

jeg pleier også å lage hjemmelaget ^^

Linda :)

02.04.2012 kl.17:41

€Malene: Tusen takk Malene:) Ja, er ingen sak når de blir så store :)

Linda :)

02.04.2012 kl.17:46

SiljeMerethe: Oi, hele tre glass faktisk! Er ikke så lenge siden Carina begynte å fullføre ett glass, haha :) Ja, de er forskjellige vettu, så alt er nok normalt ;)

j u l i e ♥

03.04.2012 kl.10:06

har trekt vinneren av uglesmykket, sjekk om det ble deg! :)
det er nokk det ^^

hvor gammel er hun nå ??

Linda :)

03.04.2012 kl.21:35

SiljeMerethe: Carina er 7 og en halv måned nå :)

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits