Første ultralyd!

Vi reiste hjemmefra 08:00 i dagtidlig, litt senere enn planlagt, og kom fram på sykehuset i Molde 09:30. Det var mildt sagt en meget stresset tur, men nok en gang nådde vi det akkurat. Vi hadde time 09:30, og rakk akkurat å sitte på venterommet i 1,5 minutt før vi ble kalt inn.

Først gikk vi gjennom papirene mine og snakket litt, deretter fikk jeg brettet fram magen og lagt meg på benken. Fikk beskjed om å ta ut piercingen min for ikke å forstyrre ultralyden, og etter det helte hun masse gele på magen. Vi var skikkelig spente og kunne omtrent ikke vente til hun hadde fått satt apparatet neppå. Det første vi så i det hun la det neppå var en ryggrad. Den vistes skikkelig godt, så en kunne tydelig se hvordan fosteret lå. Til å begynne med lå det i en typisk fosterstilling med ryggen opp og nesen ned, helt sammenkrøpet så vi kunne se hele venstresiden (eller høyre(?)) fra topp til tå. Det var noe av det grommeste jeg noen gang har sett, det var et helt nydelig syn! Kunne verken stoppe å stirre eller å smile noen av oss. Jordmoren var rolig og behagelig å snakke med, og hun forklarte oss absolutt hva alt var. Det var en skikkelig villtass som har slått midlertidig leir i magen min. Det var virkelig rart å se hvor mye den sprellet og snurret rundt og rundt og hit og dit, uten å kjenne en ting! En kunne liksom ikke tro det.

Vi fikk fort vite at alt var som det skulle, og takk for det. :) For å fastslå termindato måtte jordmora måle hodet til fosteret. Det var en forutsetning at hodet var 40 cm for at hun i det hele tatt skulle ha lov til å gi oss en termindato. Hodet var 38,5 cm, og grunnen til at fosteret var så lite var at jeg hadde gått på p-pillen helt inntil to måneder før jeg ble gravid. Jeg ble derfor satt tilbake to uker, slik at jeg ikke er 18+6 idag likevel, men derimot 16 uker og 5 dager. DET var kjedelig å høre. Ikke rart at jeg ikke har kjent noe liv enda da, når det er først i uke 20 at de fleste begynner å kjenne det. En annen ting som var litt kjedelig var at vi ikke fikk vite kjønnet. Det er en skikkelig vrangpeis som svømmer fram og tilbake nedi magen min, og om det er jeg eller Kjetil som kan mest for dét, vet jeg ikke. Tror nok det er en lett blanding. Uansett, fosteret løftet armen sin og klødde seg i øyet, og da tenkte jordmora at hun skulle benytte sjansen til å sjekke skrittet, men så snart hun flyttet apparatet flyttet også fosteret armene sine ned til det området. Uansett hvilken vinkel hun prøvde fra så var det ikke en sjanse om å få se hva det var. En halvtime drev hun på å skubbet på fosteret, men det gikk altså ikke. Dessverre!

Jeg har "lært" meg å se det positive i det; for det første er dette den eneste obligatoriske ultralyden en har i et svangerskap, flere må man betale for, og jeg er så heldig å få to gratis. 12. april skal vi altså tilbake på ny ultralyd. Grunnen til at jeg får en ultralyd ekstra er ikke fordi vi ikke fikk vite kjønnet. Grunnen er at fosteret var for lite til å fastslå noen termindato (selv om jordmora var så snill å midlertidig gi meg 10. september likevel). For det andre er 12. april en "sørgedato" for oss. Bestemor døde nettopp den 12. april 2009 etter flere ti-år med sykdom, og det hadde vært moro å fått en skikkelig gladmelding den datoen. På den første ultralyden fikk vi vite at alt var som det skulle, og den andre gangen får vi forhåpentligvis vite kjønnet!

*Litt lei seg for ikke å ha noen bilder å vise fram* :( Neste ultralyd SKAL jeg få med bilder:)

Da vi var ferdige på sykehuset, dro vi til Roseby og fikk ordnet bursdagsgave til både mamma og Gunnhild <3 Gaven Gunnhild får med meg i år er ikke akkurat så spennende, men på sett og vis er det ganske kjekt å få/ha uansett :)

Nå skal jeg ordne meg middag, så får dere ha en fin kveld videre:) Og siden vi ikke fikk vite kjønnet er det bare å fortsette å gjette for den som vil det. Kommer til å se tilbake på kommentarene der folk har gjettet tildligere når vi får vite kjønnet, så det blir ikke glemt!

- Lindz

16 kommentarer

Kristina

01.04.2011 kl.17:35

Utrolig fin blogg :D

Malin og Lillegutt i magen

01.04.2011 kl.17:45

Oi ;s hvor kjedelig da! :( Men kommer jo flere ganger! Må være kjipt å bli skurdd tilbake i tid!! Heldigvis vart jeg bare skrudd 1 dag tilbake :) Men uker er det verre med:( Lykke til videre :)

Noor Elisabeth

01.04.2011 kl.17:46

Gleder meg til å høre mere Linda:-D vi må få til å møtes snart! det er alt for lenge siden å tiden har gått alt for fort.. husker når vi var liten enda å lekte i fontena på sunndalsøra, hehe det var tider det:-) så nå er jeg veldig spent med hvordan det går med dere å videre. Håper alt er bra og jeg savner deg masse <3 du må ha lykke til med neste ultralyd, jeg får vell høre sladre via min mor uansett tenker jeg meg så det gleder jeg meg til, så dere får ha lykke til <3

Linda :)

01.04.2011 kl.18:13

Kristina: Tusen takk for det! :)

Blondie Fortenk :)

01.04.2011 kl.18:55

Awww :D Hadde jeg vert med og sett at en så liten krabbat hadde klødd seg i øyet har jeg uten tvil bynt å grine :'D haha. Gleder meg til å se bilder neste gang! :D

Linda :)

01.04.2011 kl.19:15

Malin og Lillegutt i magen: Ja, det er sant! Jeg ble først satt fram én dag, og deretter hele to uker.. Det var kjedelig, men hun kunne ikke garantere at det var korrekt. Så vi får håpe :D Lykke til videre du også!! :)

Linda :)

01.04.2011 kl.19:42

Noor Elisabeth: Jeg kunne virkelig ikke sagt det bedre selv Noor! Savner deg masse også, du må ta deg en tur ei helg!!:D Du sa jo at Fredrik bare skulle kjøre opp først, han har vel gjort det nå?;) Her er alt bare bra, og håper det er det med deg også! Hehe, det kan jeg tenke meg ja:D Tusen takk for det søta! <3

Linda :)

01.04.2011 kl.20:28

Blondie Fortenk: Ja, det var skikkelig gromt!!:) Gleder meg masse til å få med meg bildene også, og se hva folk synes om dem :D

Cathrine

01.04.2011 kl.22:49

Så hærlig å høre at alt er bra med lillegullet deres!:D Skjønner godt at det er kjipt å bli satt tilbake, det ble jeg også fra uke 18+5 til 17+3, men fikk heldigvis tatt alt av mål og slikt da:) Det blir jo ekstra spennende å få sniktitte en gang til da. Håper dere får vite kjønnet:)

Er en liten villmann du har i magen kanskje? Her er lillegutt så rolig og behagelig, han har jo ligget rolig og stille på hver ultralyd og bare vist seg frem fra sin beste side:P Tro om vi får igjen for det senere?:P

Linda :)

01.04.2011 kl.23:33

Cathrine: Ja, det var godt å høre!:) Håper vi får vite kjønnet vi også!!:) Spørs om det kanskje ikke er en liten villmann ja;) Heheh, skal ikke se bort i fra at dere kommer til å få igjen senere nei ;) Neiida, Mæhleslekta er da så snille og rolige av seg att :D

Cathrine

02.04.2011 kl.18:36

Hehe, Mæhleslekta ja;) Men kanskje ikke den andre sida da:P Neida, vi får nok snille unger skal du se!:)

Linda :)

02.04.2011 kl.18:40

Cathrine: Heheh ;) Jada, det blir de garantert :)

Marlen- blir mamma i august

05.04.2011 kl.18:04

Da er vi nesten like langt på vei! Blir morsomt å følge bloggen din. Jeg måtte til ultralyd to ganger for å sette termin også, men fikk vite kjønnet på den første. Jeg har termin 4.september.. :)

Linda :)

05.04.2011 kl.20:25

Marlen: Koselig å høre! :) Så morsomt! Hva er det du mest sannsynlig bærer på da? :)

Noor Elisabeth

09.04.2011 kl.01:25

ja han har kjørt opp nå, men har er så treg med ting vi skal gjøre.. ;p men skal virkelig ta meg en tur snart ja <3 savner å komme tilbake:( du må ta vare på deg selv og den lille, så snakkes vi senere snuppa. Du må ha lykke til, å gleder meg til å høre mere framover om hvordan det går<3 følger med ;-D

Linda :)

09.04.2011 kl.15:34

Noor Elisabeth: Hehe, lett for å bli slik ;) Ja, det synes jeg virkelig du skal gjøre:) Tusen takk for det søta<3 så får du hilse moren din fra meg også :)

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits