Uke 27 og 28 ++ :)

Nok en gang har jeg vært for opptatt til å sette meg ved pc'en og skrive.. Har i grunn hatt ting å gjøre hele tiden; under kulturfestivalen jobbet jeg hver dag, så det eneste jeg gjorde da var å jobbe, sove og spise. Før festivalen rakk å ta helt slutt, dro jeg og Kjetil til Øyer for å være med på pappas 40årslag, noe som ble en suksess, og vi dro hjem igjen på mandag. Vi har også vært en tur innom sykehuset i Kristiansund for å hilse på tremenningen min Cathrine og den lille gutten hennes. For en søting!! Midt oppi alt dette har vi også hatt besøk av ei venninne av mamma fra Øyer, som tok med seg campingvogna si og bodde i hagen vår i ei stor uke. Den 26. juni hadde jeg og Kjetil ettårsjubileum:) Tenk på det! Forlovet ett år allerede! Nok et bevis på at tiden går fort når en har det bra og artig. Elsker deg vennen ♥ De to siste ukene har altså flydd av sted kan man si! Slenger med noen bilder :)


Disse skoene og denne boka fikk jeg og Kjetil av Mai Britt som bodde i hagen vår nylig :)


Jeg og pappa, midt i en dans til livebandet Li-Lo Band under 40årslaget:) Kjempeglad i deg


Magen min uke 28+2 :)

I løpet av uke 27 åpner fosteret gjerne øynene for første gang, selv om det ikke ser veldig godt. Hørselen er bedre enn før, men lydene forvrenges av fostervannet. Nytt fett samles hele tiden under huden slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Noen fedre kan høre fosterets hjerte nå, bare ved å legge øret ned til magen. Fosteret begynner også å få et tydeligere søvnmønster. Det kjennes at livmoren ligger nærmere ribbeina og presser mot lungene nå - det skal ingenting til før jeg blir andpusten;p Fosteret er nå 23,5 cm lang i sammenkrøpet tilstand, mens det er hele 32 cm i full lengde. Det veier ca. 1090 gram!

I løpet av uke 28 kan lungene puste luft dersom barnet skulle bli født nå, og sentralnervesystemet begynner å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen sin selv. Det er over 90% sjanse for at barnet klarer seg dersom det skulle bli født nå. Halsbrann skal egentlig begynne å merkes skikkelig nå i og med at lukkemuskelen som sitter der spiserøret går ned i magesekken svekkes under graviditeten, men personlig vil jeg si meg ferdig med halsbrannen(e). Kan godt hende det kommer tilbake, men jeg har vært kvitt det noen uker nå. DEILIG! Fosterets fulle lengde er nå 33,5 cm i full lengde, og vekten er ca. 1250 gram. Jeg veier 66,7 kg, noe som vil si at jeg også bare fortsetter å vokse og vokse.

Bekkenløsningen ser ut til å ha gitt seg, det kan jeg like. Virker som om denne jobbperioden virkelig hjalp på. Det var jo ganske mye gåing og ganske lite sitting, så jeg skal i alle fall fortsette med å gå - det er helt sikkert. Noe jeg derimot sliter med er en smerte av noe slag rett under venstre bryst som fortsetter hele veien rundt og bak på ryggen. Det slutter på samme punkt som foran, akkurat som om smerten går bent tvers gjennom, og ut til siden. Merkelig forklart, men jeg får det ikke til bedre. Hvis jeg skal forsøke å forklare hvordan det kjennes ut, så er det ingen stikkende smerte, det er mer "runde" smerter. Virker som om det blir verre dersom jeg legger handa oppå og klemmer/masserer litt. Det kommer bare når jeg sitter, og det blir til slutt uutholdelig. Det gir seg ikke før jeg enten reiser meg opp og går litt eller legger meg flatt. Snakket med ei anna gravid om det, og hun hadde det visst også. Merkelige saker..

Jeg får kanskje legge meg snart, tenkte jeg skulle komme meg opp i folkelig tid og nedover å bestille time til ultralyd i morgen. Jeg begynner å bli litt stresset nå, med tanke på at det ikke er lenge før fosteret snur seg med hodet nedi bekkenet. Da er det ikke enkelt å få til noen bra bilder. Håper bare det ikke er lang ventetid.


Ultralydbilde fra uke 18

Godnatt alle sammen, sleep tight :)

Har du noen gang vært borti den smerten jeg beskrev ovenfor? Vet du hva det skyldes?

2 kommentarer

Linda Gran

29.06.2011 kl.03:00

Blir liksom spent av den bebyen jeg, selvom jeg ikke kjenner deg, men du heter Linda da, og skriver "Linda :)" Akkurat som jeg gjør!

Lykke til når fødselen kommer.

Et spørsmål: Gruer du deg til fødselen?<3

Linda :)

29.06.2011 kl.03:07

Linda Gran: Jo takk for det:) Nei, jeg gruer meg overhodet ikke, jeg gleder meg og det har jeg gjort hele veien!

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits