Huset med det rare i!

Jeg bor på en gård på Mæhle, og huset vi bor i er mellom 200 og 300 år gammelt. Det holder på å synke ned mot midten, så det er skikkelig skjeivt:p Det er også iskaldt her, ikke noe isolasjon i det hele tatt. Dersom en sitter ved et vindu når det blåser ute, beveger håret seg:p Så hadde ikke gjort noe med en skikkelig oppussing i grunn:) Hovedsaklig bor vi fem stykker her, i tillegg til fire katter og en hund. Mamma, meg, Kjetil, Jonas og Joakim. Men.. Vi er slett ikke alene her:)

Vi er alle enige om at det er nødt til å være noe her. Hver og en av oss har enten sett, hørt eller merket noe. Det er spesielt i dusjen ting skjer. Jeg var nok den første som hadde en opplevelse der, og ettersom tiden går, skjer det bare mer og mer. Tror det har skjedd to ganger, at når jeg har dusjet så har noe strøket meg over ryggen. Bare ett lite stryk/klapp. Joakim har også sagt at han har opplevd det, men da visste han ikke at jeg allerede hadde opplevd det. Så han fikk ganske store øyne da jeg sa det:p Kjetil har også fått et stryk over ryggen nede på badet.

Mamma er litt redd for å «bli tatt på» eller for å se skygger eller lignende, så hver kveld når hun legger seg sier hun tydelig at hun ikke ønsker å se noe, eller kjenne noe (:p). For en liten stund tilbake hadde vi besøk av ei fra Øyer, og hun lånte mamma si seng mens hun var her. Det som er litt morsomt er at hun fikk et stryk over ryggen etter at hun hadde lagt seg. Hun er ikke redd overhodet for noe slik, og det var nok også derfor hun fikk oppleve dette. Jeg er så overtroisk at jeg tror at det du ønsker å se, eller ikke har noe i mot å se, får du se. Men dersom du er redd, slik som mamma, holder det seg unna. Hun har aldri opplevd å «bli tatt på». Den perioden jeg var redd for spøkelser, som varte til jeg var rundt 15 år, opplevde jeg ingenting. Nå er jeg skikkelig interessert i det, og ønsker å lære mer om det, altså er jeg åpen for «kontakt». Jeg mener det er derfor jeg nå opplever ting her.

En annen ting er at det er en kvinne som går rundt og synger og nynner her. Jeg elsker å synge, så jeg synger hele tiden både i tide og utide. Her om dagen stod jeg i dusjen og sang, og plutselig begynte en kvinne å synge utenfor badet. Jeg trodde det var mamma, for hun bruker å begynne å synge (for å terge meg) når hun hører meg gjøre det. Jeg skrudde av vannet i dusjen og sa «mamma?», men det var ingen der. Senere spurte jeg henne, men hun hadde ikke vært utenfor badet. Vi var også de eneste som var hjemme da. En annen gang var det en kvinne som nynnet for meg og Kjetil da vi satt på stua og bare slappet av. Det kom fra et hjørne, og det holdt på i flere minutter. Vi satt bare og kikket på hverandre og smilte. Det var en koselig og «varm» melodi.

Joakim som er 12 år har flere ganger sett en dame som kommer gjennom veggen i ene enden av gangen oppe. Hun går gjennom gangen, og inn gjennom veggen i slutten av gangen. En gang kom han skrikende for at det var så ekkelt å se. Ellers etter at han har lagt seg sier han at han ser skygger. De er ikke skumle, de passer på han sier han.

Jonas på 10 år og mamma fikk nok det klareste beviset for en liten tid tilbake. Jonas hadde akkurat lagt seg, og mamma sto inne på rommet hans og sa god natt. Mens de snakket begynte Jonas sin fjernstyrte bil (som hadde stått på hylla hans i mange måneder fordi den ikke har hatt batterier) å rygge. Dette var nok en morsom opplevelse, så skulle ønske jeg fikk sett det selv.

En annen ting som var litt morsomt var at ene taggen på en gaffel bøyde seg mens mamma holdte den i hånda. Slenger med et bilde av det også. Vi har gaffelen enda, og den er fremdeles bøyd. Den var ikke varm eller noe rett etter at det skjedde, og vi prøvde å bøye den tilbake, men uansett ville den ikke rikke seg.
Her er et par bilder av den.

Spøkelser, eller gjenferd, vises ofte på bilder i form av orber. En orb er enkelt forklart energi som ligner en boble/lyskule som svever i luften. Disse har jeg hundrevis av bilder av, og tenkte å slenge med noen her. De vises overalt på Lensmannbakken her: i de fleste rom i huset, i stallen, i eldhuset, på stabburet, i lavvoen, i brakka, over ridebana - rett og slett overalt. Har prøvd å lage piler for å vise orbene, men resultatet ble heller rotete.


Dette er hunden Milla som jeg av og til passer. Bildet er tatt i gangen der Joakim ser kvinnen som går fram og tilbake. Hun har en orb foran øyet sitt.


På ridebana.Over lavvoplassen.


Nede på stua.


På stua oppe.

Mamma har fortalt meg at da jeg var seks uker gammel, var det noen som løftet meg opp og la meg en annen plass. Vi bodde for tiden i Øyer, og bestemor og bestefar bodde her på gården. Jeg og mamma var på besøk her, og mamma hadde lagt meg på det rommet jeg har nå idag, mens hun og bestefar satt nede på stua. Resten var ikke hjemme. Jeg var som sagt bare seks uker gammel, og hadde enda ikke lært meg å krabbe eller flytte på meg i det hele tatt. Jeg lå på en tjukk dyne, som mamma hadde laget store, høye bretter på, slik at hun var sikker på at jeg ikke kom til å dette ut. Når hun etter en liten stund kom opp for å se til meg, lå jeg på gulvet ved siden av dyna. Det var ingen merker etter at jeg hadde kravlet meg ut eller noe.

Ei venninne av mamma er synsk. Hun og mamma satt og snakket på facebook da de kom inn på dette temaet. Venninnen hennes begynte å fortelle om det hun fikk opp når det gjaldt gården her, og det hun sa stemte på en prikk. Hun sa at det går en kvinne i på gangen oppe i andre etasje, men hun vil ikke noe vondt. Hun bare passer på. Det går også en mann på gardstunet, og han går også bare og passer på at alt er som det skal. Hun fikk også opp en tredje mann, og han holder til nede i kjelleren. Jeg personlig tror kanskje dette kan være min tipptipptippoldefar, som var lensmann her for en good stund tilbake. Nede i kjelleren vår er det fangekjeller, noe som denne dama også fikk opp. Han er en av de som døde her på gården. Her er et bilde av ham.


Dette ble et veldig langt innlegg, og jeg kunne ha skrevet ti ganger så langt om jeg hadde visst at det er noen som hadde orket og lest det. Synes alt dette er veldig spennende og jeg kunne ha lest meg til blinde når det gjelder denne typen stoff. Vær så snill, ikke kritiser noe av det jeg har sagt om mine opplevelser, det har jeg ingen interesse av å høre om. Jeg tror fullt og helt på dette, og det er ingenting som kan få meg til å forandre mening. Om du mener noe annet så er det helt greit, men ikke si at det er teit og dumt å tro på det :)

Q: Tror du på det overnaturlige?
Q: Er det noe av det jeg har skrevet du har vanskeligheter med å tro på?
Q: Har du noen spesielle opplevelser?

- Lindz

16 kommentarer

sara

08.01.2011 kl.01:15

ahh, vil høre mer :)

Trine

08.01.2011 kl.01:24

1. Jepp!

2. Nei. :)

3. Har opplevd en hel del, men orker ikke ramse opp. Men en ting er sikkert og visst; det er utrolig spennende!

Johanne

08.01.2011 kl.01:25

Tru e må kom oftere på besøk. Er en ekte "troende" når det gjelder saker og ting som er litt utenfor oss... Har ihvertfall hatt noen rare opplevelser selv som itj kan forklares. Merkelig nok opplevd e aldri noe mens e bodd i Østistu, som trolig er enda gamlere enn "farmen" dåkkers??

Cathrine

08.01.2011 kl.01:28

Vis du ser innpå profilen min på FB så ser du på bilde av meg, stian og tante nini :) der e det en orbe til tante og handa has stian :)

08.01.2011 kl.01:52

Noe så kult! vil lese mer!

Blondie Fortenk :)

08.01.2011 kl.10:40

Q: Tror du på det overnaturlige?

Oh yes, ikke gud, men daue folk som spring irundt på enkelte plassa.

Q: Er det noe av det jeg har skrevet du har vanskeligheter med å tro på?

Har aldri forstått det med "Orb's", alltid trodd det bare var pga lyset som laget "bobler" på bildene :o

Silje - SPØR MEG!

08.01.2011 kl.11:29

1. Ja :)

2. Nei

3. Trur det. En gang da vi skulle sale på Kry og Pærla for et års siden, og mamma skulle hjelpe meg. Hun var ferdig med å stramme hodelaget til Kry før hun hjalp meg, og da hun kom til Kry igjen, lå hodelaget slengt i boksen. Hun kunne ikke ha ristet det av, fordi det var jo strammet! :P

Malin Cecilia, skobloggen

08.01.2011 kl.14:02

freaky! Får frysninga her jeg sitter! Spennende, og jeg tror på sånt. Har selv sett noe skikkelig ekkelt.

Q: Tror du på det overnaturlige? Det gjør jeg!

Q: Er det noe av det jeg har skrevet du har vanskeligheter med å tro på? Niks:)

Q: Har du noen spesielle opplevelser? Ja, det har jeg. Jeg har en lampe som er kjøpt på ikea som står ved siden av senga mi. Bak den har jeg sett flere ganger skygger. En natt da jeg lå i senga mi for å sove hørte jeg at katten pluttselig begynte å mæle (Sånt gjør de når de koser seg) slo på lyset, og i det jeg slår det på ser jeg katten stryke seg mot en person bak den lampa. Skikkelig ekkelt. Jeg har aldri vært så redd før. Ble så redd at jeg begynte å grine. Å det drygeste er å fortelle det til de hjemme som ikke tror på sånt. Men en katt stryker seg ikke i løse luften. Så det finnes helt klart noe :)

SK

08.01.2011 kl.16:42

Tror på spøkelser og tror på alt du skrev ^^, Bodde i svala i 4måneder og der skjedde det ting hele tiden, ting forsvant, ting flyttet seg, hørte fotsteg osv osv.. har sett sånne "orbs" på flere bilder og men orker ikke å lete gjennom. Syns innlegget ble bra og var interesant å lese også :))

Brittirèn

09.01.2011 kl.00:43

ewww, nå tør jeg hvertfall ikke besøke deg:-( haha!!

Marianne

09.01.2011 kl.10:06

Jeg tror så absoulutt på det overnaturlige, og jeg har ikke vanskeligheter for å tro på noe av det du har skrevet :) Jeg elsker å lese om sånne ting, har opplevd mye selv også, men nå tørr jeg ikke, så de siste årene har jeg heldigvis ikke merket noe :) Jeg hadde aldri tørt å bodd i et hus hvor det hadde skjedd så mye "skumle" ting, liker helst å forholde meg til levende skapninger :p

daniel >:3

09.01.2011 kl.16:27

De e feilfokusering av støv, snø, regn osv kombinert med flash som skape sa "orban" :P lett og få dem på digitalkamera siden flashen e bygd så nærme linsa ;D

Linda :)

09.01.2011 kl.16:41

daniel >:3:

Jeg har ventet på å få en slik kommentar:) jeg er enig i at det kan oppstå, men det fins også orber. Det er et sant fenomen. Og jeg vet at "ikke-troende" velger å bruke det du sa, til å forsvare sine meninger. Jeg synes selv også det er logisk, men samtidig vet jeg som sagt at det fins orber:)

Koma

12.01.2011 kl.21:21

Orb'an dine kan du nå ha for deg selv ;)
Men det er mye "liv" på lensmannsbakkan :)

AnoGhost

18.03.2012 kl.18:30

Heisann, dette var skikkelig spennende og lese. skulle ønsket du kunne skrevet mer! :)

Linda :)

20.03.2012 kl.17:06

AnoGhost: Takk for det! Kanskje jeg skriver mer om det senere en gang :)

Skriv en ny kommentar

Linda :)

Linda :)

19, Sunndal

Heisann og velkommen til bloggen min! Jeg er ei jente på 19 år som lever lykkelig på en gård sammen med min lille familie. 18.11.09 fant jeg lykken sammen med Kjetil, 26.6.10 ga han meg sitt ja, og 16.8.11 fikk vi ei lita prematur jente som betyr alt for oss. Drømmen nå er å gifte oss og bygge oss et eget hus. Her inne kan du ta del i vår hverdag, min interesse for interiør, og alt annet som hører med. Høres dette interessant ut, legg meg gjerne til som venn. Dersom du lurer på noe eller har lyst til å sende meg din fødselshistorie eller andre historier(noe jeg blir glad for), kontakt meg gjerne på linda_nysveen@hotmail.com!

er innom nå

Lilypie First Birthday tickers

bloglovin

Norske blogger


Besøk nettbutikken illusion.no i dag!Kategorier

Arkiv

hits