Uke 25!

Nå er jeg altså bare én dag unna uke 26, og jeg kan ikke fatte hvor fort tiden går! Jeg regna akkurat ut at det er 11 skoledager og én eksamen igjen før sommerferien, og fy og fy hvor godt det skal bli!! 2. pinsedag er jo på en mandag, så også neste helg blir det langhelg:D

7. juni skal jeg til legen, og etter det skal jeg ikke noe før 5. juli. Da er det jordmorbesøk som står for tur. Én hel månded mellom disse to besøkene.. Det kan bli kjedelig. Kanskje jeg blir nødt til å bestille meg en time for ultralyd?;)

I løpet av den siste tiden har jeg fått en betydelig mye vondere rygg, noe jeg ikke akkurat jubler for. Klarer verken å stå eller å sitte i samme stilling lenge om gangen. Uansett hvor jeg er må jeg ha mulighet til å kunne reise meg og gå noen minutter innimellom. Tentamens- og eksamenstiden har vært vanskelig siden jeg må sitte i ro på en stol i så og si fem timer i strekk. Ja, har jo mulighet til lufting, men det har faktisk ingen hensikt for meg når jeg sitter med en heldagsprøve. Det eneste jeg trenger for å holde konsentrasjonen oppe, er mat og drikke. Er utrolig glad for at jeg er ferdig med alt det skriftlige nå. Tror også at det gikk ganske bra på alle sammen, så gleder meg til å få høre karakterene i juni:)

I går la jeg også merke til noe. Jeg fikk utrolig vondt i hoftene, og når jeg står i visse stillinger kollapser den ene siden helt uten forvarsel. Bare jeg så vidt klemmer på hoftekammen iler det smerte gjennom hele bekkenet, både foran og bak et lite stykke oppover ryggen. Normalt sett våkner jeg aldri om natta når jeg snur meg, men det gjør jeg nå i og med at å bytte liggestilling gjør vondt. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å forhindre/forebygge det. Dersom det er bekkenløsning, er jeg klar over at jeg ikke kan bli helt kvitt det, men det finnes jo noen forebyggende tiltak en kan sette i gang. Har lest litt om det på nettet i dag, men det står så mye forskjellig. Noen steder står det at en må hvile seg og sitte i ro så mye som mulig, mens andre steder står det at det er viktig å ut og gå og holde seg litt i bevegelse. Ellers skriver de fleste sidene om fysioterapeut, akupunktur, massasje og svømmehallbesøk som smertelindring, men at erfaringene er forskjellige og at man ikke er sikker på om det i det hele tatt har noen hensikt. Flere kvinner blir uføretrygdet, og mange må sitte i rullestol. Synes dette er veldig kjipt da jeg akkurat så smått har begynt å komme meg ut i arbeid. Jeg har da ikke noe lyst til å sitte i noen rullestol og måtte ha hjelp til å gjøre alt slags mulige ting, dersom det skulle bli så ille med tiden. Mulig jeg bekymrer meg over en bagatell her nå, men er vanskelig å ikke tenke slik; er jo bare i uke 26 enda..

I løpet av uke 24 skjedde det egentlig ikke så veldig mye, annet enn at balanseorganet er på plass i øret, og at ørets strukturer fortsetter å hardnes og modnes. I uke 25 derimot dukker øyevipper opp, slik at øynene snart vil være i stand til å åpnes og lukkes. Hjernen vokser fort, og håret på hodet begynner å bli lengre. Dersom lille jenta vår blir født nå har hun faktisk gode sjanser til å klare seg. Musklene blir bare sterkere og sterkere, og det er fremdeles god plass i magen slik at sparkene nå burde være umulig å ikke kjenne. Skal ikke påstå at jeg sliter med å kjenne liv. Her sparker det flere ganger om dagen og flere ganger om natten. Har lagt merke til at hun reagerer veldig på høye lyder. For et par dager siden da jeg lå på sofaen, drev Kjetil på med doppleren på magen min, og hver minste bevegelse en gjør med doppleren så kommer det jo skikkelig høye lyder. Det var det nok ei som oppfattet for jeg var sikker på at magen skulle hoppe i taket mens jeg lå igjen på sofaen. Det er noe av det sykeste jeg har sett, synd det ikke ble filmet;p Fosteret er ca. 22 cm lang og veier ca. 810 gram, mens jeg derimot nå veier 65,4 kg. Hele 6,4 kg mer enn før jeg ble drektig! Lurer på hvor tung jeg er i uke 40 jeg..
Uke 25+6


Utsikten min per dags dato ^^

Ha en fortsatt fin fridag alle sammen:)

Noen gode tips når det gjelder bekkenløsning?

10 kommentarer

Astrid

02.06.2011 kl.18:48

Linda, nå må du få deg en godstol til siste ekamen, også tar du ei hodepute mellom beina når du legger deg på siden. Det gjorde jeg når jeg var sliten, og da får du retta det litt ut. Sats på at det bare er noe som "kommer i klem". Tvi, tvi.

Linda :)

02.06.2011 kl.18:52

Astrid: Hehe, det har ikke noe med hvilken stol jeg bruker skjøøner du, selv de mest komfortable stolene må jeg ha en "pause" fra. Er bare korte skoledager for tiden, for jeg er jo ferdig med alle skriftlige eksamener. Det med hodeputa skal jeg prøve! Takk for tipset :)

Cathrine

02.06.2011 kl.20:53

Også når du skal reise deg opp så er det en idé å reise seg med begge beina på gulvet og ikke med ett og ett bein:) Det samme når du ska ut av bilen, senga etc. Også når du går trapper så kan det være lurt å gå med ett bein først så det andre på samme trinnet, ikke ett bein på hvert trinn:P Veldig dårlig forklart, men trur du skjønner hva jeg mener;) Hodeputa mellom beina er bare så deilig når man skal ligge! Får virkelig slappet av i hoftene.

Det er viktig at du er i bevegelse, viss ikke kan bekkenet og hoftene stivne bort og da blir det verre når du skal opp å gå. Snakka litt med jordmor om dette sist jeg var der og hun mener at så lenge man ikke har tenkt seg på en heidundrandes fjelltur så er det bare bra å bevege seg:) Altså alt med måte.

Også helt til slutt, NYDELIG mage har du!:D

Linda :)

02.06.2011 kl.21:15

Cathrine: Tusen takk for grundig svar og gode tips!:) Skjønner du mener vettu;) Virker ganske logisk alt du skriver, så dette skal jeg huske på og begynne å gjøre:) Tusen takk for det, og right back at you :D

Marlen Andersen

02.06.2011 kl.21:36

VS:: Ja er litt små synd egentlig å ikke ha noe matkick,men er ikke så mye å gjøre med det. Gratulerer med dine snart 26 uker! Og får håpe for din del at du slipper unna bekkenløsning. En venninne av meg går med det nå, og hun har det ikke lett!!

Lykke til videre i svangerskapet ditt! : )

Julie

03.06.2011 kl.01:00

tihi, magen din har blitt stooor jo :D men så kjipt å hør at du har fått vondt i hoftan og ryggen ): eksamenan må ha vårre et helvette! e håpe du klare å arbei likavel da.. :3

Linda :)

03.06.2011 kl.13:05

Marlen Andersen: Jo takk for det:) Offda.. Håper virkelig jeg slipper unna det ja.

Takk det samme! :)

Linda :)

03.06.2011 kl.13:24

Julie: Ja, en kan si det vises nå:) Det er litt kjipt ja, men får bare gjøre det beste ut av det! Takk for det, det håper virkelig jeg også:)

ariel

10.06.2011 kl.19:51

GUD så fin mage du har! Blir koslig da den lille bebisen kommer ut :-D

Linda :)

10.06.2011 kl.20:24

ariel: Tusen takk, søte Ariel ^^ ja, gleder oss som bare det =D

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits