Barnehage

Morn alle sammen! Her er det nok en dag 10 herlige varme ute, og det virker som om det endelig går mot vår :D Fuglene kvitrer og alt er bare velstand!

Da vi var på 6mndskontroll med Carina 16. februar, fikk vi vite at fristen for å søke barnehage er uti april en gang, men stemmer det da? Er det ikke 1. mars? Uansett.. Dette er jo noe en må tenke over, og for vår del er vi veldig sikre i vår sak.

Jeg kommer nok ikke til å gå mer skole, i alle fall ikke slik det ser ut nå. Jeg har bare gått tre år studiespesialisering, eller allmenn som det også kalles, og jeg angrer som en hund på det. Hadde jeg gått yrkesfag hadde jeg hvertfall hatt en utdanning, og så kunne jeg gått påbygging etterpå. Da hadde jeg tatt alle de tre årene jeg har nå, på ett år. Aarh, ord kan ikke beskrive hvor fælt jeg angrer.

Jeg har lyst til å starte opp en egen bedrift hjemme her på gården. Jeg kommer ikke til å si hva det er jeg planlegger enda (selv om jeg har kjeempelyst!!), men jeg har stor tro på at det blir bra. Dette vil med andre ord si at jeg alltid kommer til å være hjemme. Mamma er også hjemme, og det kommer hun også til å være. Kjetil arbeider skift på Hydro Aluminium, noe som vil si mye fri på han også. Min svigermor har også en del fri. Kort sagt; vi har egentlig alle god tid, og mye tid, til å være hjemme. Er ikke jeg og Kjetil hjemme, er mamma det, osv.

Selv var jeg i barnehagen bare en liten stund, og det var et par år før jeg begynte på skole. Jeg husker det som det var i går. Og Kjetil gikk ikke på barnehage i det hele tatt.

Et bilde av Hågåsletta barnehage i Øyer, der jeg gikk da jeg var lita.
Bildet er hentet her:
http://www.barnehage.no/no/Barnehagesok/barnehage/?mid=dyus%2560oduu%255D10257

Konklusjonen er at det alltid er folk her til å passe på Carina, og hva er vel ikke bedre enn det? Jeg kjenner jeg får vondt inni meg når jeg tenker den tanken at Carina, den lille jenta mi jeg elsker så høyt, sitter i barnehagen, borte fra mammaen og pappaen sin. Jeg og Kjetil mener at det aller beste er om vi klarer å ha henne hjemme her de første årene. Ett år eller to før hun skal begynne på skole, kan det være aktuelt å ha henne inn i barnehage, slik at hun lærer seg å være sammen med flere barn og alt det andre som hører med. Rett og slett det å sosialiseres.

Vi søker ikke barnehage, og det er en fantastisk følelse :)

Gjør du?

Husk konkurransen min her!

21 kommentarer

Hørtes spennende ut da. Spent på å kanskje få høre litt senere om hva det går ut på!!:)

ewymarie

23.02.2012 kl.13:09

Masse lykke til med din spennende idé : )

AnnetteHelene

23.02.2012 kl.13:13

Masse lykke til:) blir spennende å høre om ideen din:D ha en strålende torsdag :O)

Anyone

23.02.2012 kl.13:18

barnehage er jo bra for barn...

Linda :)

23.02.2012 kl.13:20

€Malene: Ja, det er kjempespennende! Kommer til å skrive mer om det etter hvert :D

Linda :)

23.02.2012 kl.13:21

ewymarie: Tusen takk for det!:D

Linda :)

23.02.2012 kl.13:22

AnnetteHelene: Tuusen takk Annette! Synes det er spennende selv jeg:D Det må du ha også:)

Linda :)

23.02.2012 kl.13:36

Anyone: Joda, var ikke meningen å snakke negativt om barnehage altså! Men min personlige mening er at det beste for barnet må være å få være hjemme sammen med foreldrene, i alle fall det første året. Jeg respekterer de som velger å søke barnet sitt inn i barnehage før den tid, noen er jo til og med helt nødt til å gjøre det også. Jeg respekterer andres valg og meninger, så jeg håper mine valg og meninger også blir respektert:)
Skal følge spent med:)

mammaannka

23.02.2012 kl.14:19

Her blir det barnehage.. Men skal bare ha ho der noen dager i uken:) Hvis vi får plass:p

Linda :)

23.02.2012 kl.14:25

€Malene: Så bra :D

Linda :)

23.02.2012 kl.15:13

mammaannka: Kjekt at en kan bestemme selv hvor ofte man vil at barnet skal være der :) Håper dere får plass ds!!:)

Alexandra

23.02.2012 kl.16:04

Kjempe bra Linda ! Barn har det aller best hjemme , de må fort nok kastes ut i skoleliv og stress , ihvertfall være hjemme så lenge som mulig , kanskje i barnehage fra 3-4 års alder. Har jobbet i bhg selv og sett mange stress tilfeller, tragisk. Gjør det som føles rett for deg. Følg mamma instinktet :) og husk barn blir ikke bortskjemt på kjærlighet, da lærer de bare kjærlighet :)

Johanne

23.02.2012 kl.16:26

Synes du har tatt et klokt valg. Når det gjelder sosialisering vil e tru ho treffer folk "døgnet rundt" der dåkk bor. Desuten blir hun mye tøffere, for i barnehagen er ungene veldig beskyttet. (lover og regler) Barn må få lov å klatre opp på ting og (desverre) falle ned og slå seg... Og, hvilken lykke å få ha dyr rundt seg i hverdagen, barnehagene har jo "stor-dager" når de drar på besøk til steder med dyr. Gratulerer med ei fornuftig vurdering sier nå e.
Vi har søkt om bhgplass, men sannsynligheten for at vi får er lik null. Må nok vente til høsten 2013.

Linda :)

23.02.2012 kl.18:36

Alexandra: Ahh, herlig å få slik ros altså! Takker for det!!:) Føler vi gjør det rette når vi følger både mamma- og pappahjertet ja. Det er trist med slike situasjoner der det skaper stress og ubehageligheter for barnet.. Det er overhodet ikke det som er meningen. Blir aldri nok av kjærlighet :)

Linda :)

23.02.2012 kl.18:43

Johanne: Takk for det! Setter pris på det du sier :) Jeg er helt enig! De er nødt til å få utforske alt mulig, på et forsvarlig nivå så klart, og lære av å falle, eller hva enn det måtte være! Og ja, føler det er en fordel at hun får vokse opp med dyr :)

Linda :)

23.02.2012 kl.18:44

Ane: Så dumt da.. Bør være plass for alle som søker.. Krysser fingrene for at dere får plass! :)

23.02.2012 kl.22:34

Så kjekt du ville være med i trekningen på bloggen min:))

Klem Bente

silje den godtroende

24.02.2012 kl.20:59

så spennende:)

vi har barna i barnehage, men nå jobber også jeg og mannen fulltid å har ingen andre muligheter.. samtidig som jeg mener mine barn har veldig godt av det.. hver familie burde gjøre det som er best for seg:)

Linda :)

24.02.2012 kl.22:19

silje den godtroende: Det er sant, en må gjøre det som passer best for seg og sine!:)

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits