Urolig nattesøvn, hvorfor?

Den siste uka i alle fall har Carina sovet veldig dårlig om natta. De siste månedene har hun blitt veldig var, så hun våkner av den minste lyd, som for eksempel lyden av at en står og kler av seg om kvelden. Nå skal det ikke en gang så mye til.

Vi bruker å gi henne kveldsgrøten hennes mellom 20:30 og 21:30 (avhengig av når hun blir trøtt), rett etterpå tar vi kveldsstellet, og til slutt ammer jeg henne på senga med lyset av. Hun er altså alltid god og mett når hun legger seg. Som oftest er hun i seng til klokken er 22, senest. Nesten uten unntak er det skriking i det samme vi legger henne, men det går som oftest over etter et par minutter. Det er senere, kanskje etter en time eller to, at hun våkner til og raseriskriker. Det kan vare et par timer, litt sånn av og på. Når den skrikingen er over, sover hun en times tid til før hun igjen våkner. Da er det nok å gi henne smokken så sovner hun igjen med en gang. Helt til neste gang hun våkner. Da er det å gi henne smokken igjen, og hun er borte på under ett sekund. Dette skjer flere ganger i løpet av natta.

Det jeg lurer på er hvorfor. Hvorfor våkner hun igjen, når det ikke er noe å våkne av, som lyder o.l? Hun var aldri slik før. Da sov hun like tungt uansett hvor mye bråk det var rundt henne. For ikke snakke om at hun sov hele natta gjennom uten å våkne en eneste gang. Det virker jo som om hun ikke får den "tungsøvnen", men at hun bare sover lett. Det kan da umulig være noe kvalitet på den søvnen hun har da?


Har du noen ide på hva det kan være, og om det er noe vi kan gjøre for å få henne til å sove bedre?

10 kommentarer

Det kan være tenner, det kan være magevondt eller det kan rett og slett være fordi hun ikke takler at dere ligger på samme rom. Sånn var Aurora også.. Hun har begynt på igjen nå, men her er det trolig flere tenner på vei.. :-) Det kan være så mangt, men det er du som kjenner barnet ditt best, så uansett hva vi sier så er det du som vet best :-)

Mialille

26.01.2012 kl.00:02

Er enig med Mia Beathe.

Men jeg lurer på om det er sent med grøt og sånt til den tiden?

Hva skjer om du endrer på rutinen til tidligere på kvelden??

Linda :)

26.01.2012 kl.00:10

Mia Beathe: Jo, har tenkt på de tingene der jeg også, men da synes jeg det er litt rart at hun roer seg så fort hun får smokken. Hvis det er smerter inne i bildet mener jeg. Jeg overdriver ikke når jeg sier hun er borte på under ett sekund altså, når hun får smokken:p Jeg og Kjetil bruker å sitte oppe sent om kvelden og litt utover natta, så da sover hun jo alene ganske lenge før vi kommer og legger oss, så jeg er litt usikker på den "teorien" også. Sjekker gommene hennes hver dag, og hittil har vi ikke sett noe til noen tenner. Men det kan da hende de er på tur fordi. Som du sier, det kan være så mangt, og det er ikke alltid like enkelt å vite hva det er. :)

Linda :)

26.01.2012 kl.00:20

Mialille: Jo, det er nok kanskje litt sent. Vi har prøvd å legge henne en god del tidligere, men det har hun så aldeles ikke enig i, så det ble veldig vanskelig. Dersom vi la henne 20:00 holdt hun det gående til over midnatt. Vi prøver å legge henne tidligere og tidligere, sakte men sikkert nå da, for at hun ikke skal merke så godt at hun faktisk blir lagt tidligere. Så vi jobber med saken :) De par-tre første månedene kunne vi bare glemme å legge henne før mellom 02 og 05 om natta. Så det går da rett vei, hehe ;)

Therese

26.01.2012 kl.06:39

Tror du kan prøve med kveldsstellet litt tidligere. Om hun er våken å oppe noen timer etterpå gjør ingenting. Til slutt vet hun at det er kveld når kveldsstellet begynner. Å stelle henne før du gir mat. Mye bevegelser osv på stellebordet kan gi mye luft og magevonde. Man må ikke glemme at hun bare er 5 mnd også. Å mye svinger frem og tilbake. I tilegg- prøv Å legg henne på eget rom. Der får hun sin tempratur og det er det stille og rolig. Lykke til hvertfall!

Mamma til Tobias

26.01.2012 kl.09:25

Tennene eller for lite mat, prøv Avokado oppi grøten eller bare rein du må mose det først da :D det var susen for lillemann når han begynte slik :D
Sånn var Jeremie også for bare noen uker siden. Jeg prøvde alt mulig jeg kunne finne på, men jeg leste mye om at det var lurt å legge de på samme tid hver kveld, helst litt tidlig, og stå opp til samme tid, helst tidlig.. (?) Jeg tror han rett og slett ikke var trøtt nok, vi hadde på en måte kommet inn i en dårlig uvane med å legge han 7, så sov han noen timer , for så å våkne og være våken i to-tre timer, før han sovnet igjen. Og da hadde jeg ikke hjerte til å ta han opp kl 8, så jeg lot han sove til 10-11.. Da sier det seg kanskje selv at han ikke var så trøtt på kvelden. så vi prøvde å endre uvanen, stod opp ca 8, eller den første gangen han våknet enten det var 6 eller 8 på morgenen. Slo på lys og sånn så han forstod at det var dag, uansett hvor dårlig han hadde sovet natten før. Da begynte han å bli trøtt tidligere på kvelden og, og nå får vi han i seng til 7 eller 8, og han sover til 7 eller 8 på morgenen uten å våkne noe særlig. Men det tok litt tid å få det til, og selvfølgelig kan det jo være tenner eller magevondt som er i veien med jenta di. Og som de andre skriver over her kan det jo også være at hun trenger et egen rom, men det vet jeg ikke mye om siden vi ikke har mulighet til å legge jeremie i eget rom siden det ikke er plass.. Men lykke til hvertfall, jeg vet godt hvor slitsomt det er når søvnen ikke blir helt som den bør! :)

AnnetteHelene

26.01.2012 kl.10:57

Uff, ingenting er verre enn dårlig søvn:/ Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er så flink på det området da jeg ikke har barn selv! Krysser fingrene for at det blir bedre og at du får en god natt søvn idag:)

Stor klem fra meg

Cathrine

26.01.2012 kl.11:17

Når vi begynte å snu på døgnrytmen til Oliver falt det meste på plass av seg selv:) Vi begynte med å stå opp tidlig hver dag, innen klokken 9:30 og han fikk da to-tre hviler i løpet av dagen før det var natta. Nå står vi opp mellom 8-9 om morgenen og han legger seg igjen 19-20 om kvelden. Det hender at han våkner til igjen en times tid etter han er lagt men da må han fint bare ligge i senga, for da er det natta. Han kan godt være uenig, men han får ikke komme inn på stua. For så lenge han bare sutrer og ikke skriker fordi det er noe, så må han fint ligge der til han sovner igjen. Nå har han skjønt det og lager ikke det store spetakkelet lengre -og godt er det! Håper dere finner ut av det snart:) Dere må rett og slett bare prøve og feile, for det jeg skriver om Oliver trenger overhodet ikke å være tilfellet for Carina! Jeg bare skriver om våre erfaringer;)

Keths!

26.01.2012 kl.11:37

aner ikke jeg, men håper tipsene fra de andre mammane her hjelper :D

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits