Rutiner!

Vi har slitt leenge med å få lille Carina til å sove om kveldene og det tar på siden hun nesten ikke sover om dagene heller. Hun er veldig "svingete" og en kan si det slik at det er hun som har bestemt alt selv; når hun vil sove, når hun vil spise og ikke minst når hun vil skrike. Om jeg prøver å legge henne mellom 20:30 og 21:00 så er hun våken og skriker til 01:00 tiden. Siden hun sliter oss helt ut om kveldene, kommer vi oss heller ikke opp om morgenen da vi er så trøtte. Hun bruker å våkne i 07:00-08:00tiden, avhenger litt av når hun sovnet på kvelden. Når hun da våkner legger jeg henne på puppen i senga vår og mens hun spiser sovner jeg igjen. Når hun er ferdig å spise sovner også hun igjen. Da sover vi som oftest til 12:00, og det er jo helt feil.. På tide å gjøre noe!

Jeg har alltid hatt i tankene at rutiner er lurt å få inn, men jeg har rett og slett ikke sett meg mål på å begynne med det siden hun har vært så vrang og "selvbestemt". Men lørdag, et par dager siden, var jeg flink og satte jeg meg ned og skrev ned ei dagsplan med klokkeslett for alt. Hvis hun blir vant til rutiner så kanskje alt blir mye lettere for oss også:) Det er jo verdt å prøve!

Slik ser plana vår ut:

09:00: Stå opp. Gi grøt og amme etterpå.
12:00-14:00: Amme, deretter sove i vogna si ute.
15:00: Amme.
18:00-19:00: Amme, deretter sove, helst på rommet sitt.
21:00: Amme, deretter trille 30 min på tur.
22:30: Gi grøt, stelle og amme.
23:00: Sengetid.

Jeg begynte så smått allerede samme dag som jeg laget lista, for å begynne å venne henne på forandringene, og det fungerer jo kjempefint! Jeg er såå fornøyd. Jeg la henne 23:00 og 23:10 sov hun!! Det er store saker til henne å være. Det er så deilig å kunne ha litt igjen av kvelden selv etter at hun har lagt seg. Det er så stille og fredelig. Hun var jo like flink ikveld også; la henne 00:00 og hun sov ti minutter senere:) Jeg er så glad, dere tror det ikke!

Så nå skal jeg spise litt og legge meg med et stort smil om munnen:) Gleder meg til å komme skikkelig i gang fra i morgen av! Så dere får ha ei god natt alle sammen, sov søtt! :)


Lille leoparden min og Lykke mi ♥ Dressen lyver veldig, hun er ikke så stor;)

Noen som kjenner seg igjen? Hvilke rutiner har du for ditt barn, og hvordan fungerer det? Eller kanskje du ikke har rutiner?

2 kommentarer

Cathrine

28.11.2011 kl.09:20

Her er rutiner gull verdt! Vet ikke hva vi skulle gjort uten.. Har tenkt mye på dere og var faktisk tenkt på å komme med det forslaget til dere om å lage rutiner for Carina:)

Siden du spør om hvilke rutiner vi har så skal du få den:

09: Står opp og spiser grøt

11: Sover en time i senga si

12: Får frukt + mme

14: Sover alt fra en til to timer i senga/vogn

15-16: Middag

17: Sover en liten time i senga

18-19: Spiser grøt

20: Får mme og legger seg for kvelden

mme: morsmelkerstatning

Håper dere kommer fort inn i det og at det hjelper på nattesøvnen. Man trenger faktsik søvn for å fungere i hverdagen:) Masse lykke til!<3

psychomaster

29.11.2011 kl.21:58

Så fin dress, vi har den samme :p

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits